Ντου οπαδών, προπηλακισμοί και ματαίωση του ΔΣ της Super League

Αδοξα διεκόπη το ΔΣ της Super League το μεσημέρι της Τετάρτης (6/06) όταν εξαγριωμένοι οπαδοί που έφεραν διακριτικά της ΑΕΚ εισέβαλαν στα γραφεία της, προκαλώντας εκτός από τη ματαίωση της συνεδρίασης και ένα λιποθυμικό επεισόδιο λόγω της έντασης στον αντιπρόεδρο του Πανιωνίου Παντελή Τσιλαλίδη, καθώς και τον ελαφρύ τραυματισμό ενός αστυνομικού.

Η πρόθεση των οπαδών της «Ενωσης» ήταν γνωστή από το βράδυ της Τρίτης (4/06) παρόλα αυτά κανείς δεν φρόντισε να διασφαλίσει την απρόσκοπτη διεξαγωγή της συνεδρίασης, η οποία θα ασχολείτο αποκλειστικά με το θέμα της μη αδειοδότησης των έξι ΠΑΕ (ΑΕΚ, Αρης, Πανιώνιος, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα, Κέρκυρα) και την εξεύρεση λύσης, προκειμένου να κάνουν μεταγραφές.

Οι πρόεδροι-ιδιοκτήτες των μελών του συνεταιρισμού άρχισαν από τις 10 το πρωί να συγκεντρώνονται στα γραφεία. Δεν ήταν, όμως, οι μόνοι, καθώς σιγά-σιγά μαζεύονταν περιμετρικά του κτιρίου και φίλαθλοι που φορούσαν διακριτικά της ΑΕΚ.

Οι τέσσερις αστυνομικοί που βρίσκονταν στην είσοδο αποδείχτηκαν πολύ λίγοι για να κρατήσουν τους οπαδούς που έφτασαν σταδιακά τα 100-120 άτομα και έδειξαν τις διαθέσεις τους όταν εμφανίστηκε ο Σάββας Θεοδωρίδης. Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού δέχτηκε την φραστική επίθεση των νεαρών, κάποιος του πέταξε κι ένα σάντουιτς στην πλάτη, με τον παράγοντα των «ερυθρόλευκων» να μπαίνει άρον-άρον στην αίθουσα. Ο κ. Θεοδωρίδης ζητούσε επίμονα την ενίσχυση των αστυνομικών, αλλά τίποτα…

Οι περίπου 100 οπαδοί μπήκαν χωρίς να συναντήσουν την παραμικρή αντίσταση, μέσα στα γραφεία, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ΑΕΚ και κατά της Λίγκας, χτύπησαν τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης και κατευθύνθηκαν προς το ισόγειο, όπου διεξάγονται οι συνεδριάσεις του συνεταιρισμού.

Ο αντιπρόεδρος του Πανιωνίου, Παντελής Τσιλαλίδης, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας, μόλις τους αντίκρισε, υπέστη κρίση πανικού και λιποθύμησε. Μεταφέρθηκε στον 4ο όροφο του κτιρίου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και λίγη ώρα αργότερα συνήλθε.

Στην αίθουσα των συνεδριάσεων οι νεαροί άρχισαν να πετούν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, προκάλεσαν μικρές υλικές ζημιές, έφαγαν κι αφού έκλεψαν και δύο κινητά (σ.σ. των Θεοδωρίδη και Μώραλη), έφυγαν όπως μπήκαν.

Μετά απ’ αυτό οι οπαδοί έφυγαν όπως ακριβώς μπήκαν δηλαδή ανενόχλητοι, ενώ οι πρόεδροι φυγαδεύτηκαν από την πόρτα που οδηγούσε στο πίσω μέρος του κτιρίου.

Αρκετή ώρα μετά τα γεγονότα αυτά, έκανε την εμφάνισή του και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο πρώην πρόεδρος της Λίγκας ενημερώθηκε από τον Γιώργο Μποροβήλο για περίπου μισή ώρα για τα όσα συνέβησαν κι εξερχόμενος από την αίθουσα αρκέστηκε να δηλώσει: «Τι να πως εγώ βρε παιδιά, τα είδατε όλα. Τι να πούμε παραπάνω;».