Η Οlympic Air χορηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΕ το χορηγικό πρόγραμμα της Οlympic Air προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή παρουσιάστηκε στις 6 Ιουνίου σε εκδήλωση, από τους Ανδρέα Βγενόπουλο, Πρόεδρο της Marfin Investment Group (MIG), στην οποία ανήκει η Olympic Air, και Σπύρο Καπράλο, Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την μετάβαση της Ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας στο Λονδίνο, με ειδική πτήση της Olympic Air στις 23 Ιουλίου 2012, για την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.Ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος στην ομιλία του ετόνικσε:

«H Οlympic Air δεν είναι μια απλή εταιρεία. Αποτελεί εθνική παράδοση, εθνική συγκίνηση, εθνική κληρονομιά. Από τα παιδικά μας χρόνια, όλοι οι Έλληνες έχουμε συνδεθεί μαζί της. Ο πραγματικός ιδιοκτήτης της είναι ο ελληνικός λαός. Απλώς τα τρία τελευταία χρόνια ανήκει στον όμιλο μας, την MIG. Θεωρούμε όλοι στον όμιλο, ότι ήταν αυτονόητο να συνδράμουμε σαν Olympic Air, στο έργο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και ήταν χαρά μας να υλοποιήσουμε αυτή τη συνεργασία που έχει ξεκινήσει από το 2009. Υπόσχεσή μας είναι να συνεχίσουμε να συνδράμουμε στο έργο της ΕΟΕ, που είναι τόσο σημαντικό για τον αθλητισμό και για τον πολιτισμό. Η περίοδος μπορεί να είναι κρίσιμη, αλλά ακόμη κι αν υπάρχουν δυσμενείς εξελίξεις θα φροντίσουμε να συνεχίσουμε την στήριξή μας».

Ο κ. Σπύρος Καπράλος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Μέχρι τώρα, 92 αθλητές και αθλήτριες θα πάνε στους Αγώνες στο Λονδίνο και ο αριθμός αυτός  είναι πιθανό να αυξηθεί κι άλλο αν υπολογίσουμε, ότι εκκρεμούν κάποιες προκρίσεις. Όλοι αυτοί οι αθλητές, μαζί με τους προπονητές τους, τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών και τα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, θα πετάξουν με το αεροπλάνο της Οlympic Air, στις 23 Ιουλίου, με προορισμό την Βρετανική πρωτεύουσα. Και με τα Ολυμπιακά φτερά θα επιστρέψουν στις 13 Αυγούστου, ελπίζουμε με …υπέρβαρες αποσκευές από το βάρος των μεταλλίων που θα έχουν κατακτήσει, έχοντας κάνει υπερήφανους όλους τους Έλληνες με το ήθος, την προσπάθειά και  τις διακρίσεις  που θα επιτύχουν».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΗΓΙΑΣ

Η Olympic Air ως επίσημος χορηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, θα μεταφέρει την αποστολή των αθλητών της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας στο Λονδίνο. Στις 23 Ιουλίου οι αθλητές που έχουν εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στους Αγώνες, θα μπουν στο αεροσκάφος της Olympic Air για το Λονδίνο. Και μετά την τελετή λήξης, στις 13 Αυγούστου, το ίδιο αεροσκάφος θα τους μεταφέρει πίσω στην Αθήνα.

Από το 2009 που άνοιξε τα φτερά της η Olympic Air, όλοι οι Έλληνες αθλητές που μετείχαν σε αγώνες και προ-ολυμπιακά τουρνουά, πετούν με δικά μας αεροσκάφη. Σε αναγνώριση των υπηρεσιών αυτών, η Olympic Air τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο χορηγίας για την προσφορά της στην προάσπιση των ολυμπιακών ιδεωδών και τη διάδοση του ολυμπιακού και αθλητικού πνεύματος.

Πριν μερικές εβδομάδες στις 10 Μαΐου, η Olympic Air ήταν παρούσα στην τελετή Αφής της ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία. Παρούσα επίσης ήταν και στη Λαμπαδηδρομία, όπου στελέχη της εταιρίας έτρεξαν για να τιμήσουν το θεσμό. Η Olympic Air έδωσε δυναμικό παρών στην τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας που πραγματοποιήθηκε στο Καλλιμάρμαρο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας στις 17 Μαΐου.

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012 στο Λονδίνο, έχει προγραμματιστεί απευθείας έκτακτη πτήση για τη μεταφορά 120 και πλέον επιβατών. Επιπλέον θα διατεθούν άλλα 90 εισιτήρια για μεμονωμένες μετακινήσεις αθλητών και παραγόντων, που θα χρειαστεί να ταξιδέψουν ξεχωριστά από τον κύριο όγκο της ελληνικής αποστολής.