Σάντος: «Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου»

Ικανοποίηση για την αντίδραση και υπερηφάνεια για την προσπάθεια των παικτών της Εθνικής ομάδας εξέφρασε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φερνάντο Σάντος μετά το τέλος του αγώνα της πρεμιέρας του Euro 2012 κόντρα στην Πολωνία που έληξε ισόπαλος 1-1.

Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφερθεί και στο κακό ξεκίνημα των Ελλήνων διεθνών, αλλά και στο γεγονός ότι στο δεύτερο ημίχρονο παρουσίασαν μία εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα, έχοντας μάλιστα την ευκαιρία να πάρουν ακόμα και τη νίκη.

«Παίξαμε πολύ κακά στα πρώτα 25 λεπτά αλλά βελτιωθήκαμε. Στο ημίχρονο είπα στους παίκτες μου ότι μπορούσαμε να επανέλθουμε και εκείνοι έκαναν ότι τους ζήτησα. Ήταν οργανωμένοι και καταφέραμε να ισοφαρίσουμε. Είχαμε μια χρυσή ευκαιρία να πετύχουμε δεύτερο γκολ και αν το είχαμε κάνει αυτό, το ματς θα είχε τελειώσει. Δεν έγινε αυτό, όμως είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου. Δεν είμαι ευχαριστημένος από το τελικό αποτέλεσμα. Θέλαμε τη νίκη, αλλά δεν την πήραμε. Δεν ξεκινήσαμε καλά ειδικά στο πρώτο εικοσάλεπτο, αν και ήμασταν διαβασμένοι. Δεν λειτούργησαν όμως αυτά που είχαμε πει. Όταν παίξαμε με δέκα κρατήσαμε μακριά την πίεση. Στο δεύτερο ημίχρονο θα μπορούσαμε να βάλουμε ένα γκολ και να πάρουμε το ματς, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Τώρα οι δύο ομάδες είναι πολύ κουρασμένες και θα πρέπει να το διαχειριστούν την κόπωση των ποδοσφαιριστών».

Εξάλλου αναφερόμενος στην διαιτησία του Ισπανού Βελάσκο Καρμπάγιο ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ FM 94,6: «Θεωρώ πως καμία κάρτα του Παπασταθόπουλου δεν υπήρχε. Πολύ απλά δεν υπήρχαν φάουλ στις φάσεις. Επίσης θεωρώ πως υπάρχει πέναλτι στη φάση του Πέρκις, όταν και χτυπά η μπάλα στο χέρι του. Δεν ήμασταν καλοί στα πρώτα 25 λεπτά. Μετά ισορροπήσαμε το ματς. Είχαμε ατυχίες όπως με τον τραυματισμό του Αβραάμ και την αποβολή του Παπασταθόπουλου. Μπήκαμε στα αποδυτήρια και είπαμε να παλέψουμε στο δεύτερο μέρος. Ήμασταν πιο αποφασισμένοι, παλέψαμε και καταφέραμε να πάρουμε το αποτέλεσμα αυτό. Μπορούσαμε να πάρουμε και κάτι παραπάνω».