H Ρωσία «διέλυσε» 4-1 την Τσεχία

Eπίδειξη δύναμης έκανε στον άλλο αγώνα του ομίλου της Εθνικής μας ομάδας η Ρωσία που συνέτριψε με 4-1 την Τσεχία και έδειξε με το… καλησπέρα τις διαθέσεις της στο Euro 2012.

Με τη νίκη αυτή, η ομάδα του Ντικ Άντβοκαατ γίνεται το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά του ομίλου και με νίκη επί της Πολωνίας για τη 2η αγωνιστική θα «κλειδώσει» το εισιτήριο στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ενα τέτοιο αποτέλεσμα ενδεχομένως ευνοήσει και την Ελλάδα, αφού αν η Ρωσία έχει δύο νίκες στα δύο πρώτα παιχνίδια, ίσως παρουσιαστεί αδιάφορη στο τρίτο της παιχνίδι που είναι κόντρα στην Εθνική μας, γεγονός που θα δώσει στην Ελλάδα μια έξτρα πιθανότητα για πρόκριση.

Με την τριπλέτα Αρσάβιν-Κερζάκοφ και Τζαγκόεφ να «βγάζει φωτιές» η Ρωσία ξεπέρασε χωρίς απώλεια το κακό πρώτο 10λεπτο, στο οποίο οι Τσέχοι πίεσαν για να αιφνιδιάσουν, κυριάρχησε στη συνέχεια σε όλες τις γραμμές κι έφτασε σχετικά άνετα στη νίκη. Βάσει της εικόνας του ματς, μάλιστα, θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα τέρματα. Η Τσεχία έχασε τον αρχικό της ενθουσιασμό μετά το γκολ του Τζαγκόεφ και «παραδόθηκε» μετά το 24ο λεπτό.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Ρωσία ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ. Μετά από σέντρα του Ζιριάνοφ και κεφαλιά του Κερζακόφ η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι του Τσεχ και στην επαναφορά της ο Τζαγκόεφ άνοιξε το σκορ (15΄).  Το 2-0 δεν άργησε να έρθει. Νέα εξαιρετική αντεπίθεση για τους παίκτες του Αντβοκαατ, στο 24ο λεπτό, έφερε τον Αρσάβιν να προσπαθεί να βρει τον Κερζάκοφ, η μπάλα έφτασε στον Σιρόκοφ που είχε ακολουθήσει την φάση και με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Τσεχ.

Η Ρωσία φαινόταν να ελέγχει το ματς και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, αλλά η Τσεχία ήταν εκείνη που σκόραρε κι έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Από εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Πλάσιλ, ο Πιλάρ απέφυγε και τον Μαλαφέεφ και σε άδεια εστία μείωσε σε 1-2 (52΄). Στα τελευταία 11 λεπτά, οι Ρώσοι πέτυχαν άλλα δύο πανέμορφα γκολ με τους Τζαγκόεφ (79΄) και Παβλιουτσένκο (82΄) και αποκατέστησαν την τάξη…

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)