Τίτλοι τέλους για Ομπράντοβιτς και Παναθηναϊκό

Μετά από κοινή επιτυχημένη πορεία 13 χρόνων, ο Παναθηναϊκός και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έβαλαν τίτλους τέλους στην σχέση τους και μέσω κοινής ανακοίνωσης που εξέδωσαν γνωστοποίησαν ότι εφεξής θα ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους.

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού, στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει το τέλος της συνεργασίας της με τον Ζέλικο  Ομπράντοβιτς, μετά από δεκατρία χρόνια λαμπρής συνύπαρξης.

Η οικογένεια Γιαννακόπουλου θα ήθελε να ευχαριστήσει δημόσια τον “κόουτς” για την άψογη, μεστή και ουσιώδη συνεργασία που υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ μας, κάτι που αποδεικνύεται άλλωστε από τους τίτλους που κατέκτησε η ομάδα μας.

Στο μυαλό και στην καρδιά μας θα υπάρχουν πάντα οι όμορφες στιγμές που ζήσαμε με τον Ομπράντοβιτς στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας και σίγουρα το όνομά του θα γραφεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Παναθηναϊκού ως ένας από τους κύριους συντελεστές των μεγάλων επιτυχιών.

Όταν οι συνθήκες το φέρνουν έτσι και φεύγει ένας φίλος, το “αντίο” φαντάζει δύσκολο. Αισθανόμαστε τον Ομπράντοβιτς σαν μέλος της οικογένειάς μας και νιώθουμε πως στο μέλλον οι δρόμοι μας θα ξανασμίξουν. Γι΄αυτό δεν του λέμε αντίο, αλλά “εις το επανιδείν φίλε”».

Το κείμενο των αποχαιρετιστήριων δηλώσεων του Σέρβου τεχνικού αναφέρει: «Αγαπητοί μου φίλοι, όταν ήρθα τον Ιούνιο του 1999 στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό, δεν μπορούσα ούτε να το φανταστώ ότι αυτή θα ήταν η ομάδα μου –η οικογένειά μου-το σπίτι μου, για 13 ολόκληρα χρόνια.

Αυτά τα 13 χρόνια, είχαμε πολλές όμορφες στιγμές, πολλούς πανηγυρισμούς, αλλά και δυσκολίες. Τα ζήσαμε έντονα, γιατί πάντα ήμασταν όλοι μαζί σαν μία μεγάλη και αληθινή οικογένεια.

Οι Αρχές που έχω από την οικογένειά μου, πάντα μου υπενθυμίζουν ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι να σέβεσαι τους ανθρώπους, αν θέλεις να σε σεβαστούν και αυτοί. Αυτό είναι κάτι που θα ήθελα να τονίσω αυτή τη στιγμή.

Τρέφω μεγάλο σεβασμό προς την οικογένεια Γιαννακόπουλου, η οποία κατέστησε δυνατό με όλες της τις δυνάμεις, να είμαστε όλοι μαζί όλα αυτά τα χρόνια.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να χαιρετίσω με σεβασμό, όλους όσοι εργάζονται στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, όλα τα μέλη του προπονητικού τιμ, με τους οποίους είχα μια εκπληκτική συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού, οι οποίοι ήταν πάντα-πάντα, μα πάντα μαζί μας, διότι χωρίς τη βοήθειά τους ποτέ δεν θα τα καταφέρναμε. Φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους τους παίκτες με τους οποίους συνεργάστηκα αυτά τα 13 χρόνια.

Όλοι μαζί, η οικογένεια Γιαννακόπουλου, οι εργαζόμενοι στην ΚΑΕ, το προπονητικό τιμ, οι παίκτες και οι φίλαθλοι τις ομάδας, καταφέραμε να κάνουμε τον μπασκετικό Παναθηναϊκό, ένα μεγάλο κλαμπ προς το οποίο τρέφει σεβασμό όλη η Ευρώπη.

Αυτή τη στιγμή πήρα μια πολύ… μα πάρα πολύ δύσκολη απόφαση για μένα, πως η συνεργασία όλων αυτών των ετών τελείωσε.

Πιστεύω πως ό,τι συμβαίνει σε μια οικογένεια πρέπει να μένει μέσα σε αυτή. Γιατί όπως λέει και ο σοφός ελληνικός λαός “τα εν οίκω, μη εν δήμω”. Αναμφίβολα θεωρώ πως τη δεδομένη χρονική στιγμή αυτή μου η απόφαση είναι η καλύτερη δυνατή για όλους.

Ο Παναθηναϊκός για 13 χρόνια ήταν η ομάδα μου και το σπίτι μου και αυτό θα μείνει έτσι σε όλη μου τη ζωή. Νιώθω και είμαι Παναθηναϊκός.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης όλους τους εκπροσώπους του γραπτού, τηλεοπτικού, ραδιοφωνικού και ηλεκτρονικού Τύπου για την αγαστή συνεργασία μας.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κουμπάρο και άμεσο συνεργάτη μου, Δημήτρη Ιτούδη, για την εξαιρετική μας συνεργασία όλα αυτά τα 13 χρόνια».