Υποψηφιότητα γένους θηλυκού για την προεδρία της Κύπρου

Με βάση πέντε πυλώνες αρχών και σύνθημα «κόμμα μας η Κύπρος, ιδεολογία η σωτηρία της», η Μακαρία Αντρη Στυλιανού εξήγγειλε την υποψηφιότητά της για τις Προεδρικές εκλογές του 2013, δηλώνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που απλοί πολίτες βγαίνουν μπροστά και παίρνουν την τύχη τους στα χέρια τους και κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, η κ. Στυλιανού είπε ότι την τιμά η πρόταση που της έχει γίνει και με πλήρη συναίσθηση ευθύνης θα ηγηθεί της προσπάθειας για αυτόνομη κάθοδο στις επερχόμενες Προεδρικές. Οι λόγοι που ώθησαν στη διεκδίκηση του αξιώματος, ανέφερε, είναι η πλήρης αποδιοργάνωση του κράτους σε όλους τους τομείς και η καταστροφική πορεία του Κυπριακού. Η απόφαση πάρθηκε μετά από σοβαρό προβληματισμό και αφού κάναμε την δική μας αυτοκριτική, πρόσθεσε.

Είναι ξεκάθαρο, συνέχισε, ότι όλα τα προβλήματα στον τόπο απορρέουν από την ατιμωρησία, η οποία έχει οδηγήσει στην ασυδοσία αυτών που μας κυβερνούν. «Αυτό έγινε εφικτό με τη δική μας συστηματική ανοχή στα μεγάλα ή μικρά κακώς πεπραγμένα. Θεωρούμε, ως απλοί πολίτες, τον εαυτό μας συνυπεύθυνο γι’αυτή την κατάσταση». Γι’ αυτό, είπε, αποφασίσαμε να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας και πλέον τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, τις οποίες διεκδικούμε εδώ και αρκετό καιρό να γίνουν ώστε να αναδιοργανωθεί το κράτος μας και να ανακτήσουμε την αξιοπρέπειά μας, θα τις επιβάλουμε εμείς με την κάθοδό μας στις προεδρικές εκλογές.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας απλοί πολίτες βγαίνουν μπροστά, τα βάζουν με το σάπιο σύστημα, με τη διαπλοκή και τις πελατειακές σχέσεις. Παίρνουμε την τύχη μας στα χέρια μας και καλούμε όλους τους συμπατριώτες μας, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης και ιδεολογίας να στηρίξουν τον αγώνα αυτό για αλλαγή, κάθαρση των θεσμών και ανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας».