Πρόσκληση Σαμαρά στα κόμματα για κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας

 

Πρόσκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδος που συμμερίζονται την Ευθρωπαϊκή πορεία της χώρας, για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής Σωτηρίας έκανε, μετά την νίκη του κόμματός του στις εκλογές,  ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς.

Η δήλωση του κ. Σαμαρά έχει ως εξής:

Ο ελληνικός λαός ψήφισε για την παραμονή μας στο Ευρώ, και ψήφισε εκείνες τις πολιτικές  που θα φέρουν δουλειές, δικαιοσύνη, και ασφάλεια για τον Έλληνα πολίτη.

Δεν θα υπάρξουν νέες περιπέτειες. Δεν θα τεθεί σε αμφιβολία η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Δεν θα κυριαρχήσει ο φόβος και θα πιάσουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού.

Είναι μιά σημαντική στιγμή σήμερα τόσο για την Ελλάδα όσο και για την υπόλοιπη Ευρώπη. Προσκαλούμε όλες εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που συμμερίζονται αυτούς τους στόχους να συμμετάσχουν σε μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο ούτε περιθώρια για μικροκομματικά παιχνίδια.  Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί. Η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας 0φείλει να φέρει την ανάπτυξη στην οικονομία και τη βεβαιότητα στους Έλληνες ότι τα χειρότερα περάσανε.

Θα σεβαστούμε ασφαλώς την υπογραφή τις υποχρεώσεις της χώρας.  Η Ελλάδα έχει συνέχεια, συνέπεια και αξιοπρέπεια.

Σε μία περίοδο όπου καταρρέουν τα πάντα, κόμματα, συμπεριφορές ιδεολογήματα, οι πολίτες μας τίμησαν με την ψήφο τους. Θέλω από καρδιάς να τους ευχαριστήσω όλους. Ευχαριστώ τον ελληνικό λαό που με πλήρη συνείδηση μας εμπιστεύτηκε στις πολύ δύσκολες αυτές στιγμές. Δεν του δώσαμε λαϊκίστικες ευκαιριακές υποσχέσεις. Πυροτεχνήματα τυχοδιωκτικά. Την αλήθεια του είπαμε και με την ψήφο του δημιουργείται πλέον στέρεα βάση εθνικής ενότητας με κατεύθυνση ευρωπαϊκή.

Υπόσχομαι ότι θα τιμήσω πλήρως την εμπιστοσύνη που μας έδιωξαν οι Έλληνες, θα εργαστούμε μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για να προσθέσουμε στις υποχρεώσεις μας τις αναγκέες πολιτικές για την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της βασανιστικής τεράστιας για τους Έλληνες υπόθεση της ανεργίας.

Δεν μπορεί άλλο να συνεχίσει να τραυματίζει την κάθε οικογένεια. Θα εργασθώ συναινετικά με όλους. Αλλά και με επιμονή και σταθερότητα. Για να πετύχουμε τους εθνικούς μας στόχους. Το ξαναλέω: Να βγούμε από την  κρίση με κοινωνική συνοχή με δικαιοσύνη και με ασφάλεια για κάθε Ελληνα και κάθε Ελληνίδα. Εμείς, τηρούμε ό,τι είπαμε. Η Ελλάδα πρέπει να κυβερνηθεί και θα κυβερνηθεί. Η Νέα Δημοκρατία ήταν είναι και θα παραμείνει δύναμη ευθύνης. Και η δύναμη που εγγυάται την όσο το δυνατόν ταχύτερη έξοδο της χώρας από την κρίση.

Σας ευχαριστώ πολύ.