Τον Φιλέλληνα βουλευτή του NJ κ. Άντριους ενημέρωσαν για τα εθνικά θέματα

Με τον Φιλέλληνα βουλευτή από το κόμμα των Δημοκρατικών της Νέα Ιερσέης κ. Ρόμπερτ `Αντριους, ο οποίος εκλέγεται στην πρώτη περιφέρεια, συναντήθηκε ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου κ. Παύλος Κοτρότσιος. Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του κ. Άντριους στην περιοχή Haddon Heights, και την ζήτησε ο ίδιος με σκοπό να ενημερωθεί για τα Εθνικά Θέματα της Ελλάδος, συμπεριλαμβανομένου του ανθρωπιστικού ζητήματος της Βόρειας Ηπείρου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Κοτρότσιος.

Η συνάντηση έγινε παρουσία και των κ.κ. Χρήστου Χρηστάκη (VP of HANC), Γεώργιου Χωριάτη, ( Chairman FHAS) και Γεώργιου Χρονάκη, (President AHEPA Camden Chapter) οι οποίοι και ενημέρωσαν τον φιλέλληνα βουλευτή για τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την Ελληνο-Αμερικανική κοινότητα εκτός φυσικά των θεμάτων της οικονομίας και της Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στην περιοχή.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Προέδρου του Ελληνο-Αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου, ο βουλευτής κ. `Αντριους είναι ένας πραγματικός φιλέλληνας και έχει εξαιρετική υστεροφημία μέσα στο Αμερικανικό κοινοβούλιο. Είναι ενημερωμένος και τον ενδιαφέρουν όλα τα Εθνικά ζητήματα όπως: το Κυπριακό, το θέμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου αλλά και το Μακεδονικό (πρόσφατα μάλιστα με το γράμμα διαμαρτυρίας στον κ. Γκόρντον), αλλά και το θέμα της βορείου Ηπείρου και η παραβίαση των ανθρωπίνων, θρησκευτικών και δικαιωμάτων ιδιοκτησίας και ελευθερίας και απογραφής, στην περιοχή της Νοτίου Αλβανίας όπου ζούνε 400,000 `Έλληνες.

Η επανασύνδεση με τον βουλευτή `Αντριους έγινε μετά από χρόνια στα τέλη Απριλίου όπου και παραβρέθηκε σε εκδήλωση συλλογής χρημάτων στο Adelphia, εκεί όπου ο κ. Νίκος Λαριγκάκης τον ενημέρωσε για τα Εθνικά θέματα, ο Γιώργος Χωριάτης για το Κυπριακό, ο Χρήστος Χρηστάκης για το Μακεδονικό και ο Παύλος Κοτρότσιος για το θέμα της Βόρειας Ηπείρου. Συνομίλησαν και άλλα μέλη της οργανωμένης ομογένειας μαζί με τον βουλευτή για τα πολύ σοβαρά αυτά ζητήματα.

Ο κ. Κοτρότσιος επισυνάπτει στην ανακοίνωσή του και το γράμμα προς τον βουλευτή `Αντριους το οποίο δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην Hellenic News of America και το οποίο έστειλε η Παμμακεδονική Ομοσπονδία. Το γράμμα αυτό διεβίβασα στον βουλευτή στις 12 Απριλίου, 2012 ενώ δημοσιεύτηκε στην Hellenic News of America στην έκδοση Μαΐου. Δημοσιεύεται επίσης αναμνηστική φωτογραφία του βουλευτού με τον ιδιοκτήτη του Adelphia κ. Μπίλ Μπαλή, τον καθηγητή Γεώργιο Τσετσέκο καθώς και άλλα ηγετικά στελέχη της ομογένειας. Επίσης, δημοσιεύεται στην Hellenic News η απάντηση του βουλευτή `Αντριους προς τον Αναπληρωτή Υπουργό του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών για Ευρωπαϊκά θέματα κ. Φίλιπ Γκόρντον.

Στην έκδοση του Ιουνίου δημοσιεύεται επίσης ανακοίνωση του γραφείου του κ. `Αντριους για τα 25 χρόνια της Hellenic News χωρίς μάλιστα να του ζητηθεί. Ο ίδιος είναι συνδρομητής της εφημερίδας, και ένθερμος υποστηρικτής της Ελληνο-Αμερικανικής κοινότητας. Αυτό δείχνει ότι όταν όλοι είμαστε ενωμένοι, δουλεύουμε με ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ έχουμε αποτελέσματα κάτι που ελπίζουμε να δούμε σύντομα. Από την στιγμή που το 2012 είναι χρονιά εκλογών στις ΗΠΑ, ίσως θα έπρεπε να πιέσουμε ώστε η Αμερικανική κυβέρνηση να αναιρέσει τη χρήση της ονομασίας Μακεδονία για την Π.Γ.Δ.Μ απόφαση που πάρθηκε το 2004 και προκάλεσε την πικρία των Ομογενών.

Ο βουλευτής κ. `Αντριους ζήτησε να συναντήσει στο γραφείο του τον κ. Κοτρότσιο, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση για το θέμα της Βορείου Ηπείρου. Επικοινώνησα άμεσα με τον πρόεδρο της Παν ηπειρωτικής Ομοσπονδίας αλλά και με άλλους που ενδιαφέρονται για το ζήτημα. Θεώρησα ότι θα ήταν καλύτερο να συναντήσουμε τον βουλευτή ως επιτροπή που εκπροσωπεί την Ελληνο-Αμερικανική κοινότητα και να του εκφράσουμε συλλογικά το ενδιαφέρον μας για τα Εθνικά ζητήματα.

Για μια ακόμα φορά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο και την προσοχή σας. Βασιζόμαστε στην συμμετοχή και την κοινή προσπάθεια και ενδιαφέρον για ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Χρηστάκη για την συμβολή του και την ιδέα επέκταση της επιτροπής. Ας οργανώσουμε μια συνάντηση πριν το τέλος Ιουλίου έτσι ώστε να επεκτείνουμε και άλλο την επιτροπή προσκαλώντας άλλα τρία άτομα να συμμετάσχουν στην προσπάθεια μας.

Τέλος,  πρόταση έγινε να είναι ο κ. `Αντριους βασικός ομιλητής στην επέτειο των 25 χρόνων της Hellenic News of America στις 14 Οκτωβρίου, 2012.