ΕΔΩ ΑΘΗΝΑ- Με τα μάτια του ΝΙΚΗΤΑ ΓΑΒΑΛΑ -Καλό ταξίδι φίλε Αλκέτα

Με τα μάτια του ΝΙΚΗΤΑ ΓΑΒΑΛΑ
Καλό ταξίδι φίλε Αλκέτα
          Μου είχε τηλεφωνήσει  από την Ουάσιγκτον πριν από λίγο καιρό για να ενημερωθεί για κάποια αθλητικά και πολιτικά  πράγματα. ΄Ηταν και ο πρώτος άνθρωπος από τις ΗΠΑ που ενδιαφέρθηκε  πριν από δύο χρόνια να μάθει γιατί διέκοψα την συνεργασία μου με εφημερίδα της Νέας Υόρκης. Ο Αλκέτας ήταν ένας σταθερός φίλος περί τα σαράντα χρόνια. Είχαμε ένα ανοικτό ραντεβού στην Αθήνα όπου θα ερχόταν, αλλά αντ΄ αυτού η μοίρα θέλησε να φύγει για το στερνό ταξίδι…
          Με οδύνη υποδεχόμαστε εδώ στην Ελλάδα την απώλεια του δυναμικού Αλκέτα, του καλύτερου, όπως είχε αναδειχθεί, προπονητή μας τα τελευταία πενήντα χρόνια, του τεχνικού που μας άνοιξε διάπλατα τις πόρτες στον ευρωπαϊκό και διεθνή ορίζοντα του ποδοσφαίρου. Το βιογραφικό του πλουσιότατο. Οι επιτυχίες του σπουδαίες. Ο Σαλονικιός , διαπρεπές στέλεχος της Ομογένειας, μας ενέπνεε με την απίστευτη αισιοδοξία του, με το πάθος του για την Ελλάδα και τον Έλληνα.
          Πάντα θα κρατάω στη μνήμη τις αλλεπάλληλες συναντήσεις μας, άλλοτε στην Ελλάδα, άλλοτε στην Αμερική , τις κουβέντες μας και κυρίως τον τρόπο που σκεπτόταν και αντιμετώπιζε τα πράγματα. Να είναι υπερήφανοι η γυναίκα του και τα δύο του παιδιά, μέσα στην βαθειά τους θλίψη, που είναι και δική μας. Υπήρξε ξεχωριστός. Καλό ταξίδι φίλε Αλκέτα.