Οι …άγνωστοι Υπουργοί!

Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών: Γιώργος Μαυραγάνης
Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1965. Σπούδασε στο Πρότυπο Λύκειο πατρών και στη συνέχεια στην Αθήνα (Νομική). Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Γενικός Διευθυντής Φορολογικού Τμήματος KPMG, Επισκέπτης Επίκουρος Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (2008-10). Κάτοχος διδακτορικού (1992) και Master (1989) από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (UCL) και πτυχίου του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1987).

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1992 ως νομικός και φορολογικός σύμβουλος εταιρειών, ενώ παράλληλα συνεργάστηκε με της εταιρείες συμβούλων Deloitte (μέχρι το 1995) και KPMG (μέχρι το 2001). Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και στη συνέχεια εταίρος της δικηγορικής εταιρείας «Κ. Παπακωστόπουλος & Συνεργάτες» μέχρι το 2005 και στη συνέχεια εργάστηκε σε ελληνικό όμιλο μέχρι το τέλος του 2006 οπότε επέστρεψε στην KPMG.

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1990, της Ένωσης Ελλήνων Εμπορικολόγων, της Διεθνούς Φορολογικής Ένωσης (International Fiscal Association – IFA) και επιστημονικός συνεργάτης του International Bureau of Fiscal Documentation (IBFD) σε εκδόσεις που αφορούν τη φορολογία στην Ελλάδα. Έχει εκτεταμένη εμπειρία στο φορολογικό δίκαιο και εμπορικό δίκαιο. Έχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε συμβουλευτικά έργα που αφορούν μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Θεόδωρος Παπαθεοδώρου: Υφυπουργός Παιδείας

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού Παιδείας. Εως σήμερα εργαζόταν ως Καθηγητής Αντεγκληματικής Πολιτικής στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Τσαυταρής Θανάσης

Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δ/ντής του Ινστ. Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του Ερευν. Κέντρου ΕΚΕΤΑ. Το 1984 εξελέγη καθηγητής και στο νεοσύστατο τότε Πανεπιστήμιο Κρήτης, προτίμησε όμως τη θέση του καθηγητή Γενετικής στο Α.Π.Θ όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα.

Στο παρελθόν διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Εθνικού Ιδρύματος Γεωργικών Ερευνών (ΕΘΙΑΓΕ) και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΦΕΤ.

Για το χρονικό διάστημα 2002-2006 υπήρξε εκλεγμένος Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ». Για τη συμβολή του αυτή στη δημιουργία του ΝΟΗΣΙΣ και την ανέγερση των εγκαταστάσεών του τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Φοίνικα.

Υπουργός Περιβάλλοντος: Ευάγγελος Λιβιεράτος

Το 1979 εκλέχτηκε τακτικός καθηγητής της Ανωτέρας Γεωδαισίας και Χαρτογραφίας στο τμήμα αγρονόμων και τοπογράφων μηχανικών της πολυτεχνικής σχολής του ΑΠΘ. Σπούδασε αγρονόμος και τοπογράφος μηχανικός στο ΕΜΠ (1970). Είναι διδάκτωρ μηχανικός του ΕΜΠ (1974), διδάκτωρ φιλοσοφίας του πανεπιστημίου της Ουψάλα (1976) και υφηγητής του ΕΜΠ (1978).

Ιδρυτής της Χαρτογραφικής Επιστημονικής Εταιρίας Ελλάδας (1994) και του Εθνικού Κέντρου Χαρτών και Χαρτογραφικής Κληρονομιάς – Εθνική Χαρτοθήκη (1997).

Το 2008, με χρήση ψηφιακών μεθόδων και τεχνικών, αποκάλυψε για πρώτη φορά την ύπαρξη δύο εκδόσεων της Χάρτας της Ελλάδος του Ρήγα Βελεστινλή (1797).

Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας: Δημήτρης Ελευσινιώτης

Ο Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης γεννήθηκε στη Σαλαμίνα την 26 Αυγούστου 1955. Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1973 και απεφοίτησε το 1977 με το βαθμό του Μαχίμου Σημαιοφόρου Π.Ν. Ως Αρχιπλοίαρχος διετέλεσε για 2 χρόνια Διευθυντής Κλάδου Επιχειρήσεων του ΓΕΝ.

Την 6 Φεβρουαρίου 2008 προήχθη στο βαθμό του Αντιναυάρχου και την 12 Φεβρουαρίου 2008 παρέλαβε καθήκοντα Α΄ Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Με την απόφαση ΚΥΣΕΑ της 17ης Φεβρουαρίου 2010 τοποθετήθηκε στη θέση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Υφυπουργός Υγείας: Φωτεινή Σκοπούλη

Είναι πρόεδρος της Επιτροπής Βιοηθικής του Χαροκόπειου και αναπληρώτρια πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών και Εκπαίδευσης του ίδιου πανεπιστημίου. Διευθύνει την Γ’ Κλινική Παθολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας και το Εργαστήριο Ανοσολογίας της Ευρωκλινικής Αθηνών.

H κυρία Σκοπούλη κατάγεται από τα Ιωάννινα. Από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Ιωαννίνων άρχισε η σταδιοδρομία της, αμέσως μετά την αποφοίτησή της από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ το 1981.

Ο νέος Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας είναι ένας τεχνοκράτης από τις Βρυξέλλες που εργάστηκε για πολλά χρόνια σε κρίσιμες θέσεις της Κομισιόν. Όσοι συνεργάστηκαν μαζί του,μιλούν για έναν σοβαρό και ικανό άνθρωπο.

 

Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο διοικητικό δίκαιο στο Πανεπιστήμιο της Βόννης και στο οικονομικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας.

Ξεκίνησε να εργάζεται για την Κομισιόν το 1981, όπου συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Ισπανίας και της Πορτογαλίας στην ΕΟΚ.