Τα “κόκκινα” λεωφορεία του Λονδίνου απεργούν για τους…Ολυμπιακούς Αγώνες!

Συμβαίνει στο Λονδίνο. Αν συνέβαινε στην Ελλάδα, ο διεθνής Τύπος και, πρώτος απ’ όλους, ο Βρετανικός Τύπος, θα  κατασπάραζε την γενέτειρα, με πρωτοσέλιδα του τύπου: “ρυμουλκείται” η Ελλάδα από τα συνδικαλιστικά συμφέροντα, ή “βάζει σε κίνδυνο” τους Ολυμπιακούς Αγώνες (σ.σ. αλήθεια, θυμάστε τι είχε ακούσει τότε η Ελλάδα;”. Αλλά και στην ίδια την ελληνική επικράτεια, ο Τύπος θα κατακεραύνωνε τα συνδικάτα ότι περίμεναν την πιό κρίσιμη εθνική στιγμή για να προβάλουν τα αιτήματά τους>… κλπ.

Τα γράφουμε αυτά, για να επισημάνουμε ότι απλά, όλα  “συμβαίνουν ακόμη και στις καλύτερες οικογένειες”. Έτσι, συνέβη και στο προ- Ολυμπιακών Αγώνων Λονδίνο.  Αντιμετωπίζει σήμερα Παρασκευή 21 ιουνίου 2012 σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα εξ αιτίας της  απεργίας των οδηγών λεωφορείων, οι οποίοι ζητούν επιπλέον αμοιβή για την περίοδο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων!

Σύμφωνα με την υπηρεσία αστικών συκοινωνιών του Λονδίνου, λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν 17 εταιρείες λεωφορείων, πραγματοποιείται μόνο το 24% των δρομολογίων.

Το συνδικάτο των οδηγών των λεωφορείων ζητεί επιπλέον αμοιβή 500 στερλινών (780 δολάρια) για τα μέλη του, ως αποζημίωση για τον πρόσθετο φόρτο εργασίας στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων που αρχίζουν στα τέλη Ιουλίου.

Το συνδικάτο υποστηρίζει ότι καθημερινά την περίοδο αυτή θα πρέπει να εξυπηρετούνται ένα εκατομμύριο επιβάτες επιπλέον των 1,6 εκ. που κινούνται σε μια συνηθισμένη ημέρα.
Οι συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν χθες για την εξεύρεση λύσης και την αποτροπή της απεργίας, απέτυχαν.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε τη λύπη του για την απεργία, η οποία όπως είπε, θα προκαλέσει “αδικαιολόγητα προβλήματα” και κάλεσε το κοινό να μεταβεί πεζή στον προορισμό τους ή να χρησιμοποιήσει ποδήλατα.

Το συνδικάτο έχει απειλήσει με νέες απεργίες των οδηγών, των μηχανικών και των ελεγκτών, εάν δε λυθεί το ζήτημα αυτό.

Σκεφθείτε, λέει, αυτά να συνέβαιναν στην Αθήνα του 2004…

Με στοιχεία και από ΑΜΠΕ