ΤΣΙΜΠΙΜΑΤΑ: Το παράδειγμα Αβραμόπουλου

Δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο. Διότι τόσο υπουργοί της απελθούσας  κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου όσο και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός είχαν γίνει όχι λίγες φορές στόχος σχολίων για πανάκριβα ταξείδια και πολυτελείς διαμονές σε ακριβά ξενοδοχεία του εξωτερικού.

Τούτη τη φορά το παράδειγμα είναι αντίθετο. Και προέρχεται από έναν Υπουργό ο οποίος, ως εκ του θεσμικού του αξιώματος, θα ταξειδεύει συχνά και προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Πρόκειται για τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο κ. Αβραμόπουλος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη στις 25 και 26 Ιουνίου.

Ο κ. Αβραμόπουλος, και όλοι οι συνεργάτες του,ταξειδεύουν για την Κωνσταντινούπολη, στην οικονομική θέση, δίνοντας το παράδειγμα της  χρηστής  διαχείρισης των δημοσίων εσόδων σε μία εποχή όπου η χώρα είναι κυριολεκτικά χρεωμένη ως το λαιμό.

Αυτό, σε συνδυασμό με την κατά 30% περικοπή των μισθών των υπουργών που ανήγγειλε ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, μπορεί από μόνα τους να μην λύνουν το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, δίνουν, όμως, το στίγμα της δίκαιης και νοικοκυρεμένης πολιτικής που είναι αποφασισμένη να ασκήσει η Κυβέρνηση “εθνικής σωτηρίας” μακριά από τα αντίθετα ολέθρια παραδείγματα προηγούμενων καταστάσεων, που τόσο κόστισαν στη χώρα.

Με την έννοια αυτή, αξίζει να σημειώσουμε το γεγονός και να αναζητήσουμε μιμητές.