Βλάχος: «Ηρθα στην ομάδα της καρδιάς μου»

Την αίσθηση ότι ξαναγύρισε σπίτι του τόνισε ότι έχει ο Βαγγέλης Βλάχος για την επιστροφή του στην ΑΕΚ και υποσχέθηκε να κάνει ό,τι μπορεί για την αναγέννησή της.

Ο 50χρονος προπονητής αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Ενωσης για την επόμενη αγωνιστική σεζόν, με δυνατότητα επέκτασης γι’ ακόμη έναν χρόνο και πιάνει δουλειά από αύριο, καθώς, σε συνεργασία με τον Θωμά Μαύρο, τον Χρήστο Κωστή και τον Βασίλη Τσιάρτα, θα ξεκινήσουν τον (δύσκολο) αγωνιστικό σχεδιασμό της ΑΕΚ για τη χρονιά που έρχεται.

Αναλυτικά σε δηλώσεις του στον NOVA ΣΠΟΡ FM μετά την επίσημη ανακοίνωση της πρόσληψής του,  είπε:

Για την επιστροφή του στην ΑΕΚ: «Είναι όνειρο όλων των προπονητών να βρεθούν σε μια τέτοια ομάδα κι ας έχει προβλήματα. Είπα ότι ξαναγύρισα σπίτι μου και το νιώθω πραγματικά αυτό. Δεν νομίζω ότι πρέπει να μένουμε στο παρελθόν. Μου δόθηκε μια μεγάλη ευκαιρία και όχι μόνο την άρπαξα, αλλά την πήρα με ευγνωμοσύνη για να βοηθήσω την ομάδα που αγάπησα. Πρέπει να βάλουμε ένα λιθαράκι όλοι οι ΑΕΚτζήδες στην αναγέννηση του μεγάλου αυτού συλλόγου».

Για τη σχέση του με τον Μαύρο: «Ο Θωμάς Μαύρος με είχε βοηθήσει πολύ από την περίοδο που ήμασταν συμπαίκτες. Με έκανε τον νεότερο αρχηγό στην ΑΕΚ, με τίμησε, με συμβούλευσε και δεν το ξεχνώ αυτό. Όλοι οι ΑΕΚτζήδες ξέρουν ποιος είναι ο Μαύρος. Είμαι ο μόνος απ’ όλους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του, ο οποίος είναι επαγγελματίας. Μαζί με το συναίσθημα θα βάλω κι αυτό για να βοηθήσω την ομάδα μου».

Για τους στόχους που μπορεί να θέσει η ΑΕΚ: «Πρέπει να λέμε την αλήθεια στον κόσμο. Αυτό είναι το βασικότερο απ’ όλα. Να τους δώσουμε να καταλάβουν τη δύσκολη κατάσταση και από ‘κει και πέρα είμαι σίγουρος πως θα είναι κοντά μας. Θέλω να κάνω έκκληση στον ΑΕΚτζή να βοηθήσει. Εκείνος ξέρει πώς θα το κάνει. Όταν ξεκινήσει η σεζόν, θα πω την αλήθεια για το τι πρέπει να περιμένει η ΑΕΚ. Όλοι μαζί ενωμένοι, θα μπορέσουμε να κάνουμε διαφορετικά πράγματα. Θα λέμε την αλήθεια διότι πάνω απ’ όλα η ΑΕΚ και η αναγέννησή της».

Για το ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις: «Από αύριο σε συνεργασία με τον Τσιάρτα θέλω να δω ποιους νέους παίκτες έχει η ομάδα. Θα μιλήσουμε φυσικά και με τους υπευθύνους για να δούμε ποιοι μπορούν να βοηθήσουν. Διότι αν δεν κάνουμε μεταγραφές, θα πρέπει να προχωρήσουμε με δικά μας παιδιά. Είναι δίκοπο μαχαίρι αυτό, αλλά είμαι μαθημένος στα δύσκολα. Ήταν δική μου επιλογή να έρθω, δεν με τράβηξε κανείς με το ζόρι. Πρώτη κίνησή μου λοιπόν θα είναι να γνωρίσω τα νέα παιδιά, να κάνουμε μια βδομάδα μαζί προπόνηση και να δούμε ποια απ’ αυτά μπορούν να μας βοηθήσουν άμεσα».

Για το ενδεχόμενο να στηριχθεί κατά πολύ σε νέους παίκτες: «Δεν με φοβίζει. Είμαι από τους προπονητές που έχουν προωθήσει νέα παιδιά όπως τον Φορτούνη, τον Κυργιάκο, τον Βακουφτσή. Βλέπω ως στοίχημα το να βοηθήσουμε άμεσα την ομάδα, αλλά και να βγάλουμε παίκτες που θα μπορούμε να πουλήσουμε μετά. Η ΑΕΚ πρέπει να στηριχθεί στα δικά της παιδιά. Υπάρχουν ταλέντα στην Ελλάδα, ικανά να μεγαλουργήσουν. Μακάρι να μου δοθεί η ευκαιρία να έχω παιδιά που θα προχωρήσουν».

 

 

Για το αν περίμενε πως θα δούλευε στην ΑΕΚ: «Καταρχάς δεν φανταζόμουν ποτέ ότι η ΑΕΚ θα ήταν σε αυτή τη θέση. Μια μέρα είμαι εδώ και καταλαβαίνω το μέγεθος του προβλήματος. Ίσως είναι ευκαιρία όμως ένας άνθρωπος που τον προώθησε αυτή η ομάδα να εκείνος που θα ξεκινήσει την προσπάθεια να βγουν νέα παιδιά».

 

Για το πώς τον προσέγγισε ο Μαύρος: «Μιλήσαμε σαν ΑΕΚτζήδες. Σε ξέρω από μικρό παιδί, μου είπε, μπορείς να βοηθήσεις; Το ίδιο τσαμπουκάς όπως ήσουν και σαν παίκτης; Έχουμε ίδια φιλοσοφία, νοοτροπία νικητή και πάμε να τη βγάλουμε για να δείξουμε πως μπορούμε να ξανακάνουμε την ΑΕΚ όπως την ξέρουμε».