«Πιο ψηλά με Μπάγεβιτς»

Την πεποίθησή του ότι ο Ατρόμητος θα βρεθεί ακόμα πιο ψηλά με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στο τιμόνι του εξέφρασε ο Γιώργος Σπανός κατά την παρουσίαση του Σερβοέλληνα τεχνικού.

Από την πλευρά του ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τόνισε πως είναι χαρά του να δουλέψει στην ομάδα του Περιστερίου.

Αρχικά ο Γιώργος Σπανός, ανέφερε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω του εκπροσώπους του Τύπου που δίνουν το «παρών» στην παρουσίαση. Να χαιρετήσω τους φιλάθλους της ομάδας, αλλά και όλους όσοι βρίσκονται εδώ απ’ όλα τα τμήματα του Ατρόμητου. Σήμερα είναι παρουσίαση του νέου προπονητή, του Ντούσαν Μπάγεβιτς και μου δίνεται η χαρά να τον παρουσιάσω εγώ. Δεν χρειάζονται συστάσεις για να παρουσιάσεις τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Όλη η διαδρομή του στους ελληνικούς συλλόγους, οι διακρίσεις και οι τίτλοι του μιλούν από μόνοι τους. Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε την ανοδική πορεία του Ατρόμητου και η ομάδα να σταθεροποιηθεί στις πρώτες ομάδες της Super League, να περάσει στους ομίλους του Europa League και να πάει δυνατά στο Κύπελλο».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον Μπάγεβιτς για την αλληλοεκτίμηση που υπάρχει μεταξύ τους και για την πεποίθησή του ότι ο Ατρόμητος θα ωφεληθεί από την παρουσία του: «Έχω μια γνωριμία ετών με τον κ. Μπάγεβιτς. Ήταν εύκολο και γρήγορο να συνεργαστούμε με τον κ. Μπάγεβιτς, ο οποίος λαμπρύνει τον σύλλογο. Από την πρώτη στιγμή που μιλήσαμε, υπάρχει μια αλληλοεκτίμηση και σεβασμός και όταν του ανέλυσα το πλάνο της ομάδας και τη φιλοσοφία, βρήκαμε ταύτιση απόψεων. Από αυτό θα βγει ωφελημένος ο Ατρόμητος και η πόλη. Ξέρετε ότι δεν θέλω να λέω πολλά. Δεν θέλω να υποσχεθώ τίποτα παρά μόνο δουλειά. Το στοίχημα μας είναι να παραμείνουμε ψηλά στη βαθμολογία και να έχουμε μια βιώσιμη ομάδα, γιατί διάγουμε πολύ δύσκολες εποχές. Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει σε μεγάλο βαθμό και το ποδόσφαιρο. Είμαστε από τις πρώτες ομάδες που πήραμε αδειοδότηση για την Ελλάδα και την Ευρώπη και θέλουμε να έχουμε μια ομάδα με υγεία».

O Nτούσαν Μπάγεβιτς από την πλευρά του χαρακτήρισε εξαιρετικές τις συνθήκες που υπάρχουν για να εργαστεί ένας τεχνικός στον Ατρόμητο και έθεσε ως στόχο της ομάδας την ευρωπαϊκή έξοδο.

«Σας ευχαριστώ που είστε εδώ. Είναι χαρά μου που βρίσκομαι εδώ. Ο πρόεδρος σάς είπε τα περισσότερα και συμφωνώ απόλυτα. Ο Ατρόμητος είναι μία ομάδα, η οποία έχει τη δυνατότητα να μείνει ψηλά. Οι συνθήκες είναι πολύ καλές. Έφτασε δύο φορές στον τελικό του Κυπέλλου αλλά δεν τα κατάφερε. «Πρώτος στόχος μας είναι η Ευρώπη και θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε στους ομίλους του Europa League. Βέβαια, θα πρέπει να δούμε και τον αντίπαλό μας. Παράλληλα, στόχος μας είναι το Κύπελλο αλλά και να είμαστε ψηλά στα play offs και να έχουμε μία ομάδα που θα είμαστε ευχαριστημένοι όλοι και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο».

Στην συνέχεια, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

Για το αν μπορεί να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο και ο ίδιος και η ομάδα: «Όταν δουλεύω πάντα προσπαθώ για το καλύτερο. Το θέμα δεν είναι να πετύχει ο Μπάγεβιτς αλλά να πετύχει ο Ατρόμητος. Με τη δουλειά μας θα προσπαθήσουμε να είμαστε εκεί που θέλουμε όλοι. Πάντα δουλεύω με σοβαρότητα».

Για τους στόχους που έχει ο Ατρόμητος για τη νέα αγωνιστική περίοδο: «Αν μπορούμε να πάμε ψηλά γιατί να μην το κάνουμε. Δεν μου αρέσει… Όπου κι αν ήμουν πάντα ήθελα να πάω ψηλά. Θέλω να πάμε εκεί όπου δεν πιστεύουν ότι μπορούμε να πάμε!» (ακολούθησαν χειροκροτήματα και συνθήματα οπαδών του Ατρομήτου που βρίσκονταν στην αίθουσα και ζήτησαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος).

Για το αν ονειρεύεται να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας, μετά τις δύο… ανεπιτυχείς προσπάθειες της ομάδας: «Δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο για τελικό κυπέλλου. Είναι νωρίς. Θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο σοβαροί».