“Συγγνώμη” από Aegean για Προβολή Ξενοδοχείων στα Κατεχόμενα

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Απανωτά είναι τα μηνύματα που στέλνουν ομογενείς μας στο e-mail της εφημερίδας μας για να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι στην ηλεκτρονική σελίδα της Aegean Airline, στη σελίδα των κρατήσεων σε ξενοδοχεία, εμφανίζονται και ορισμένα ξενοδοχεία στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου καθώς και ότι γίνεται αναφορά στο κατοχικό αεροδρόμιο της της Τύμπου (Ergan). http://hotel.aegeanair.com/region/cy/northern-cyprus.el.html

Πρόκειται για τρία ξενοδοχεία, στην Κερύνεια, στη Λάπηθο και στον κόλπο της Μόρφου.

Το θέμα, παίρνει νέα διάσταση από το γεγονός ότι με την συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία, για την οποία πολλοί ομογενείς με e-mails προτείνουν «μποϋκοτάζ», ταξιδεύουν, σε λίγες ώρες, για τις Βρυξέλλες τα μέλη της ελληνικής Κυβερνητικής αποστολής, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Πάντως η ίδια η αεροπορική εταιρεία, Aegean, με το Γραφείο Τύπου της οποίας η ΡΗΡ επικοινώνησε, μας απέστειλε σχετικό Δελτίο Τύπου,  στο οποίο αποδίδει το όλο θέμα σε  αδυναμία της να ελέγξει το περιεχόμενο της ιστοσελίδας διεθνούς αναζήτησης ξενοδοχείων, Booking.com την οποία «φιλοξενεί» και στην δική της ιστοσελίδα. Σε κάθε περίπτωση ζητάει δημόσια συγγνώμη και υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με την Booking.com και πως το αργότερο έως το τέλος της εβδομάδας (30 Ιουνίου 2012) θα έχει διορθωθεί το πρόβλημα.

Η αεροπορική εταιρεία εκφράζει, πάντως, «απορία και προβληματισμό» για την «στοχοποίηση της AEGEAN και μόνο, για την χρήση ενός εργαλείου κοινού με πολλές άλλες αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο».

Σε επικοινωνία που είχε η ΡΗΡ με την Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου της Aegean, κυρία Σταυρούλα Σαλούτση, μας δήλωσε τα εξής:

“Θα ήθελα να σας ενημερώσω για άλλη μία φορά  ότι δεν ελέγχουμε το περιεχόμενο της booking. com, η οποία είναι η μηχανή αναζήτησης ξενοδοχείων που χρησιμοποιούμε και έχει αυτές τις αναφορές στο περιεχόμενό της. Δεν πρόκειται για περιεχόμενο της σελίδας μας που έχουμε δημιουργήσει ή μεταφράσει εμείς. Με την ίδια εταιρία και το ίδιο περιεχόμενο είναι συμβεβλημένα περισσότερα από 500 ξενοδοχεία της Κύπρου !, δεκάδες αεροπορικές εταιρίες, εκατοντάδες onlinetravelagencies.  Επιπλέον υπάρχουν δεκάδες μηχανές αναζήτησης στον κόσμο, αντίστοιχες με τηνbooking.comπου όσον αφορά στην Κύπρο έχουν το ίδιο περιεχόμενο.

Εμείς συνεχίζουμε να αναρωτιόμαστε γιατί στοχοποιείται ΜΟΝΟ ηAEGEAN. Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή ήμασταν οι μόνοι από τους χρήστες τουBooking.com που δείξαμε την ευαισθησία του να αναζητήσουμε τελικά μια τεχνική λύση στο περιεχόμενο ενός τρίτου Site;  Για ενημέρωσή σας η λύση που εφαρμόσαμε αφορά μόνο το δικό μας site”.

Το Δελτίο Τύπου της Aegean

Το κείμενο του Δελτίου Τύπου της Aegean έχει ως εξής:

«H AEGEAN θα ήθελε να ενημερώσει σχετικά με την εμφάνιση της ιστοσελίδας διεθνούς αναζήτησης ξενοδοχείων Booking.com στην ιστοσελίδα της.

Συγκεκριμένα μεταξύ των 481 ξενοδοχείων της Κύπρου που διατίθενται από την μηχανή αναζήτησης booking.com την οποία χρησιμοποιεί (και) η Aegean, δυστυχώς υπάρχουν και 3 ξενοδοχεία που βρίσκονται στo κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια ιστοσελίδαBooking.com έχει ανεξάρτητη δική της παρουσία με εκατομμύρια κρατήσεων αλλά και συνεργασία με δεκάδες άλλες αεροπορικές εταιρείες. Ως εκ τούτου είναι σαφές ότι ούτε ηAegean ούτε και οι άλλοι χρήστες ορίζουν το περιεχόμενο τηςBooking.com

Η AEGEAN για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που επισημάνθηκε σε επιστολή προς όλες τις αεροπορικές εταιρείες, χρήστες της Hermes Airports (HERMES 17 /5 /2012), εδώ και 25 ημέρες είχε αναλάβει την πρωτοβουλία να αναπτύξει με τοBooking.com μία διαφοροποιημένη τεχνικά λύση ώστε να μην εμφανίζεται πλέον στην σελίδα της AEGEAN κανένα ξενοδοχείο για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Επιλέξαμε για το μεσοδιάστημα αυτής της προετοιμασίας αντί να αποκλείσουμε όλα τα ξενοδοχεία της Κύπρου και να χαθούν πολύτιμες κρατήσεις σε περίοδο κρίσης, να συνεχιστεί η εμφάνιση και των πιο πάνω 3 ξενοδοχείων (τα οποία να σημειωθεί είναι στην επιτρεπόμενη λίστα του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου, που μας εδόθη).

Εάν αυτή η επιλογή μας για το μεσοδιάστημα ήταν λάθος, ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη.

Σε κάθε περίπτωση η νέα τεχνική λύση θα εφαρμοστεί το αργότερο έως το τέλος της εβδομάδας διορθώνοντας το πρόβλημα.

Έντονη απορία και προβληματισμό μας προκαλεί η στοχοποίηση της AEGEAN και μόνο, για την χρήση ενός εργαλείου κοινού με πολλές άλλες αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο».

e-mails

Ένα από τα πολλά E-mails που λάβαμε υπογράφεται από τον κ. Κωνσταντίνο  Ζυγούρη, από το Τορόντο, υποστηρίζει τα εξής:

«ΠΡΟΣ: Γενικό Διευθυντή, πρόεδρο ΔΣ Aegean Airlines

Αγαπητοί κύριοι,

Ντροπή σας……..

Εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτηση μας μια Ελληνική εταιρεία όπως η δική σας, να κάνει αυτό για το οποίο καμιά ξένη εταιρεία δεν τόλμησε να κάνει για 36 χρόνια, όσα και η διάρκεια της Τουρκικής παράνομης και βάρβαρης κατοχής. Το ότι η εταιρεία σας διαφημίζει διακοπές στα κλεμμένα ελληνοκυπριακά ξενοδοχεία καθώς και το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου (Ergan) είναι πρόκληση, αίσχος και ντροπή προς τους απανταχού Έλληνες. Γιʼ αυτό σας κοινοποιούμε την απόφαση μας για ανελέητο και χωρίς σταματημό μποϋκοτάζ της εταιρείας σας. Κανείς μας να μην ταξιδεύσει ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ με τις αερογραμμές σας και αυτό να περάσει σαν σύνθημα απʼ όλους, όχι μόνο τους απανταχού Έλληνες αλλά και σʼ όλους τους ελεύθερα σκεφτόμενους παγκόσμιους πολίτες. Τα Τουρκικά διαφημιστικά κεφάλαια με τα οποία σας έχουν εξαγοράσει είναι κάτι για το οποίο η τιμή και η αξιοπρέπεια μας δεν μπορεί να το δεχτεί και να το ανεχτεί.

Ντροπή σας και πάλι…….. καλά είστε έλληνες εσείς;».

Η κυβερνητική αποστολή

Στο μεταξύ, αναφορικά με το ταξίδι της ελληνικής κυβερνητικής αποστολής στις Βρυξέλλες, εντύπωση προκαλεί το γεγονός της σημειούμενης αλλαγής νοοτροπίας που εγκαινιάζει η νέα κυβέρνηση εν όψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής (28 Ιουνίου 2012). Αντί για τζετ και πρωθυπουργικό αεροσκάφος, όλη η ελληνική αντιπροσωπεία θα ταξιδέψει στις Βρυξέλες με την Aegean, με πτήση της γραμμής, σε οικονομική θέση.

Την απόφαση αυτή η κυβέρνηση, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη της Προεδρίας της Δημοκρατίας προκειμένου να δοθεί ο συμβολισμός ότι οι εικόνες πρόκλησης εν μέσω κρίσης ανήκουν στο παρελθόν.

Όπως έγινε γνωστό ο Κ. Παπούλιας και όλοι οι υπουργοί που μετέχουν στην ελληνική αντιπροσωπεία, δηλαδή Δ. Αβραμόπουλος, Γ. Ζανιάς, Κ. Χατζηδάκης και Χρ. Σταϊκούρας θα μεταβούν στις Βρυξέλλες με πτήση της Aegean σε θέση «economy».

Το Δελτίο Τύπου της Aegean στα Αγγλικά

«PRESS RELEASE

Kifisia, 25 June 2012

AEGEAN responds to criticism relating to hotel bookings made via its website by Booking.com

AEGEAN would like to inform the public concerning the appearance of the international hotel booking website Booking.com on its own web page.

More specifically, among the 481 Cypriot hotels available for booking on the Booking.com search engine, used by Aegean, there are unfortunately three hotels located in the occupied part of the island. It is worth noting that the same Booking.com website has its own independent presence, with millions of bookings, and collaborations with dozens of other airlines. It is clear, therefore, that neither AEGEAN nor its other users can determine the content of the Booking.com site.

In order to resolve the problem, which was identified in a letter to all the airline companies, users of Hermes Airports (HERMES 17 /5 /2012), AEGEAN 25 days ago undertook the initiative of developing together with Booking.com a differentiated technical solution so that no hotels from the region in question would appear on the AEGEAN site.

While preparations for this solution are under way, we took the decision – instead of excluding all Cypriot hotels and seeing them lose valuable bookings during this time of crisis – to continue allowing the three aforesaid hotels to appear. It should be noted that the hotels in question are included on the permitted list issued by the Cyprus Ministry of Foreign Affairs and supplied to us.

If this decision we have taken on interim action was a mistake, then we offer our sincere apologies.

In any event, the new technical solution will be put in place by the end of the week at the latest, and the problem will have been resolved.

We are surprised and concerned at the way AEGEAN has been singled out for criticism for its use of a tool shared with many other airlines doing business in Cyprus».

Η φωτογραφία της πρώτης σελίδος είναι από δορυφορική λήψη.