«Ναι» στις μεταγραφές για τους μη αδειοδοτημένους

Ομόφωνα (πλην Ξάνθης) ψηφίστηκε στη ΓΣ της Super League η εξ εκ νέου ελάφρυνση των ποινών των μη αδειοδοτημένων ομάδων ώστε να μπορέσουν να κάνουν μεταγραφές.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ μέχρι τώρα μπορούσαν να κάνουν μεταγραφές Ελλήνων παικτών ηλικίας μέχρι 22 ετών, πλέον μπορούν να κάνουν μεταγραφές Ελλήνων παικτών μέχρι 24 χρόνων. Παράλληλα, θα μπορούν να κάνουν τρεις επιπλέον κινήσεις που θα μπορούν να είναι είτε μεταγραφές, είτε ανανεώσεις συμβολαίων παικτών ανεξαρτήτου ηλικίας και εθνικότητας.

Οσον αφορά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου αποφασίστηκε να μπορούν να γίνουν απεριόριστες μεταγραφές Ελλήνων παικτών έως 24 ετών συν μία μεταγραφή Ελληνα ποδοσφαιριστή (και όχι ξένου) ανεξαρτήτου ηλικίας.

Μ’ αυτόν τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για τις έξι μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ (ΑΕΚ, Αρης, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ, Πανιώνιο και Κέρκυρα) να κάνουν μεταγραφές ή να προχωρήσουν σε ανανεώσεις συμβολαίων των ήδη υπαρχόντων ποδοσφαιριστών τους.

Αναλυτικά η απόφαση της Super League για το καθεστώς μεταγραφών των μη αδειοδοτημένων ομάδων:

Σε σχέση με τις εισηγήσεις του Δ.Σ. της 22/3/2012 και 28/5/2012 αναφορικά με τις συνέπειες για τις ΠΑΕ που δεν έλαβαν άδεια ΕΠΟ, αποφασίσθηκαν οι ακόλουθες τροποποιήσεις, για τις μεταγραφικές περιόδους «Ιουλίου – Αυγούστου 2012» και «Ιανουαρίου 2013»:

(Ι) ΠΑΕ που συμμετείχε στο Πρωτάθλημα Super League – ΟΠΑΠ περιόδου 2011-12 η οποία δεν έλαβε άδεια ΕΠΟ δεν υποβιβάζεται στη Football League, θα συμμετέχει κανονικά στο Πρωτάθλημα Super League – ΟΠΑΠ 2012-13, αλλά επ΄αυτής θα ισχύουν οι ακόλουθοι

(α) η μη αδειοδοτηθείσα ΠΑΕ δε θα δύναται, κατά τις μεταγραφικές περιόδους «Ιουλίου – Αυγούστου 2012» και «Ιανουαρίου 2013» να προβαίνει στην απόκτηση ποδοσφαιριστών, με την εξαίρεση ποδοσφαιριστών κάτω των 24 ετών (γεννηθέντων από την 1/1/1988 και μετά) με δικαίωμα συμμετοχής στις Εθνικές Ομάδες της Ελλάδος και γηγενών (locally trained), επίσης κάτω των 24 ετών (γεννηθέντων από την 1/1/1988 και μετά). Παράλληλα, η εν λόγω ΠΑΕ, μέχρι και την 30/6/2013 δε θα δύναται να προβαίνει στην ανανέωση ή τροποποίηση (που εμπεριέχει επέκταση διάρκειας συμβολαίου ή / και αύξηση αποδοχών) των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών της, πλην της περίπτωσης ποδοσφαιριστών κάτω των 24 ετών με δικαίωμα συμμετοχής στις Εθνικές Ομάδες της Ελλάδος και γηγενών (locally trained) κάτω των 24 ετών. Αν ΠΑΕ, η οποία δεν έχει αδειοδοτηθεί, προβεί σε υπογραφή νέου συμβολαίου ή  σε ανανέωση ή / και τροποποίηση συμβολαίου ή σε δανεισμό ή εν γένει σε απόκτηση ποδοσφαιριστή κατά παράβαση των ως άνω, τότε για τους εν λόγω ποδοσφαιριστές, θα ανακαλούνται τα δελτία (ωστόσο η εν λόγω ΠΑΕ θα υποχρεούται να σεβαστεί τις οικείες οικονομικές υποχρεώσεις έναντι του εν λόγω ποδοσφαιριστή).

(β) κατ΄εξαίρεση των ως άνω επιτρέπονται χωρίς κανένα ηλικιακό όριο οι αποκτήσεις (λχ με μεταγραφή ή ανανέωση ή δανεισμό) τριών (3) κατά ανώτατο όριο ποδοσφαιριστών οιασδήποτε εθνικότητας για τη μεταγραφική περίοδο «Ιουλίου – Αυγούστου 2012» και ενός (1) κατά ανώτατο όριο ποδοσφαιριστή (με δικαίωμα συμμετοχής στις Εθνικές Ομάδες της Ελλάδος ή γηγενή) για τη μεταγραφική περίοδο «Ιανουαρίου 2013».

(ΙΙ) από τα ποσά που θα αναλογούν σε μη αδειοδοτηθείσα ΠΑΕ εκ των αμοιβών κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων, η Super League θα παρακρατεί ποσό 20% το οποίο θα καταβάλλεται σε εξόφληση υποχρεώσεων της εν λόγω ΠΑΕ προς ποδοσφαιριστές και προπονητές, δυνάμει  αμετάκλητων αποφάσεων των Επιτροπών Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ που έχουν ήδη εκδοθεί και δυνάμει των οποίων ΠΑΕ δεν έλαβε άδεια ΕΠΟ.

Συνεχίζει με 16 ομάδες η Super League

Παράλληλα στη ΓΣ της Super League καταψηφίστηκε η πρόταση που κατέθεσαν Εργοτέλης, Παναιτωλικός και Δόξα Δράμας για αύξηση των ομάδων σε 19.

Στην ψηφοφορία επτά ΠΑΕ ψήφισαν υπέρ της πρότασης, τρεις λευκό και έξι κατά, αλλά απαιτείται το 51% των ψήφων για περάσει μια πρόταση, δηλαδή εννέα ψήφοι.

Αναλυτικά, αρνητικές ήταν οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Ατρόμητος και ΑΕΚ. Υπέρ ψήφισαν οι υπόλοιπες ΠΑΕ Εργοτέλης, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Δόξα Δράμας, Άρης, Παναθηναϊκός, Λεβαδειακός, ενώ λευκό οι Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα και Κέρκυρα.

 

 

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε