Ο Πλατανιάς στη Super League

Ανοιξε σαμπάνιες ο Πλατανιάς Χανίων καθώς μετά την νίκη του στο Μάλεμε με 3-0 επί της Καλλονής και την ήττα της Καλλιθέας από την Παναχαϊκή ανέβηκε στη Super League.

H ομάδα των Χανίων έγραψε έτσι ιστορία, καθώς αυτή είιναι η πρώτη φορά στην ιστορία του που ανεβαίνει στη «μεγάλη» κατηγορία, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι έχει ανεβεί μέσα σε δύο χρόνια δύο κατηγορίες.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 15′ κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Ναζλίδη από τον Τραορέ (είδε την κόκκινη κάρτα). Ο ίδιος ο Ναζλίδης το εκτέλεσε αλλά αστόχησε.

Στο 19′ ο Ναζλίδης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Τραορέ, με τον διαιτητή Ιωαννίδη να υποδεικνύει το πέναλτι, ενώ έδειξε και την κόκκινη κάρτα στον παίκτη της Καλλονής. Ο Ναζλίδης εκτέλεσε α λα Πανένκα, αλλά αστόχησε!

Στην αμέσως επόμενη φάση (20′) άνοιξαν το σκορ με τον Μάππα.

Στο 30′ ο Παληγεώργος είχε σουτ στο δοκάρι.

Οι Χανιώτες μπήκαν δυνατά και στην επανάληψη και στο 48′ διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Μήτση μετά από σέντρα του Κουρτετσιώτη.

Στο 63′ ο Μαρτσάκης (μετά από σέντρα του Παληγεώργου) διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Χατζηνικολάου): Λαζαρίδης, Παληγέωργος, Κουρτεσιώτης, Τζανής, Δημήτρης, Μαραγκός, Γκονζάλες, Μαραγκουδάκης (73′ Χαϊκάλης), Μιρτσέτα (73′ Μανουσάκης), Δράμι (62′ Μαρτσάκης), Ναζλίδης.

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Μάππας, Κριπιντίρης, Καρακώστας (68′ Βλαστέλλης), Μήτσης, Χωριανόπουλος, Μαρσέλο, Λεοζίνιο (75′ Βαλιός), Ντος Σάντος (46′ Ταραχούλσκι), Μανουσάκης, Τραορέ, Μανούσος.