“Ευκαιρία” ψάχνει η Άγκυρα για να χτυπήσει τη Συρία

Η Τουρκία έχει χάσει τη ψυχραιμία της μετά από το “άδειασμα” των αμερικανών για τη κατάρριψη του RF 4 στα παράλια της Συρίας.Οι δηλώσεις Ερντογάν κατά της αμερικανική εφημερίδας που “τόλμησε” να δημοσιεύσει τις πληροφορίες υπηρεσιών των ΗΠΑ,σύμφωνα με τις οποίες το αεροσκάφος καταρρίφθηκε εντός του εναέριου χώρου της Συρίας,είναι ενδεικτικές.

Είναι σαφές επίσης ότι η Άγκυρα ψάχνει ευκαιρία για να “χτυπήσει” στρατιωτικά τη Συρία και να δείξει στη κοινή γνώμη ο Ερντογάν ότι “πήρε το αίμα του πίσω”.

Συριακά ελικόπτερα προσέγγισαν χθες τρεις φορές τα σύνορα της Τουρκίας και τουρκικά μαχητικά εστάλησαν σε περιπολία στην τουρκική μεθόριο, ανακοίνωσε σήμερα ο τουρκικός στρατός.

Το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του ότι δεν σημειώθηκε παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου.

Επίσης επισημαίνει ότι απέστειλε τέσσερα μαχητικά F-16 από την βάση του Ιντσιρλίκ, στη νότια Τουρκία, αφού συριακά ελικόπτερα πέταξαν σε ζώνη που βρίσκεται σε απόσταση περίπου έξι χιλιομέτρων από την τουρκική μεθόριο, κοντά στο νότιο τμήμα της τουρκικής επαρχίας Χατάι.

Ο τουρκικός στρατός προσθέτει ότι απέστειλε άλλα δύο F-16 από τη βάση της Μπατμάν, στη νοτιοανατολική Τουρκία, μετά τον εντοπισμό συριακού ελικοπτέρου σε μικρή απόσταση από τα σύνορα, κοντά στην επαρχία Μαρντίν, στη νοτιοανατολική Τουρκία.