Τσίπρας: Η έξοδος από το Μνημόνιο μόνη λύση

”Όσο περισσότερο θα διαρκεί το Μνημόνιο τόσο πιο γρήγορα θα εξαντλούνται οι κοινωνικές και οικονομικές αντοχές της χώρας”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο συνέδριο του “Economist”.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι ”πρέπει να εγκαταλείψουμε άμεσα, σε συνεργασία με τους εταίρους μας, αυτό το μη βιώσιμο σχέδιο του μνημονίου.”

Ανέφερε επίσης, ότι η συνέχιση της μνημονιακής λιτότητας είναι που ”θα οδηγήσει στο τέλος στην εξώθηση, στην οικειοθελή αποχώρηση της χώρας από την Ευρωζώνη, τη μόνη θεσμική έξοδο από την Ευρωζώνη”, εξέλιξη που χαρακτήρισε ”απευκταία για όλους”.

Παράλληλα, άσκησε σκληρή κριτική προς την τρικομματική κυβέρνηση “Εθνικής Σωτηρίας” του Αντώνη Σαμαρά, την οποία κατηγόρησε ότι ”κατάφερε να εξαιρέσει τη χώρα από τις “καταρχήν θετικές” αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής της ΕΕ για τις υπερχρεωμένες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου”, συμπληρώνοντας ότι με αυτό τον τρόπο έστειλε ”ευδιάκριτο μήνυμα ότι παραιτήθηκε από την Ευρώπη πριν καλά-καλά αναλάβει”.

Ο Αλέξης Τσίπρας, επανέλαβε ότι ”καμία συζήτηση για κανένα θέμα δεν μπορεί να ξεκινήσει με την τρόικα, πριν διασφαλιστεί ρητά για τη χώρα το κεκτημένο της 29ης Ιουλίου”.

Σχόλια Facebook

Website Comments

  1. Ν.Μιχαηλίδης
    Απάντηση

    Η μόνη λύση,κ Τσίπρα, είναι να βοηθήσει και ο Συ ρι ζα στον εκσυγχρονισμό της πολιτικής και οικονομικής ζωής της Χώρας. Πράγματι δεν χρειάζεται το μνημόνιο,γιατί αυτά που προβλέπει έπρεπε να τα έχουμε κάνει μόνοι μας. Οι πολίτες πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους και μόνο και όχι τα χαράτσια που επιβάλλουν οι κομματικές συντεχνίες με τα κάθε φύσεως τέλη υπερ τρίτων .Ολα αυτά που τα θεωρούν …κατακτήσεις!! Θέλετε να βοηθήσετε;

Σχολιάστε