Ανακοίνωσε τον Μάικ Μπράμος ο Παναθηναϊκός

Τον 25χρονο Ελληνοαμερικανό Μάικ Μπράμος ανακοίνωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Ο παίκτης αποχαιρέτησε μετά από δύο σεζόν και έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Αργύρη  Πεδουλάκη.

Ο Μπράμος γεννήθηκε στις 27 Μαϊου 1987 στο Χάρπερ Γουντς του Μίτσιγκαν, στις ΗΠΑ. Έχει ύψος 1.98μ. και μπορεί να αγωνιστεί στις θέσεις «2» και «3». Αγωνίστηκε στο Γυμνάσιο Grosse Pointe North και στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι. Το 2009 πήρε μέρος στο «summer league» των Ντιτρόιτ Πίστονς, για να κάνει στη συνέχεια το πρώτο του ταξίδι στην Ελλάδα προκειμένου να αγωνιστεί στο Περιστέρι. Το 2010 συμφώνησε με την Γκραν Κανάρια, όπου και αγωνίστηκε την τελευταία διετία. Παράλληλα, χρίσθηκε διεθνής συμμετέχοντας με την Εθνική ανδρών στο Ευρωμπάσκετ 2011 της Λιθουανίας, ενώ από χθες μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες διεθνείς διεκδικεί την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Καράκας (2-8 Ιουλίου).

Ο παίκτης στις πρώτες του δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού, αμέσως μετά την απόκτησή του, δήλωσε ενθουσιασμένος για την υπογραφή συμβολαίου με τους «πράσινους»:
«Είμαι ενθουσιασμένος! Είναι ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μου. Ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα και έχει τεράστια παράδοση στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει κάποιος που να μην το γνωρίζει αυτό. Η απόφαση δεν ήταν δύσκολη για μένα, μόλις είδα το ενδιαφέρον μιας ομάδας όπως ο Παναθηναϊκός. Στόχος μου σε προσωπικό επίπεδο δεν μπορεί να είναι άλλο από το να δώσω ό,τι ζητήσει ο προπονητής. Σκορ, ριμπάουντ, ενέργεια, άμυνα… Ό,τι χρειαστεί η ομάδα. Και πιστεύω πως όλοι οι παίκτες θα προσπαθήσουν να κάνουν το ίδιο, ώστε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο που θα στοχεύει και πάλι ψηλά! Βασικό στοιχείο της προσπάθειας θα είναι και ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Όλη η Ευρώπη ξέρει το πάθος που έχουν για την ομάδα, είναι πάντα δίπλα της και πιστεύω ότι και φέτος θα τη βοηθήσουν, όπως μόνοι αυτοί ξέρουν και μπορούν. Γνωρίζουν άλλωστε ήδη ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να φτάσουμε στο τέλος να πανηγυρίζουμε τίτλους, όπως έχει μάθει να κάνει ο Παναθηναϊκός».