Δημητρέλος: «Χωρίς βοήθεια των φιλάθλων της ΑΕΚ δεν υπάρχει αύριο»

Στη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ αναφέρθηκε εκ νέου ο Ανδρέας Δημητρέλος που τόνισε πόσο σημαντικό είναι να αυξηθούν οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας.

Ο «Ενωσίτης» παράγοντας μίλησε στο κανάλι «Δέλτα» της Θράκης και τόνισε πως αν οι φίλαθλοι δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ομάδας, τότε δεν θα υπάρχει αύριο γι’ αυτήν.

Αναλυτικά ο κ. Δημητρέλος τόνισε:

«Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πάρα πολύ κρίσιμο σημείο και κρίνεται η επιβίωσή της. Αν όλοι μαζί δεν μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτό το κάλεσμα, πολύ φοβάμαι ότι δεν θα υπάρχει αύριο. Δυστυχώς, ο κόσμος έχει κουραστεί να ακούει τα καλέσματα και να μην βλέπει και πράξεις. Είναι πάρα πολλά τα χρόνια που έχουν περάσει χωρίς η ΑΕΚ να πάρει ένα πρωτάθλημα, χωρίς να δώσει μια μεγάλη χαρά στον κόσμο της. Αλλά το σήμερα είναι η επιβίωση της ομάδας. Δεν είναι να κατακτήσουμε ένα πρωτάθλημα. Τι να το κάνω αν παίρναμε παίκτες για να κατακτήσουμε ένα πρωτάθλημα και μετά από 15 μέρες δεν μπορούσαμε να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας και πέφταμε στις ερασιτεχνικές κατηγορίες; Όταν ξεκίνησε η καμπάνια για τα διαρκείας, είπα ότι η επιθυμία μου θα ήταν να πουλήσουμε 40.000 διαρκείας, να εισπράξουμε 6 εκατ. ευρώ και να σωθεί η ΑΕΚ. Το σλόγκαν το δικό μου είναι αγοράζω το διαρκείας για την επιβίωση της ΑΕΚ. Δεν αγοράζω το διαρκείας για να δω ξανά τον Ριβάλντο. Λέμε «ελάτε να σώσουμε την ΑΕΚ και με έναν προγραμματισμό τριετίας, να ισοσκελίσουμε έσοδα-έξοδα». Να φτάσουμε την ΑΕΚ να έχει ανάκαμψη οικονομική και ταυτόχρονα να έρθει και η αγωνιστική. Ζητάμε συνέχεια υπομονή, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα.

Ο κόσμος πρέπει να πιστέψει αυτή η προσπάθεια που ξεκίνησε με την παρουσία του Θωμά Μαύρου. Πρέπει να πιστέψουμε στην ιδέα της ΑΕΚ. Το έχω πει πολλές φορές και το πιστεύω ότι η ΑΕΚ είναι ιδέα και το έχω πει και στις συζητήσεις μου με τους μετόχους. Τους έχω πει ότι η ΑΕΚ είναι ιδέα και δεν πρέπει να την αφήσουν να πεθάνει. Επειδή όμως όλοι αυτοί οι μέτοχοι που έχουν τα χρήματα δεν το έκαναν, είμαι υποχρεωμένος να πω το ίδιο στον κόσμο.

Ότι η ΑΕΚ είναι ιδέα, ελάτε όλοι μαζί να μην την αφήσουμε να πεθάνει. Αν ανταποκριθεί ο κόσμος, η ΑΕΚ δεν θα χρειάζεται κανένα μέτοχο.

Έχουμε ξεπεράσει τις 5.000 διαρκείας, υπάρχει μια δυναμική και ελπίζω, γι’ αυτό ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια, αυτή η δυναμική να συνεχιστεί. Έχουμε ρίξει τις τιμές σε όλες τις θύρες στα 150 ευρώ, εκτός από τα επίσημα. Ακόμη δεν είμαι ευχαριστημένος από τους επωνύμους ΑΕΚτσήδες. Έχουμε πουλήσει μόλις 12 ακριβά διαρκείας. Αλλά αν κρίνω από προηγούμενες χρονιές, συνήθως πηγαίνουν πάντα την τελευταία στιγμή. Υπάρχουν και επώνυμοι που δίνουν επιταγές δίμηνες και τρίμηνες. Εμείς χρειαζόμαστε μετρητά. Ο κοσμάκης πάει και βάζει τα λεφτά του μετρητά. Ε, τώρα ας μη δώσουν επιταγές αυτή τη χρονιά, δεν πειράζει. Ας μας δώσουν μετρητά γιατί η εφορία δεν δέχεται… επιταγές.

Για να συγκεντρωθούν τα χρήματα που οφείλει η ΑΕΚ πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα. Και αυτά δεν είναι με… διαζευκτικά. Πρέπει να βρει άμεσα κάποια μετρητά για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και προς τους ποδοσφαιριστές και στην εφορία. Παράλληλα με την προσπάθεια να βρει αυτά τα μετρητά πρέπει να γίνει με την Πολιτεία και με τον Πρωθυπουργό, που θα γίνουν κάποιες συναντήσεις, να πειστούν ότι για το μέλλον όχι μόνο της ΑΕΚ αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου, γιατί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ το αντιμετωπίζει το 80% των ομάδων, να βρεθεί ένας τρόπος φορολογικά να επιμηκυνθούν κάποιες δόσεις, ώστε να μην πνίγουν τις ομάδες αυτές οι ρυθμίσεις.

Όλα αυτά πρέπει να γίνουν γρήγορα γιατί μας πιέζει ο χρόνος. Για το λόγο αυτό, εκτός από τα διαρκείας, κάνουμε και ένα άλλο κάλεσμα στον κόσμο που ευελπιστούμε ότι αν ανταποκριθεί θα είναι η σωτηρία της ΑΕΚ. Ζητάμε ο κάθε «Ενωσίτης» να βάλει 20 ευρώ. Για να μην φοβάται ο κόσμος ότι αυτά τα λεφτά θα… χαθούν, αποφασίσαμε να κάνουμε μέσω της ιστοσελίδας μας μια δήλωση συμμετοχής σε αυτή την προσπάθεια. Ώστε όταν θα μαζέψουμε αυτό το ποσό, να τους καλέσουμε να βάλουν τα χρήματα που δήλωσαν», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ.