Τους φταίνε οι δημοσιογράφοι

Πολεμικό είναι το κλίμα στους διαδρόμους της Βουλής από νωρίς το πρωί, αφού υπάλληλοι στρέφονται εναντίον των δημοσιογράφων, ενώ κάποιοι από αυτούς διαπληκτίζονται και μεταξύ τους. Αφορμή για τις αντιπαραθέσεις αποτελεί η χθεσινή αποκάλυψη ότι οι υπάλληλοι της Βουλής ζήτησαν να τους καταβληθεί κανονικά το εκλογικό επίδομα, 4.000 ευρώ, για τους δύο μήνες που το Κοινοβούλιο ήταν κλειστό.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας, επικαλούμενος τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, υπέγραψε απόφαση με την οποία θα χορηγούνταν στους 1.200 περίπου υπαλλήλους της Βουλής εκλογικό επίδομα ύψους 1.000 ευρώ. Η αποκάλυψη της προκλητικής απόφασης προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Πρωθυπουργού, ο οποίος επικοινώνησε με τον νέο πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ζητώντας του να ακυρώσει την καταβολή του επιδόματος, η οποία θα γινόταν σήμερα.

«Είστε ικανοποιημένοι τώρα;» λένε με ειρωνικό ύφος οι πιο ευγενικοί από τους υπαλλήλους της Βουλής απευθυνόμενοι στους δημοσιογράφους. Κάποιοι προχωράνε και ένα βήμα παραπέρα φωνάζοντας και εξαπολύοντας μύδρους κατά των δημοσιογράφων που συναντούν στους διαδρόμους της Βουλής επειδή εξαιτίας της αποκάλυψης τελικά το επίδομα δεν καταβλήθηκε. «Αυτό που έγινε χθες ήταν αλητεία» ακούστηκε να λέει κάποιος υπάλληλος απευθυνόμενος σε δημοσιογράφο σε έντονο ύφος.

Την ίδια ώρα, έντονοι είναι οι διαξιφισμοί και ανάμεσα στους ίδιους τους υπαλλήλους. Κάποιοι από αυτούς τονίζουν ότι δεν γνώριζαν τίποτα και ότι το θέμα το κανόνισαν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής με κάποιους εκπροσώπους τους, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι το επίδομα δεν έπρεπε να έχει ζητηθεί καθώς τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή θα ήταν προκλητικό. «Εγώ τους είχα προειδοποιήσει ότι θα φτάναμε εδώ», ακούστηκε να λέει άλλος υπάλληλος.

Αυτή την ώρα συνεδριάζει το ΔΣ των υπαλλήλων της Βουλής για το θέμα και ενδέχεται να υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση.

Πηγή: real.gr