Επενδύσεις 160 δις απο την Coca Cola Τρία Έψιλον στην Ελλάδα

Συνεχίζει να στηρίζει την ελληνική οικονομία η Coca-Cola Τρία Έψιλον, με συνολικές επενδύσεις 160 εκατ. ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό προχώρησε στην αναβάθμιση και του εργοστασίου της στο Σχηματάρι.
Η εταιρεία, που είναι η μεγαλύτερη στον τομέα παραγωγής και εμπορίας μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα με επιτυχή δραστηριοποίηση εδώ και 43 χρόνια, εξετάζει νέες επενδύσεις, με άξονα την καινοτομία και στόχο να συνεχίσει να αποτελεί σημαντικό πελάτη για πάνω από 4.500 προμηθευτές και σημαντικό προμηθευτή για 130.000 καταστήματα.
Μια από τις 5 μονάδες παραγωγής είναι η πλήρως αυτοματοποιημένη μονάδα στο Σχηματάρι Βοιωτίας η οποία αποτελεί μια από τις πιο σύγχρονες μονάδες παραγωγής αναψυκτικών και μη-αλκοολούχων ποτών στην Ευρώπη.  Η μονάδα λειτουργεί από το 1989, έχει έκταση 120 τετραγωνικά στρέμματα, διαθέτει 10 γραμμές παραγωγής αναψυκτικού και χυμού και διανέμει όλη την ποικιλία των προϊόντων της Coca-Cola Τρία Έψιλον. Πρόσφατα το εργοστάσιο της Coca-Cola Τρία Έψιλον στο Σχηματάρι αναβαθμίστηκε πλήρως, με την προσθήκη μιας επιπλέον γραμμής παραγωγής αναψυκτικού, αυξάνοντας σημαντικά την παραγωγική δυναμική του, ενώ παράλληλα υλοποιήθηκαν και εργασίες δημιουργικής ανανέωσης των χώρων του εργοστασίου.

Οι επισκέπτες του εργοστασίου της Coca-Cola Τρία Έψιλον στο Σχηματάρι έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στις γραμμές παραγωγής των αναψυκτικών και των χυμών, να βρεθούν στα εργαστήρια στα οποία διεξάγονται οι αυστηροί έλεγχοι ποιότητας των προϊόντων της εταιρίας και να δουν πώς μεταφέρονται τα πιο αγαπημένα προϊόντα των ελλήνων καταναλωτών στην αγορά. Επιπλέον, έχουν την ευκαιρία να λάβουν μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για το πρόγραμμα ανακύκλωσης που εφαρμόζει συστηματικά η εταιρία αλλά και για τη λειτουργία του συστήματος βιολογικού καθαρισμού. Αξίζει να αναφερθεί ότι στο εργοστάσιο Σχηματαρίου έχει δημιουργηθεί λίμνη με πλούσια χλωρίδα και πανίδα η οποία τροφοδοτείται με νερό που προκύπτει από τον βιολογικό καθαρισμό.

ΠΗΓΗ: enikos.gr