Αχ! Ελλάδα σ’ αγαπώ!

Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα prionokordela.gr Δεν αναφέρει όνομα συντάκτη ή πηγή. Άρα, υποθέτουμε ότι είναι της ιστοσελίδας. Το αναδημοσιεύουμε γιατί το βρίσκουμε  -αν και λυρικό έως μελό- αισιόδοξο και αυθεντικό.

ΡΗΡ.

“Ελλάδα σε αγαπώ γιατί έχεις πλούσια πολιτισμική ιστορία…
Σε αγαπώ γιατί εσύ πρώτη έδωσες τα φώτα του πολιτισμού και φώτισες όλο τον κόσμο.

Σε αγαπώ γιατί έχεις βγάλει σπουδαίους πνευματικούς και γενναίους άντρες και γυναίκες, που έχουν μείνει στην ιστορία και μας καθοδηγούν με τις πράξεις τους. Σε αγαπώ γιατί είσαι πανέμορφη, η φύση σου έχει δώσει απλόχερα την ομορφιά της. Σε αγαπώ γιατί έχεις ψυχή. Ακόμα και στης πιο δύσκολες μέρες δεν παραδίνεσαι και ούτε αφήνεσαι στην τύχη, αντιστέκεσαι και πολεμάς.

Σε αγαπώ και σε λατρεύω γιατί είσαι πολύ ταλαιπωρημένη. Έχεις δεχτεί πολέμους, διωγμούς, ταπεινώσεις, από τους βαρβάρους, προδοσίες από τις εκάστοτε κυβερνήσεις που ανεβαίνουν με δόλο για να σε διαλύσουν. Τώρα τελευταία μάλιστα σε αγαπώ περισσότερο, γιατί βλέπω ένα βρώμικο σχέδιο εξόντωσης σου. Ακόμα θέλω να σου πω Ελλαδίτσα μου ότι μαζί με το σχέδιο αφανίσης σου αυτή τη στιγμή μεθοδεύουν και το δικό μας θάνατο. Βλέπεις όλα τα παιδιά σου δυστυχούν και υποφέρουν. Μερικά μάλιστα δεν αντέχουν την πείνα και φεύγουν στη ξενιτιά. Όμως μην στεναχωριέσαι και εκεί που θα είναι η καρδιά τους πάντα θα χτυπάει για σένα, γιατί όλοι μας είμαστε τρελά ερωτευμένοι μαζί σου.

Θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι εμείς τα παιδιά σου σαν πραγματικά Ελληνόπουλα δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα βάρβαρο να σε αφανίσει ή να σε σκοτώσει. Όλοι μαζί θα σου δώσουμε την ψυχή μας και θα σε κρατήσουμε ζωντανή. Έχεις πολλά παιδιά που σε αγαπούν και θα πέθαιναν για σένα.

Γι αυτό μην ανησυχείς Ελλάδα μου η αγάπη όλων μας και του Θεού, θα σε κρατήσει για άλλη μια φορά ζωντανή και θα σε βοηθήσει να βγεις και από αυτή την δοκιμασία. Είμαι σίγουρη ότι θα κρατήσεις όλα τα ζωτικά σου όργανα γερά όπως τότε. Η γλώσσα και η θρησκεία τα βασικά όργανα που χρειάζεσαι για να ζήσεις εμείς σου υποσχόμαστε θα τα κρατήσουμε ζωντανά πάση θυσία. Σε αγαπάμε πολύ, τα παιδιά σου”.