Φωτιά στην Πάρο: Σηκώθηκαν 3 εναέρια – Ήχησε το 112 για εκκένωση οικισμών

Στην κατάσβεση επιχειρούν 10 πυροσβέστες, 4 οχήματα, 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη
Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων της Πάρου, με το 112 να καλεί κατοίκους και επισκέπτες τεσσάρων περιοχών να απομακρυνθούν προς την Αλυκή.
Η φωτιά εκδηλώθηκε σε περιοχή με διάσπαρτες κατοικίες, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Οι δυνάμεις στο νησί ενισχύονται με πυροσβέστες και οχήματα από τη Σύρο και τη Νάξο.
Ποιες περιοχές εκκενώνονται
Το μήνυμα του 112 αφορά όσους βρίσκονται στις περιοχές:
- Άγιος Χαράλαμπος
- Καμπί
- Μπούγαδος
- Ανερατζιά
Οι κάτοικοι καλούνται να απομακρυνθούν με κατεύθυνση προς την Αλυκή και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.
Στο μήνυμα αναφέρεται:
«Πυρκαγιά στην περιοχή Άγιος Χαράλαμπος – Καμπί της Περιφερειακής Ενότητας Πάρου. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Άγιος Χαράλαμπος – Καμπί, Μπούγαδος και Ανερατζιά, απομακρυνθείτε προς Αλυκή».
Και δεύτερο μήνυμα του 112 χτύπησε στα κινητά των πολιτών στις 15:30 που ενημέρωνε και τους κατοίκους της περιοχής Καμάρι να απομακρυνθούν προς Αλυκή.
Βοήθεια από Νάξο και Σύρο
Στην πρώτη φάση της επιχείρησης κινητοποιήθηκαν οκτώ πυροσβέστες με τρία οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις ένα ελικόπτερο.
Από τη Νάξο μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς στην Πάρο ακόμη δύο πυροσβέστες με ένα όχημα. Παράλληλα, δόθηκε εντολή να αναχωρήσουν από τη Σύρο επιπλέον πυροσβέστες και ένα πυροσβεστικό όχημα, τα οποία θα μεταφερθούν με σκάφος του Λιμενικού Σώματος.
Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν επίσης δύο υδροφόρες και ένα μηχάνημα έργου του Δήμου Πάρου.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να περιορίσουν τη φωτιά και να εμποδίσουν την επέκτασή της προς τις κατοικίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί τραυματισμός.
Τι λέει ο Δήμαρχος της Πάρου
Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Πάρου Κωνσταντίνος Μπιζάς ανέφερε ότι η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή του Αγίου Χαραλάμπους, επισημαίνοντας ότι από την πρώτη στιγμή επιχειρούσε ελικόπτερο, ενώ αναμένονται δύο αεροσκάφη Canadair από την Αθήνα για την ενίσχυση των προσπαθειών κατάσβεσης.
Ο κ. Μπιζάς διευκρίνισε ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή του ΧΥΤΑ (όπως φαίνεται και στο παραπάνω βίντεο) και όχι μέσα σε κατοικημένο ή δασικό τμήμα, τονίζοντας παράλληλα πως όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις του νησιού βρίσκονται στο σημείο, δίνοντας μάχη για τον περιορισμό της.








Σχόλια Facebook