Θα βοηθηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την Ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) κ. Πλούταρχο Σακελλάρη. Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ευχαρίστησε την ΕΤΕπ, διότι, όπως είπε: «Μας είδατε με πολλή συμπάθεια και αγάπη. Η βοήθεια που μας δώσατε ήταν πάνω από ένα δισεκατομμύριο και αποτελεί μια πολύ σημαντική ένεση για την κυπριακή οικονομία στις προσπάθειές μας για ανάπτυξη».

Πρόσθεσε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες είναι η κορωνίδα των οικονομιών των χωρών της ΕΕ, θα τύχουν σημαντικής βοήθειας από το δάνειο της ΕΤΕπ προς την Κύπρο. Ανέφερε, ακόμη, ότι είχε ξαναδοθεί δάνειο από την ΕΤΕπ, ωστόσο, αξιοποιήθηκε λανθασμένα από τις τράπεζες. «Εσείς, όμως, κάνατε το καθήκον σας», είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας απευθυνόμενος στον κ. Σακελλάρη.

Είπε, επίσης, ότι το νέο δάνειο που θα δοθεί στην Κύπρο από την ΕΤΕπ αναμένεται να υπογραφεί προτού λήξει η θητεία του κ. Σακελλάρη ως Αντιπροέδρου της ΕΤΕπ και ευχαρίστησε εκ μέρους του κυπριακού λαού και της Κυβέρνησης την Τράπεζα Επενδύσεων για τη σημαντική της βοήθεια.

Από την πλευρά του ο κ. Σακελλάρης ανέφερε στον Πρόεδρο Χριστόφια ότι «στην Κύπρο είμαστε σημαντικός μοχλός για την ανάπτυξη» και πρόσθεσε «υπάρχουν διάφορα έργα τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από την ΕΤΕπ στο άμεσο μέλλον». Συνεχάρη τον Πρόεδρο Χριστόφια για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και ευχήθηκε ό,τι καλύτερο.