ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤE ΓΙΑ ΚΟΡΟΪΔΑ

 

Διάβασα το αρθρο  της κ. Μαργαρίτας  Πουρνάρα  6  Ιουλίου  στην  Καθημερινή , και σχόλια του κ. Χρήστου  Μαλασπίνα για το ιδιο θέμα στο   www. panhellenicpost.com    << το κεφάλαιο  του ομογενειακού  Ελληνισμού >> και πως να έκμεταλλευτούμε  (  εκμεταλλευτήτε ) τις τεράστειες δυνατοτητές του.

Καλή μου κυρία με προβληματίζει ή λέξη  εκμετάλλευση .!  Διότι ή  Ελλάδα  ( οί  Ελληνες διοικούντες ) εκμεταλλεύτηκαν και άκόμα έκμεταλλεύονται ενα μέρος αύτού του κεφαλαίου. Πολλοί έπένδυσαν στη γενέτειρα .  Αλλοι σε διαμερίσματα και καταστήματα, ( που σήμερα ειναι ξενοίκιαστα ) άλλοι σε έξοχικά  ( ολλοι στο  Αρκαδικό  Χωριό ειναι γνωστοί και φίλοι )  και ολα αύτά ειναι  worthless.

Το ύπόλοιπο αύτού του κεφαλαίου ειναι  sophisticated  και κάνει πρώτα έρωτήσεις οπως άναφέρθηκε ο κ. Μαλασπίνας στο αρθρο του.

Δεν περιμένουν να διαβάσουν΄- άρλούμπες – σε  ελληνικά εντυπα οτι το  Carrfour  πέρασε σε ελληνικά χέρια  ( συμφέροντα ) και οτι εφυγε η  Societe  Generale , και οτι έτοιμάζεται να έγκαταλείψη την ελληνική άγορά και η Gredit  Agricole. Ξέρουν πολύ καλά γιατί έφυγαν . Φευγουν διότι ή ελληνική αγορά  καταρέει. . Και το πως έφυγαν παλαιότερα για διαφορετικούς λόγους  (Pireli  Fiat ) και αλλοι . Και σήμερα η Τουρκία παράγει  2  δύο εκατομύρια αύτοκίνητα το  Χρόνο.

Αύτοί έπενδύουν έπαγγελματικά και οχι συναισθηματικά.    Τί  θέλουν?

Πρώτον .Θέλουν  ανα πάσα στιγμή να μετεφέρνουν τα κέρδη τους και τα κεφαλαιά τους χωρίς  restrictions.

Δεύτερον . Θέλουν εαν ή κυβέρνηση τους άδικήση να μπορούν να κατέβουν στην πλατεία να τους βρίσουν και ή άστυνομία να τους προστατεύη.

Τρίτον Δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη να τους προστατεύη άνάλογα με τις συμβάσεις που εχουν κάνη.

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ  ΚΑΙ   ΕΘΝΙΚΑ  ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Μιλάτε  καλή μου κυρία για φιλανθρωπία και την ύποστήριξη του άπόδημου ελληνισμού στα εθνικά συμφέροντα. Δεν νομίζω οτι χρειάζεται άλλά θα κάνω λίγα σχόλια. Διοτι ή καρδιά  του άπόδημου  Ελληνα χωρίς να το θέλη ζει και άναπνέει με φόντο την  Ελλάδα.

Πρώτα για τη φιλανθρωπία .

Εστείλαμε βοήθεια για τους σεισμόπληκτους της Καλαμάτας, έστείλαμε για τις φωτιές, οχι μόνο της  Ηλείας, άλλά, ή Παναρκαδική  Ontario  έστειλε  50   χιλ.  Δολάρια στόν τότε  Νομάρχη της  Αρκαδίας για τους  Αρκάδες πυρόπληκτους ,και άκόμα περιμένουμε να μάθουμε που πήγανε τα χρήματα.

Πρίν άπό δύο  μήνες ή  Καστοριανή κοινότητα έκαναν ερανο και έστειλαν χρήματα να ταϊσουν κάποιους  Καστοριανούς. Λάθος μεγάλο λάθος……. Μέχρι τώρα ζούσαν με δανεικά, και τώρα με ζητιανιά. Και οί άγρότες της  Πιερείας και Νάουσας να ζητούν έργάτες και να έρχονται  Αλβανοί και  Βούλγαροι.

Δεύτερον τα εθνικά  ζητήματα.

( Εδώ συμφωνώ με την παρατήρηση που κάνατε στο αρθρο σας ,οτι ντρεπόμαστε να λέμε οτι είμαστε  Ελληνες ). Και τι πιό εθνικό άπό το  Μακεδονικό ?   Εγώ προσωπικά εχω χάση το μέτρημα σχετικά σε  πόσες διαμαρτυρίες πήγα.    Και τι διαμαρτυρίες ?  Αλλες με βροχή, αλλες με χιόνι, και κάποιες με το θερμόμετρο να δείχνη  45  Σαραντα πέντε ύπό το μηδέν. Να μην  ξεχνάμε τους  Ευρωπαίους  Αύστραλούς  Και τον πιό μεγάλο άγώνα πού έδιναν οί  Ελληνοαμερικανοί.

—Και  μας άδειασε ή τότε κυβέρνηση  Μητσοτάκη  σαν τσουβάλι με πατάτες.     Αύτό δεν ήταν λάθος ήταν   ΠΡΟΔΟΣΙΑ .!!!!!!

Ολα αύτά κύριε  Μαλασπίνα ,οχι μόνο κάνουν άμήχανη την ομογένεια άλλά και την    ΑΠΑΓΟΗΤΕΥΟΥΝ.

Οποιος θέλει ολη την άλήθεια για την προδοσία της  Μακεδονίας  ας πάει στο     www.filikieteria2.blogspot.com      να διαβάση την ομιλία του κύριου  Chris  Χρήστου  Σπύρου  σε απόφητους  Ελληνοαμερικανούς. .

Peter   Triantafyllos   Toronto