Η “ακτινογραφία” του ΠΑΣΟΚ

Ενόψει των αλλαγών που προανήγγειλε στο ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ιδού η «ακτινογραφία» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, όπως την έχουν «αποτυπώσει» έμπειρα στελέχη της Ιπποκράτους.

Σκληροί «προεδρικοί» ή «βενιζελικοί»- αν το προτιμάτε, θεωρούνται οι Πύρρος Δήμας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Γιάννης Μανιάτης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Βασίλης Κεγκέρογλου, Πάρις Κουκουλόπουλος, Παναγιώτης Ρήγας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Δημήτρης Σαλτούρος και Χρήστος Γκόκας.

Πιστοί στον Γιώργο Παπανδρέου λέγεται ότι παραμένουν οι Νίκος Σηφουνάκης, ΚώσταςΤριαντάφυλλος, Γιάννης Δριβελέγκας, Αχμέτ Χατζηοσμάν, Θόδωρος Παραστρατίδης και Άντζελα Γκερέκου. Ο Φίλιππος Σαχινίδης και ο Θάνος Μωραΐτης, αποτελούν μια περίεργη κατηγορία. Χρεώνονται στον Γιώργο, αλλά στηρίζουν σθεναρά και τον Βενιζέλο.

Πολιτικοί φίλοι του Ανδρέα Λοβέρδου θεωρούνται οι Χρήστος Αηδόνης, Δημήτρης Κρεμαστινός, Γιώργος Ντόλιος, Συμεών Κεδίκογλου, Μάρκος Μπόλαρης και Θεοδώρα Τζάκρη.

Στενά συνδεδεμένοι με τον Κώστα Σκανδαλίδη είναι οι Γιάννης Κουτσούκος και Μιχάλης Κασσής. Ωστόσο και οι τρεις προσμετρούνται ως «προεδρικοί» λόγω της στενής σχέσης του Σκανδαλίδη με τον Βενιζέλο.

«Ανεξάρτητοι» τέλος χαρακτηρίζονται οι Απόστολος Κακλαμάνης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Μίμης Ανδρουλάκης, έστω αν ο δεύτερος ανέλαβε καθήκοντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και ο τρίτος προσωπικός συμβούλου του προέδρου.

Εξάλλου, πέρα από τους χαρακτηρισμούς και τις ιδιαίτερες φιλίες, όλοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να βοηθήσουν ώστε το ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει. Διαφορετικά τα πράγματα θα είναι για όλους δύσκολα…