Λύση του ελληνικού προβλήματος βλέπει η Μέρκελ

«Το πρόβλημα της Ελλάδας θα έχει λυθεί πριν τις γερμανικές εκλογές» ανέφερε την Κυριακή η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στο ZDF.
Η κ. Μέρκελ δήλωσε πως θέλει να περιμένει την έκθεση της τρόικας για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα προτού αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειές της.
«Πρέπει να τηρούνται οι συμφωνίες» ανέφερε χαρακτηριστικά η Άνγκελα Μέρκελ όσον αφορά στην Ελλάδα, τονίζοντας πως θα περιμένει «μερικές εβδομάδες ακόμα».
Παράλληλα, η Γερμανίδα καγκελάριος απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι υποχώρησε από τις βασικές της θέσεις στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.
Όσον αφορά στην Ισπανία, είπε ότι τα δάνεια που θα παρασχεθούν στην χώρα μέσω των ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης για την στήριξη των τραπεζών της, θα έχουν την εγγύηση της ισπανικής κυβέρνησης. Όπως εξήγησε η ίδια, η συμφωνία των ευρωπαίων ηγετών για απευθείας δανεισμό των τραπεζών από τον μηχανισμό στήριξης στο μέλλον, δεν σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις απαλλάσσονται από την υποχρέωση να εγγυηθούν αυτά τα δάνεια.
«Σύμφωνα με τους κανόνες, η ισπανική κυβέρνηση έχει φυσικά την ευθύνη του προγράμματος της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ ενώ υπογράμμισε πως δεν υπήρξε καμία συζήτηση που να αναφέρεται σε αλλαγή των όρων της ευθύνης.

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε