Οι πιο παράξενες αλεργίες

Όλοι γνωρίζουμε ανθρώπους, που έχουν αλλεργία στη σκόνη, στη γύρη ή σε κάποια ζώα. Όμως, έχετε ακούσει για αλεργία στον ήλιο, ή ακόμα χειρότερα, στα…λεφτά;

Διαβάστε τις έξι πιο περίεργες αλλεργίες.

1. Αλεργία στην …εφημερίδα!

Δεν θα το πίστευα εάν δεν είχα προσωπική εμπειρία. Πέμπη πρωϊ 9:30 στο βαγόνι του  Ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ) από Πειραιά προς Κηφισιά. Μπήκα με την εφημερίδα διπλωμένη. Κάθισα στο κάθισμα. Αντικρυστά καθόταν μία κυρία περίπου 50-55 ετών.

Βολεύτηκα στο κάθισμα και ξεδίπλωσα την εφημερίδα για να διαβάσω. Η μόνη ώρα της ημέρας που μπορείς να αφοσιοθείς στην ενημέρωση χωρίς να χάνεις χρόνο από κάτι άλλο…

Καθώς άνοιγα την εφημερίδα, η κυρία αντικρυστά, σκύβει προς το μέρος μου και μου λέει χαμηλόφωνα:

-Κύριε, συγγνώμη, αν δεν σας πειράζει μπορείτε σας παρακαλώ να μην ανοίξετε την εφημερίδα;

Στ5ο απορημένο μου βλέμμα απάντησε άμεσα: Ξέρετε, έχω αλεργία στο χαρτί της εφημερίδας… Με συγχωρείτε, αλλά την τελευταία φορά που ντράπηκα να ζητήσω κάτι τέτοιο κατέληξα στο νοσοκομείο.

Μου είεπ ότι την ενοχλεί η μυρωδιά του συγκεκριμένου χαρτιού. Με πιάνει δύσπνοια, ζάλη, σαν να ζάνεται ο κόσμος γύρω μου…

Φυσικά δίπλωσα την εφημερίδα, ρώτησα αν διπλωμένη την πειράζει, είπε όχι, και συνεχίσαμε το ταξείδι προς Αθήνα δίχως απρόοπτα…

2 Αλλεργία στα λεφτά

Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που εμφανίζουν φουσκάλες, φαγούρα, πρήξιμο όταν αγγίζουν τα λεφτά. Ο λόγος; Το νικέλιο και οι χρωστικές που περιέχουν και η μεγάλη ευαισθησία τους σε αυτά.

3. Αλλεργία στο κινητό

Για τους περισσότερους είναι απόλαυση να μιλάνε, να δουλεύουν και να χρησιμοποιούν το κινητό τους ως μέσο ψυχαγωγίας. Φανταστείτε αν δεν μπορούσατε να μιλήσετε στο κινητό, τι θα κάνατε; Τι κάνει το κινητό τόσο επικίνδυνο; Για άλλη μια φορά το νικέλιο, αλλά μαζί και με τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπει το κινητό.

4. Αλλεργία στον ήλιο

Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που κρύβονται από τον ήλιο σαν… τους βρικόλακες, αφού αρχίζουν να εμφανίζουν κοκκινίλες, φουσκάλες, φαγούρα και έντονο πόνο στο δέρμα τους μόλις εκτεθούν σε αυτόν.

5. Αλλεργία στο νερό

Ας πούμε ότι κοιμάσαι μέρα και βγαίνεις τη νύχτα έξω για να αποφύγεις τον Ήλιο, αν έχεις όμως αλλεργία στο νερό τι κάνεις;Η εξήγηση δεν έχει δοθεί ακόμα ικανοποιητικά αλλά μάλλον είναι στις προσμίξεις του νερού από άλλες ουσίες.

6. Αλλεργία στον ιδρώτα

Μπορείτε να μην ιδρώνετε; Λίγο απίθανο. Αυτό όμως πρέπει να προσπαθήσουν μερικοί άνθρωποι που έχουν αλλεργία, όχι στον ιδρώτα των άλλων, αλλά στον δικό τους. Όταν ιδρώνουμε διάφορες τοξίνες που αποβάλει ο οργανισμός έρχονται σε επαφή με το δέρμα, το οποίο υπεραντιδρά και κοκκινίζει.

Με στοιχεία και από enikos.gr