71ο Εθνικό Συνέδριο Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής, “Αλληλεγγύη με την Ελλάδα”

24 – 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

 Με τη συμμετοχή δεκάδων αντιπροσώπων από πολλά τμήματα των τριών Περιφερειών (Μεσοδυτικής, Δυτικής και Ανατολικής) θα διεξαχθεί από τις 24 – 29 Ιουλίου 2012 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, στην όμορφη και ιστορική πρωτεύουσα της Αρκαδίας, το 71ο Εθνικό Συνέδριο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής.

 «Τιμούμε τον Πολιτισμό και τις Παραδόσεις μας και Οραματιζόμαστε το Μέλλον. Αλληλεγγύη με την Ελλάδα και την Αρκαδία!» Αυτό είναι το κεντρικό θέμα του συνεδρίου της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας που ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη το 1931 και εδρεύει στο Σικάγο, έχοντας συμπληρώσει 81 χρόνια προσφοράς στην αρκαδική παροικία των Η.Π.Α., την γενέτειρα Αρκαδία και την Ελλάδα γενικότερα, καθώς και στον Ελληνισμό της Αμερικής.

Την Τρίτη 24 Ιουλίου 2012, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Μαίναλον» στην Πλατεία Αρεως η τελευταία κοινή συνεδρίαση των αξιωματούχων της απερχόμενης Ανώτατης Διοίκησης και του Συμβουλίου των Επιτρόπων της Π.Ο.Α., και στις 8 το βράδυ, στον ίδιο χώρο, θα παρατεθεί δεξίωση προς τιμήν των συνέδρων και θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Οι εργασίες

Η επίσημη έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012, στις 10 το πρωί, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, και αναμένεται να παραστούν οι Μητροπολίτες Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος και Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ.Πέτρος Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, κ.Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ.Γιάννης Σμυρνιώτης, βουλευτές του Νομού και άλλοι τοπικοί παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης θα απονεμηθούν από τον Πρόεδρο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας κ. Ευάγγελο Ποτάκη και τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Ανδρέα Παπαντωνίου, τιμητικές διακρίσεις στη Γ.Γ.του ΣΑΕ Δρ. Ολγα Σαραντοπούλου, για τη συνολική προσφορά της στον Απόδημο Ελληνισμό, και στην αρχαιολόγο και συγγραφέα Δρ. Μαρία Βλασσοπούλου – Καρύδη, σε αναγνώριση του έργου της. Θα τιμηθούν, επίσης, για το σύνολο της προσφοράς τους στην Π.Ο.Α., οι πρώην πρόεδροι κ.κ. Δημήτρης Φίλιος (Νέα Υόρκη) και Αλέκος Ρηγόπουλος (Καλιφόρνια), καθώς και ο απερχόμενος πρόεδρος του Συμβουλίου Επιτρόπων, κ.Αντυ Κώστας (Σικάγο).

Οι εργασίες του 71ου Συνεδρίου θα αρχίσουν το μεσημέρι της Τετάρτης 25 Ιουλίου με την εκλογή προεδρείου και τον σχηματισμό των Επιτροπών και ακολούθως θα ξεκινήσει ο απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης, ο οποίος θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Ιουλίου. Για το απόγευμα της ίδιας μέρας έχει προγραμματιστεί η συζήτηση για την Αρκαδική Νεολαία με συντονίστρια την κ. Βικτώρια Θανούκου, υπεύθυνη Νεολαίας της Π.Ο.Α.

Την Παρασκευή 27 Ιουλίου, οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν με τις αναφορές των διαφόρων Επιτροπών, την έγκριση του Προϋπολογισμού και την υιοθέτηση των Ψηφισμάτων και θα ολοκληρωθούν με την εκλογή νέας ανώτατης διοίκησης για τη διετία 2012- 2014.

Πέρα από τα βασικά θέματα της κατάρτισης του Προϋπολογισμού για τη διετία 2012- 2014 και της αναθεώρησης του Καταστατικού της Π.Ο.Α., μεταξύ των θεμάτων που θα  απσχολήσουν τους συνέδρους συμπεριλαμβάνονται ακόμα το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και η προστασία της περιουσίας της Π.Ο.Α., το θέμα της προσέλκυσης της νεολαίας, η επικοινωνιακή πολιτική της οργάνωσης, αλλά και η διατήρηση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς στις Η.Π.Α.,και η μεταλαμπάδευσή της στις νεότερες γενιές.

Ιδιαίτερη μνεία αναμένεται να γίνει για το πρόγραμμα συλλογής στοιχείων και  καταγραφής της ιστορίας των Αρκάδων της Αμερικής και της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας, το Arcadian History Project, που φιλοδοξεί να υλοποιήσει η οργάνωση μέσα στα επόμενα χρόνια. Ηδη, η Π.Ο.Α. έχει ήδη συμβληθεί με τον γνωστό συγγραφέα Πέτρο Σαραντάκη για το τμήμα εκείνο της ιστορίας που καλύπτει την πολύπλευρη προσφορά των Αρκάδων της Αμερικής στη γενέτειρα Αρκαδία.

Το Σάββατο 28 Ιουλίου 2012 το πρόγραμμα περιλαμβάνει πέντε θεματικές συζητήσεις με πρώτη, στις 9:30 πμ, τη συζήτηση για το Πανεπιστήμιο «Arcadia» στην Πενσυλβάνια, με συντονιστή τον κ. Γιώργο Τσιαγκούρη.

Θα ακολοθήσει η ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Αρκαδία: Προοπτικές Οικονομικής, Τουριστικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης εν μέσω κρίσης» που συνδιοργανώνεται από τις Παναρκαδικές Ομοσπονδίες Αμερικής και Ελλάδος, με συντονιστές τους κκ. Δημήτρη Φίλιο και Βασίλη Γιαννακάκο και στην οποία θα συμμετέχουν -μεταξύ άλλων-

ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής Δήμου Τρίπολης, κ. Γιάννης Σαμπράκος και ο Πρόεδρος Ελληνο-Αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου, κ. Παύλος Κοτρότσιος.

Την τρίτη θεματική συζήτηση θα απασχολήσει «Ο Πολιτισμός ως Μοχλός Ανάπτυξης» με εισηγητές τον κ. Σωτήριο Μπρέγιαννο, Πρόεδρο της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας, τον Δρ. Ιωάννη Σιάμπη, αντιπρόεδρο του τμήματος #103 «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» της Π.Ο.Α., και την Dr. Kim Shelton, καθηγήτρια Αρχαιολογίας στο ΠανεπιστήμιοBerkeleyτης Καλιφόρνια.

Η τέταρτη θεματική συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από την προστασία του Περιβάλλοντος με βασικό εισηγητή τον πρόεδρο της Οργάνωσης «Αεί Μαίναλον» κ. Βασίλη Κουνέλη.

Η σειρά των θεματικών συζητήσεων θα κλείσει με τη συζήτηση για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, με συντονιστές τον πρόεδρο της Επιτροπής Νοσοκομείου της Π.Ο.Α, κ. Δημήτρη Φίλιο και τον συμπρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του 71ου Συνεδρίου, κ. Γιάννη Χείλαρη.

Θα συμμετάσχουν η κ. Ελένη Σουρούνη, διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, ο Δρ. Νικόλαος Μεζίτης, πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης, και ο  Δρ. Γεώργιος Παπασταματάκης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας. Από τη Νέα Υόρκη θα μετέχουν στη συζήτηση ο Δρ. Σπύρος Μεζίτης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Αμερικής – Καναδά, και ο Δρ. Γεώργιος Τσιούλιας, πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για το ρόλο του Παγκόσμιου Παναρκαδικού Συμβουλίου και το Παγκόσμιο Συνέδριο που προγραμματίζεται για το 2014, με τη συμμετοχή του Προέδρου του ΠΠΣ, Ιωάννη Λιαμπότη και εκπροσώπων των Ομοσπονδιών Αμερικής, Καναδά, Αυστραλίας και Ελλάδος.

Ακολούθως θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ της Μαρίας Ηλιού «Το Ταξίδι» και αμέσως μετά θα γίνει η πρώτη κοινή συνεδρίαση της Ανώτατης Διοίκησης και του Συμβουλίου Επιτρόπων της Π.Ο.Α. με τη νέα τους σύνθεση και θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου στα Αρκαδικά ΜΜΕ.

Παράλληλες εκδηλώσεις  

Το βράδυ της Τετάρτης 25 Ιουλίου οι σύνεδροι θα επισκεφθούν το ιστορικό Βαλτέτσι, όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των αγωνιστών του 1821 και θα ακολουθήσει πολιτιστική εκδήλωση και δείπνο.

Το βράδυ της Πέμπτης 26 Ιουλίου, οι σύνεδροι θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν το θεατρικό μονόπρακτο του Θανάση Βαλτινού «Το Συναξάρι του Ανδρέα Κορδοπάτη» σε διασκευή, σκηνοθεσία και ερμηνεία του γνωστού ηθοποιού Αντώνη Αντωνίου, στο χωριό Δάρα.

Το βράδυ της Παρασκευής 27 Ιουλίου κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου του συνεδρίου στο Sunset Restaurant, στον Νέο Καρδαρά Αρκαδίας, θα απονεμηθεί το Βραβείο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» στον διακεκριμμένο Αρκάδα συγγραφέα και ακαδημαϊκό, κ. Θανάση Βαλτινό.

Την Κυριακή 29 Ιουλίου, αμέσως μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και το μνημόσυνο στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου, οι σύνεδροι θα αναχωρήσουν για ολοήμερη εκδρομή στην Κυνουρία, με στάσεις στο Αρκαδικό Χωριό, την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Λουκούς) και το  Λεωνίδιο.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

71Ο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

24-29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

 

Τιμούμε τον Πολιτισμό και τις Παραδόσεις μας και Οραματιζόμαστε το Μέλλον.

Αλληλεγγύη με την Ελλάδα και την Αρκαδία!

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

(Ξενοδοχείο «Μαίναλον»)

12 μμ  –              Συνεδρίαση απερχόμενης Ανώτατης Διοίκησης και Συμβουλίου Επιτρόπων

6:00- 9:00 μμ     Εγγραφή αντιπροσώπων

8:00 –9:00 μμ    Καλωσόρισμα (Δεξίωση) –

Συνέντευξη Τύπου στα Αρκαδικά ΜΜΕ

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

8:30  – 4:00 μμ      Εγγραφή αντιπροσώπων

10:00 – 11:00 πμ    Εναρκτήρια Συνεδρίαση

 1. Προσευχή από τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο και Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμία.
 2. Καλωσόρισμα από τον κ. Ανδρέα Παπαντωνίου, Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής
 3. Χαιρετισμός από τον κ. Ευάγγελο Ποτάκη, Πρόεδρο της Π.Ο.Α.
 4. Χαιρετισμοί Επισήμων

Α. Δήμαρχος Τρίπολης

Β. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Γ. Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας

Δ. Βουλευτές Αρκαδίας

Ε. Λοιποί επίσημοι

 1. Απονομή τιμητικών διακρίσεων

 

11:00 – 12:00 μμ    ΔΕΞΙΩΣΗ

 

12:00 –  2:00 μμ      ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

 

Εναρξη εργασιών 71ου Εθνικού Συνεδρίου από τον Πρόεδρο της Π.Ο.Α Ευάγγελο Ποτάκη.

Αναφορά Επιτροπής Διαπιστευτηρίων

Εκλογή Αξιωματούχων Εθνικού Συνεδρίου

Ανάγνωση και Επικύρωση Πρακτικών 70ου Εθνικού Συνεδρίου

Σχηματισμός Επιτροπών

 

2:30 – 5:30 μμ         ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Απολογισμός Αξιωματούχων απερχόμενης Διοίκησης Π.Ο.Α.

 

Εκδήλωση στο Βαλτέτσι – Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των     αγωνιστών του 1821 – Δείπνο

7:30 μμ                     Αναχώρηση λεωφορείων για Βαλτέτσι

 

 

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

 

8:30 πμ – 2:30 μμ        Τελευταία ημέρα εγγραφής αντιπροσώπων

 

8:30 – 10:00 πμ            ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Συνέχιση Απολογισμού Αξιωματούχων

 

10:00 – 12:00 μμ         Συνεδρίαση Επιτροπών

 

1:00 – 1:30 μμ             Ανοιχτή συζήτηση – Αρκαδική Νεολαία.

Συντονίστρια, κ.Βικτώρια Θανούκου

 

7:30 μμ                         Εκδήλωση στο Δάρα

Αναχώρηση λεωφορείων προς Δάρα για Θεατρική Παράσταση και Δείπνο.

 

 

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

 

8:30 – 12:30 μμ            ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

 

1. Αναφορές Επιτροπών

(Εξελεγκτική, Προϋπολογισμού, Οικονομικών, Καταστατικού, Δημοσίων Σχέσεων, Προγραμματισμού, Παραπόνων, Νεολαίας, Αρκαδικής Ιστορίας, Νοσοκομείου κ.α)

 

2. Εγκριση προϋπολογισμού

3. Ψηφίσματα

4. Εκκρεμμότητες και Νέα Θέματα

 

12:30 – 2:30 μμ           ΠΕΜΠΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

 

 1. Εκλογή Ανώτατης Διοίκησης,
 2. Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου Επιτρόπων
 3. Εκλογή Επιτροπών (Νοσοκομείου και Εξελεγκτικής)
 4. Ορκωμοσία νέας Διοίκησης

 

7:30 μμ                        ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΕΙΠΝΟ

Απονομή Βραβείου «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» στον διακεκριμμένο συγγραφέα Θανάση Βαλτινό.

 

Αναχώρηση λεωφορείων για το δείπνο της Π.Ο.Α. στο Sunset  Restaurant (18ο χλμ Ε.Ο Τρίπολης – Πύργου στο Νέο Καρδαρά Αρκαδίας)

 

 

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

 

9:00 – 9:30 πμ              1η  ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ –

 

«Arcadia University» – Συντονιστής: κ. Γιώργος Τσιαγκούρης

 

9:30 – 11:30 πμ             2η  ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

 

«Αρκαδία: Προοπτικές Οικονομικής, Τουριστικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης εν μέσω κρίσης.»

Συνδιοργανώνεται από τις Παναρκαδικές Ομοσπονδίες Αμερικής και Ελλάδος.

Συντονιστές κ. Δημήτρης Φίλιος, τέως Πρόεδρος Π.Ο.Α., κ.Βασίλης Γιαννακάκος, Πρόεδρος Π.Ο.Ε.

Εισηγητές: κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Γιάννης Σαπράκος, Πρόεδρος Τουριστικής Επιτροπής Δήμου Τρίπολης, Παύλος Κοτρότσιος, Πρόεδρος Ελληνο-Αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου, κ.α.

 

 

11:30 – 12:30 μμ         3η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-

 

«Ο Πολιτισμός ως Μοχλός Ανάπτυξης»-

 

Εισηγητές, κ. Σωτήριος Μπρέγιανος, Πρόεδρος της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας, Δρ. Ιωάννης Σιάμπης, αντιπρόεδρος τμήματος #103 «Θ. Κολοκοτρώνης» San Jose της Π.Ο.Α και Dr. Kim Sheldon, Professor of Archaeology, Berkeley U

 

12:30 – 1:00 μμ           4η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  –

 

«Περιβάλλον- Οργάνωση Αεί Μαίναλον» –   Εισηγητής κ. Βασίλης Κουνέλης

 

1:00 – 2:00 μμ             ΔΕΞΙΩΣΗ

 

2:00 – 3:30 μμ             5η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

 

«Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης: Προβλήματα και  Προοπτικές και ο Ρόλος της οργανωμένης Ομογένειας.»

Συντονιστές: Δημήτριος Φίλιος, Πρόεδρος Επιτροπής Νοσοκομείου, Ιωάννης Χείλαρης, Co-chairman 71ου Εθνικού Συνεδρίου

Εισηγητές: Ελένη Σουρούνη, διοικητής Παναρκαδικού Νοσοκομείου, Dr. Νικόλαος Μεζίτης, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης, Dr. Γεώργιος Παπασταματάκης, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας.

 

3:30 – 4:00 μμ            ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Σύντομη συζήτηση για το ρόλο του ΠΠΣ και το Παγκόσμιο Συνέδριο που προγραμματίζεται για το 2014, με τη συμμετοχή του Προέδρου του ΠΠΣ, Ι. Λιαμπότη και εκπροσώπων των Ομοσπονδιών Αμερικής, Καναδά, Αυστραλίας και Ελλάδος.

 

 

4:00 μμ                       Προβολή του ντοκιμαντέρ «The Journey – Το Ταξίδι» της Μαρίας Ηλιού (διάρκειας 35’)

 

4:45 – 6:00 μμ           Α’ Συνεδρίαση Ανώτατης Διοίκησης – Συμβουλίου  Επιτρόπων

 

6:00 μμ                       Συνέντευξη Τύπου στα Αρκαδικά ΜΜΕ

7:00 μμ                       Λήξη Εργασιών Συνεδρίων

 

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

 

9:30 πμ                      Θεία Λειτουργία/Αρτοκλασία και Μνημόσυνο/ Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Βασιλείου Τρίπολης

 

11:00 πμ                   ΕΚΔΡΟΜΗ

 

Αναχώρηση από την Πλατεία Αρεως για το Αρκαδικό Χωριό, Ιερά Μονή Λουκούς και Λεωνίδιο

IN ENGLISH

PAN ARCADIAN FEDERATION OF AMERICA

71ST NATIONAL CONVENTION

JULY 24 – 29, 2012

APOSTOLOPOULEIO CULTURAL CENTER OF TRIPOLIS

 

“Preserving our Culture and Heritage, Building Solidarity with Greece and Arcadia, and Focusing on the Future”

 

Tuesday, July 24, 2012

(Mainalon Resort – Areos Square)

 

12 noon         Supreme Lodge & Board of Trustees joint Meeting

6- 9 pm         Delegate Registration

8-9 pm          Welcoming Reception

Press Conference for the Arcadian Media

 

Wednesday, July 25, 2012

(Apostolopouleio Cultural Center)

 

8:30am – 4 pm       Delegates Registration

10:00 –11:00 am    Opening Session

 

 1. Opening Prayer, Metropolitan of Mantineia & Kynouria, Alexandros and Metropolitan of Gortynos & Megalopoleos, Ieremias
 2. Introduction & Presentation by Mr. Andreas Papantoniou, Chairman of the 71st National Convention Organizing Committee
 3. Welcoming Remarks by Supreme President, Mr. Evangelos Potakis
 4. Greetings by Government Officials

a)      Mayor of Tripolis

b)      Governor of Peloponnesus

c)      Governor of Arcadia

 

 1. Presentation of Awards

 

11:00 -12:00 pm     RECEPTION

 

12:00 – 2:00 pm      FIRST BUSINESS SESSION

 

 1. Commencement of the 71st National Convention
 2. Credentials Committee Report
 3. Election of the 71st Convention Officers
 4. Approval of the 70th Convention Minutes
 5. Appointment/ Announcement of Committee Chairs

2:30 – 5:30 pm          SECOND BUSINESS SESSION

 

Supreme Lodge & Board of Trustees Officers’ Reports

 

7:30 pm                    Event at Valtetsi

Bus departure to Valtetsi – Memorial Prayer for the 1821 heroes

 

Thursday, July 26, 2012

 

8:30am – 2:30 pm    Last Day of Delegate Registration

 

8:30 – 10:00 am       THIRD BUSINESS SESSION

Continuation of Officers’ Reports

 

10:00 – 12:00 pm     Various Committees Meetings

 

1:00 – 1:30 pm         PANEL DISCUSSION

Arcadian Youth Forum –

Coordinator Ms. Victoria Thanoukos

 

7:30 pm                    Bus departure to Dara, Arcadia,

for theatrical performance & Dinner

 

Friday, July 27, 2012

 

8:30am –12:30 pm    FOURTH BUSINESS SESSION

 

 1. Committee Reports (Auditing, Budget, Finance, Constitution,

Public Relations, Resolutions- Steering, Grievance, Youth, Arcadian History, Hospital, others)

 1. Adoption of Budget
 2. Resolutions
 3. Old New Business

 

12:30 – 2:30 pm        FIFTH BUSINESS SESSION

 

ELECTIONS

 1. Supreme Lodge Officers
 2. Board of Trustees Officers
 3. Hospital Committee Officers
 4. Auditing Committee Members
 5. Installation of Newly Elected Officers

 

7:30 pm                    GRAND BANQUET at Sunset Restaurant (18km N.R. Tripolis-

Pyrgos, Neos Kardaras, Arcadia)

Presentation of the “Theodoros Kolokotronis Award” to the          distinguished author Thanasis Valtinos

 

Saturday, July 28, 2012

 

9:00 – 9:30 am        1st Panel Discussion

 

Arcadia University

Coordinator Mr. George Tsiagouris

 

9:30 – 11:30 am       2nd Panel Discussion

 

“Arcadia: Prospects of Development in the middle of crisis”.

It is co-hosted by the Pan Arcadian Federations of America &   Greece.

Coordinators: Mr. Demetrios A. Filios, past President PFA & Mr.  Vasilis Gianakakos, President of P.F.of Greece

 

Participants: Mr. Ioannis Bountroukas, Chairman, Arcadia Chamber of Commerce and Industry,

Mr. Giannis Saprakos, Chairman of the Committee for Tourism Development of the City of Tripolis

Mr. Pavlos Kotrotsios, President, Hellenic American National Council

 

11:30am – 2:30 pm   3rd Panel Discussion

 

“Culture as a Catalyst for Growth”

Participants: Mr. Sotirios Mpregianos, President of International  Society for Arcadia, Dr. Ioannis Siampis, VP of  PFA Chapter #103 “Theodoros Kolokotronis” of San Jose, CA, Dr. Kim Sheldon, Professor of Archaeology, Berkeley University

 

12:30 – 1:00 pm         4th Panel Discussion

 

“Environment – Aei Mainalon”

Presentation by Mr. Vasilis Kounelis

 

1:00 – 2:00 pm         RECEPTION

 

2:00 – 3:30 pm          5th Panel Discussion

“Pan Arcadian Hospital of Tripolis: Challenges & Prospects and the Role of the Hellenes Abroad”

Coordinators: Mr. Demetris A. Filios, Mr. John Hilaris

Participants: Ms Eleni Sourouni, Pan Arcadian Hospital Admnistrator, Dr. Nicholas Mezitis, President of the Hellenic Medical Society of New York, Dr, Georgios Papastamatakis, President of the Medical Society of Arcadia

 

3:30 – 4:00 pm     WORLD PAN ARCADIAN COUNCIL

 

Brief Discussion on the Role of WPC and the WPC Convention that is

Planned for 2014, with the participation of the President of WPC, I.

Liabotis and representatives of the Pan Arcadian Federations of

America, Canada, Australia and Greece

 

4:00 pm              “The Journey” – Projection of documentary by Maria Iliou

(Duration 35 min)

 

4:45 – 6:00 pm     1st Meeting of the newly elected Officers of Supreme Lodge & Board

of Trustees

 

6:00 – 7:00 pm    Press Conference for the Arcadian Media

Completion of the 71st National Convention

 

Sunday, July 29, 2012

 

9:30 am                Divine Liturgy/ Artoklasia & Memorial Service/ St. Vasilios Cathedral in Tripolis

 

11: 00 am             Departure from Plateia Areos for a day-trip to Arkadiko Horio, Loukous Monastery and Leonidio – Dinner in Leonidio

*Η φωτογραφία της πρώτης σελίδος, “θέα από την Αγία Tριάδα”, είναι από το Kastri-Kynoyrias.blogspot.com

 

 

Σχόλια Facebook

Website Comments

 1. Athanasios Sarantopoulos
  Απάντηση

  Πολύ πλούσιο το πρόγραμμα του Συνεδρίου. Κρίμα που ανακοινώθηκε τελευταία στιγμή… Εσωστρέφεια σε όλο της το μεγαλείο ή επικοινωνιακή ανεπάρκεια;;

Σχολιάστε