Λίγο πριν την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, “απειλήθηκε” διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδας-Γερμανίας

Λίγο έλειψε να δημιουργηθεί Διπλωματικό Επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, επί Αγγλικού εδάφους (!) από το γεγονός ότι  ένα “αστείο” κάποιων μπλόγκερς (Ελλήνων προφανώς), που αφορούσε σε δήθεν φράση της Γερμανίδας αθλήτριας-σημαιοφόρου Νατάσα Κέλερ, μειωτική για τους Έλληνες, αναμεταδόθηκε αστραπιαία και χωρίς μια στοιχειώδη καν διασταύρωση από δεκάδες μπλογκ, ανάμεσά τους και κορυφαία όπως η Yahoo!

Η φράση, που υποτίθεταιο είχε ανεβάσει στο διαδίκτυο η Νατάσα Κέλερ, έλεγε: “Το Ολυμπιακό Χωριό έχει γεμίσει με ξυπόλητους Έλληνες αθλητές. Μόλις  τους βλέπουμε κάνουμε τους μαλ…ες, γιατί φοβόμαστε ότι θα μας ζητήσουν  δανεικά”.

Θλίψη και μόνο θλίψη προκαλούν όλα όσα διαδραματίζονται από το πρωί με αφορμή αυτό το υποτιθέμενο tweet της σημαιοφόρου της Γερμανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνας και αρχηγού της ομάδας χόκεϊ της Γερμανίας, Νατάσας Κέλερ. Προφανώς την όλη κατάσταση “πυροδότησε” το επεισόδιο με τον αποκλεισμό της Ελληνίδας Πρωταθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου για το “ρατσιστικό” σχόλιο που ανέβασε στο twitter για τους Αφρικανούς και τα κουνούπια…

‘Οπως αναφέρει το www.NewsIt.gr, Έλληνες έκαναν μια πλάκα μεταξύ τους στο διαδίκτυο αποδίδοντας στην Κέλερ το πιο πάνω σχόλιο. Αμέσως και χωρίς να κάνουν έστω μια υποτυπώδη έρευνα, πολλά blog, site αλλά και κολοσσοί όπως η Yahoo αναπαρήγαγαν την είδηση αποδίδοντας στην αθλήτρια την φράση αυτή.

Μετά από έρευνα που πραγματοποίησε το Newsit, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει τέτοιο σχόλιο της αθλήτριας και μάλιστα το λυπηρό είναι ότι κάποιοι συμπατριώτες μας έσπευσαν να επισκεφθούν την σελίδα της αθλήτριας στο facebook και να την βρίζουν στα ελληνικά αλλά και στα γερμανικά.

Μάλιστα, κάποιοι άλλοι έφτιαξαν και γκρουπ στο facebook με το οποίο καλούν την ΔΟΕ να αποκλείσει την Γερμανίδα αθλήτρια από τους Ολυμπιακούς  Αγώνες!

Στην παγίδα έπεσε και η Χρυσή Αυγή η οποία με ανακοίνωσή της καταδίκασε την αθλήτρια Νατάσα Κέλερ για το υποτιθέμενο ρατσιστικό tweet της κατά Ελλήνων αθλητών, προφανώς επηρεασμένη από το σάλο που προκλήθηκε σε μερίδα ελληνικών Μέσων καθώς και σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής:

“Οι αποχαυνωμένοι και άβουλοι πολίτες της Γερμανίας, με τρανταχτό παράδειγμα την αθλήτρια Κέλερ, να πάψουν να πιστεύουν τις ανοησίες του Focus και του Spiegel. Οι Έλληνες αθλητές θα αντιμετωπίσουν με παγερή αδιαφορία τις προκλήσεις αυτές και θα αποδείξουν στον στίβο την ελληνική υπεροχή και ανωτερότητα. Καλούμε την Ολυμπιακή Επιτροπή να αποβάλει πάραυτα την εν λόγω αθλήτρια για ρατσιστικό σχόλιο. 

Παρολίγον διπλωματικό επεισόδιο

Η γερμανική Ολυμπιακή αποστολή, σε επικοινωνία με την ΕΟΕ, διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσίευματα που έφεραν τη σημαιοφόρο της ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, Νατάσα Κέλερ, να έχει αναρτήσει στο twitter σχόλιο εναντίον των Ελλήνων. Επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη αθλήτρια δεν έχει καν λογαριασμό στο συγκεκριμένο χώρο κοινωνικής δικτύωσης και ότι το θέμα δημιουργήθηκε από την Ελλάδα. Επίσης, ότι σέβονται τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες και μάλιστα σε ένδειξη καλής θέλησης, αντιπροσωπεία της γερμανικής αποστολής, επισκέφθηκε στις 6 το απόγευμα ώρα Ελλάδας το αρχηγείο της ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο.

“Είναι εξοργιστικό το ότι άγνωστοι αμαυρώνουν τις γερμανοελληνικές σχέσεις. Όποιος βρίσκεται πίσω από αυτήν την ενέργεια θα έπρεπε να ντρέπεται. Είναι μια θλιβερή πράξη η οποία δεν αξίζει περαιτέρω σχολιασμό”, ανέφερε ο επικεφαλής της γερμανικής Oλυμπιακής αποστολής, Μίκαελ Φέσπερ.

Στο μεταξύ, στη Βουλή,  οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, δήλωσαν ότι προχωρούν στην κατάθεση ψηφίσματος προκειμένου η απόφαση αποκλεισμού της Παπαχρήστου να ανακληθεί.

Η κατάθεση ψηφίσματος έγινε προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) σχετικά με τον «άδικο και παράλογο» αποκλεισμό της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

«Στην Ελλάδα του μνημονίου και της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης, στην Ελλάδα των αυτοκτονιών και της κατάθλιψης, στην Ελλάδα της υποχώρησης και της εθνικής ταπείνωσης, στην Ελλάδα της πολιτικής μίζας, στην Ελλάδα της διαπλεκόμενης συναλλαγής και της ασφυκτικής αναξιοκρατίας, βρέθηκε ο ένοχος στο πρόσωπο μιας νεαρής αθλήτριας του στίβου», σημειώνουν στο ψήφισμά τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Το κόμμα του Πάνου Καμμένου διαπιστώνει ακόμη «υποκρισία και ψεύτικη ευαισθησία» που οδήγησαν «ένα αστείο σχόλιο στο twitter» στη σκληρή απόφαση «των άμεμπτων ιεροεξεταστών της ΕΟΕ».

«Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τον άδικο και παράλογο αποκλεισμό της πρωταθλήτριάς μας από το όνειρο της συμμετοχής της στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ζητούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης της ΕΟΕ», καταλήγουν.

Ένας ακόμη βουλευτής, του ΣΥΡΙΖΑ, ο  ο Πέτρος Τατσόπουλος, ανέβασε στο διαδίκτυο την άποψή του για την Ελληνίδα Πρωταθλήτρια. «Εντάξει. Θα σας πω συνοπτικά τη γνώμη μου», έγραψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε, σχολιάζοντας με ένα διόλου κολακευτικό μήνυμα την ελληνίδα αθλήτρια.

«Η Βούλα Παπαχρήστου είναι μια χαζή νέα κοπέλα που -όπως πολλές χαζές νέες κοπέλες (και αγόρια επίσης)- ενστερνίζεται διάφορες ρατσιστικές κι εθνικιστικές μ…ς», έγραψε και στη συνέχεια άσκησε σκληρή κριτική και στην Επιτροπή που την απέκλεισε από τους Αγώνες εξαιτίας του επίμαχου tweet που έκανε: «Η Επιτροπή που την απέκλεισε από τους Ολυμπιακούς είναι ακόμη πιο χαζή, αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος, διότι κατόρθωσε να μεταμορφώσει μια χαζή νέα κοπέλα σε μια εν δυνάμει εθνική ηρωίδα».