ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ 29-7-2012

Η «Αλήθεια», με τίτλο «Στο… ψυγείο το μνημόνιο», γράφει ότι όλα έχουν παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες και οι διαβεβαιώσεις περί αποφάσεων τον Οκτώβριο είναι τουλάχιστον αυθαίρετες. Αλλού αναφέρεται στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο και γράφει ότι ο Mr Bean έσωσε την παρτίδα, σχολιάζοντας επίσης ότι μόνο οι Βρετανοί ενθουσιάστηκαν και ο υπόλοιπος κόσμος τη βρήκε πολύ βρετανική. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η πείνα μπήκε στα σχολεία και πως οι 7.500 που είναι οι άποροι μαθητές αναμένεται φέτος να διπλασιαστεί.

Η «Σημερινή», με κύριο τίτλο «Κερδίζει και τους δύο στο β’ γύρο ο Αναστασιάδης», αναφέρεται σε δημοσκόπηση της εφημερίδας για τις Προεδρικές εκλογές, όπου φαίνεται αμφίρροπο το ντέρμπι ανάμεσα σε Σταύρο Μαλά και Γιώργο Λιλλήκα για την είσοδο στη δεύτερη Κυριακή. Αλλού γράφει ότι η Κεντρική Επιτροπή της ΕΔΕΚ επικύρωσε την υποψηφιότητα Γιώργου Λιλλήκα. Φιλοξενεί επίσης φάκελο για το παρόν και το μέλλον της οικονομίας, για την Τρόικα και το νέο στάτους κβο στη ζωή μας.

Ο «Φιλελεύθερος» αναφέρεται στη χθεσινή συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ και υπό τον τίτλο «Βήμα ΔΗΚΟ προς Αναστασιάδη» και γράφει ότι ο διάλογος με το ΔΗΣΥ θα είναι υπό σκληρούς όρους με καθοριστικό σημείο το Σεπτέμβρη. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις του Υπ. Εμπορίου και μέλους της υπουργικής επιτροπής που ανέλαβε τις διαβουλεύσεις με την Τρόικα, ότι κάποιοι του ΥΠΟΙΚ διοχετεύουν πληροφορίες. Αλλού φιλοξενεί συνέντευξη του Κύπριου επιστήμονα του CERN, Παρασκευά Σφήκα που βίωσε την ανακάλυψη του σωματιδίου Χιγκς.

Η «Χαραυγή», με κύριο τίτλο «Με ριζοσπαστισμό», φιλοξενεί συνέντευξη του ανεξάρτητου υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Σταύρου Μαλά, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει πως οι επιλογές στον κεντρώο και κεντροαριστερό χώρο πρέπει να έχουν ιστορική συνέχεια. Μέχρι τέλος Αυγούστου να κλείσει το πακέτο για την ΑΤΑ αναφέρει σε άλλο θέμα της, που γράφει για τις προτάσεις της Υπ. Εργασίας. Αλλού γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δήλωσε πως η υποψηφιότητα Μαλά θα βρίσκεται στο δεύτερο γύρο.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα «Sunday Mail» αναφέρεται στην αγορά ακινήτων και με τίτλο «Ελπίδες για έναρξη πωλήσεων ακινήτων» γράφει ότι πλέον δεν αγοράζουν οι Βρετανοί και οι Ρώσοι αλλά οι Κινέζοι στην Πάφο, όπου οι πωλήσεις παρουσίασαν μια αύξηση 25% τους τελευταίους μήνες. Αλλού φιλοξενεί φωτογραφία από την επίσκεψη της Βασίλισσας Ελισάβετ στο Ολυμπιακό χωριό στο Λονδίνο όπου συνομίλησε με μέλη της βρετανικής ολυμπιακής ομάδας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι εντάθηκε η ασφάλεια λόγω των φόβων των Ισραηλινών για επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών τουριστών και στην Κύπρο.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Καθημερινή» αναφέρει πρωτοσέλιδα ότι «Στο Μνημόνιο παίζονται οι προεδρικές» και γράφει ότι η βαριά σκιά της Τρόικας αναγκάζει ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ να διαμορφώσουν ανάλογες εκλογικές τακτικές. Αναφέρεται στο «παγκόσμιο ραντεβού στη μεγάλη αθλητική γιορτή» με φωτογραφία από την εναρκτήρια τελετή των Ολυμπιακών του Λονδίνου. Αλλού γράφει ότι είναι δύσκολο το εγχείρημα της εισαγωγής αερίου και πως το Ισραήλ δεν ανταποκρίθηκε.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Μάχη» παραθέτει συνέντευξη του ανεξάρτητου υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Γιώργου Λιλλήκα με τίτλο «Διζωνική ίσον διχοτόμηση», ο οποίος αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η υποψηφιότητά του δεν ξεφούσκωσε όπως προέβλεπαν κάποιοι. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις του τέως Διοικητή της ΚΤ, Αθανάσιου Ορφανίδη πως ο Πρόεδρος Χριστόφιας με την αποδοχή του κουρέματος του ελληνικού χρέους επέβαλε 4 δις ευρώ ζημιές στις τράπεζες. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του πρώην Ευρωβουλευτή, Γιαννάκη Μάτση πως ο φυσικός μας πλούτος είναι αναξιοποίητος.