Αβραμόπουλος: Σχέδιο Ανασυγκρότησης

Με εγκύκλιο προς όλες τις ελληνικές διπλωματικές υπηρεσίες, με την οποία καλούνται να επανεργοποιηθούν, ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της κρίσης, που εξ αντικειμένου προκαλούν την αποδυνάμωση της διεθνούς θέσης της χώρας, προσπαθεί το υπουργείο Εξωτερικών να παρέμβει σε τούτη τη δύσκολη συγκυρία.
Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, απαντώντας σήμερα στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου, ανέφερε πως «η διεθνής εικόνα της χώρας έχει τραυματιστεί από την κρίση, η οποία γύρισε την Ελλάδα προς τα μέσα, όμως, τα διπλωματικά αποθέματα της χώρας δεν έχουν απολύτως αξιοποιηθεί και από τις 20 Αυγούστου θα ξεκινήσει ένα νέο σχέδιο ανασυγκρότησης, ώστε να αναδειχθεί η Ελλάδα της εξωστρέφειας, της υπερηφάνειας και της αξιοπρέπειας».
Ως προς την κατάσταση στη Συρία, και ιδιαίτερα για την ασφάλεια του Πατριαρχείου Αντιοχείας, που έθιξε ο ερωτών βουλευτής, ο κ. Αβραμόπουλος αναγνώρισε ότι έχει επίγνωση της “πικρίας” του Πατριαρχείου, εξέφρασε όμως την πεποίθηση ότι «σε συνέργεια» με την Εκκλησία της Ελλάδας, τα προβλήματα μπορούν να ξεπεραστούν.