Λευτέρης Βογιατζής και Φιόνα Σω στην Αρχαία Επίδαυρο

Δύο πολυαναμενόμενες παραστάσεις θα φιλοξενήσουν αυτό το τριήμερο (3-4-5/8) το Μεγάλο και το Μικρό Θέατρο της  Αρχαίας Επιδαύρου στο πλαίσιο του ελληνικού φεστιβάλ.

Ο λόγος για τον «Αμφιτρύωνα» του Μολιέρου, που θα ανεβάσει το Εθνικό θέατρο σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή και το ποίημα-ορόσημο του εμβληματικού Αγγλου ποιητή του Ρομαντισμού Σάμιουελ Τέιλορ Κόλεριτζ , «Η μπαλάντα του γέρου ναυτικού», που θα ερμηνεύσει  επί σκηνής η πολυβραβευμένη Ιρλανδή ηθοποιός Φιόνα Σω, σε σκηνοθεσία Φιλίντα Λόιντ.
Πριν από μερικά χρόνια, το κοινό της Επιδαύρου  την είχε αποθεώσει ως «Γουίνι» στις «Ευτυχισμένες μέρες» του Μπέκετ. Τώρα, η Φιόνα Σω- γνωστή από τις επιτυχίες της στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση και βραβευμένη για εμφανίσεις της σε θεατρικές παραγωγές-  επιστρέφει, στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, αυτή τη φορά ( στις 3 και 4 Αυγούστου), με έναν μονόλογο.
«Η μπαλάντα του γέρου ναυτικού», ένα ποίημα διακοσίων δεκατεσσάρων χρόνων του Σάμιουελ Κόλεριτζ, γίνεται παράσταση. Και η σπουδαία ηθοποιός καλείται να το ερμηνεύσει μαζί με τον Ντάνιελ Χέι Γκόρντον,  υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Φιλίντα Λόιντ (η οποία αν και έχει πάμπολλες περγαμηνές στις μεγαλύτερες θεατρικές σκηνές του Λονδίνου έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από το κινηματογραφικό sold out μιούζικαλ «Mamma mia!» και την οσκαρική «Σιδηρά Κυρία») και του Δανού χορογράφου Κιμ Μπράντστραπ.
πηγή : amna.gr

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε