Έστηναν απάτες στο όνομα του …Οικουμενικού Πατριάρχη!

Χρυσές δουλειές έκαναν δύο απατεώνισσες στην περιοχή της Μεσαράς χρησιμοποιώντας το όνομα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι δύο γυναίκες έχοντας πλάσει ολόκληρο παραμύθι, εμφανίστηκαν στους Βώρους του Δήμου Φαιστού, πλησίασαν μια 67χρονη γυναίκα και της είπαν ότι η οικογένεια της είχε επιλεγεί μαζί με κάποιες άλλες οικογένειες στην Ελλάδα για να εισπράξει ένα εφάπαξ ποσό 6.000 ευρώ καθώς και 800 ευρώ κάθε μήνα για ένα χρόνο τόσο αυτή όσο και ο σύζυγος της ως βοήθημα από τον Πατριάρχη και τη γνωστή οικογένεια.

Η 67χρονη γυναίκα πίστεψε το παραμύθι  των δύο γυναικών, τις φίλεψε, τις έβαλε στο σπίτι της και στο τέλος εκείνες της ζήτησαν προκειμένου να διευθετήσουν κάποιες εκκρεμότητες να τους δώσει 200 ευρώ.

Η γυναίκα είπε ότι δεν είχε τα 200 ευρώ, και τους έδωσε 100 ευρώ που είχε στο πορτοφόλι της.

Εκείνες τα πήραν και έφυγαν, λίγο πριν βγουν από την αυλή της όμως επέστρεψαν και της είπαν μήπως είχε να τους δώσει κάποιο χρυσό κόσμημα για να έβγαζαν τα σχετικά έξοδα.

Η γυναίκα και πάλι δεν κατάλαβε τίποτα, έβγαλε τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε και τους την έδωσε.

Οι γυναίκες τράπηκαν σε φυγή και λίγη ώρα αργότερα η 67χρονη αντιλήφθηκε ότι είχε πέσει θύμα σε δύο απατεώνισσες.

Ενημέρωσε το σύζυγο που επέστρεψε σπίτι μετά από λίγο και χθες το μεσημέρι κατήγγειλαν το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα Μοιρών.

Οι δύο δράστιδες αναζητούνται .