Δεύτερο Χάλκινο Μετάλλιο για την Ελλάδα

Σημαντική ελληνική διάκριση είχαμε στην κωπηλασία γυναικών, στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, με τις ελληνίδες αθλήτριες, Τσιάβου/Γιαζιτζίδου, να τερματίζουν τρίτες, κατακτώντας το δεύτερο χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Λονδίνο!

Στη μάχη του στίβου, της κωπηλασίας, της ποδηλασίας πίστας, του πόλο, της ιστιοπλοϊας, και της άρσης βαρών, μπήκαν σήμερα οι Έλληνες αθλητές μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Την αρχή έκανε ο Ζαφείρης Βολικάκης, που έτρεξε στο προκριματικό του σπριντ, έκανε χρόνο 10.664, αλλά τερμάτισε τελευταίος στους προκριματικούς του σπριντ στην ποδηλασία πίστας, καταλαμβάνοντας τη 17η θέση.

Ωστόσο, η παρουσία του στους Ολυμπιακούς έληξε άδοξα, αφού επρόκειτο ν΄αντιμετωπίσει τον Γάλλο Γκρέγκορι Μποζ στην επόμενη φάση, αλλά τελικά τραυματίστηκε και δεν πέρασε στο γύρο των “16”.

Συνεχίζουμε με την κωπηλασία, όπου το ελληνικό πλήρωμα βγήκε τέταρτο, χάνοντας για λίγο την τρίτη θέση. Οι Παπαχρήστος, Τζιάλλας, Τσίλης, και Χρήστος, κατέκτησαν μια θέση που μπορεί να χαρακτηριστεί θρίαμβος, με χρόνο 6:11.43.

Στα κουπιά τώρα, οι Κόνσολας-Μαγδανής, κατέλαβαν την 2η θέση, στον “μικρό τελικό”,για τις θέσεις 7-12, και κατετάγησαν όγδοοι.

Η Σοφία Υφαντίδου, βγήκε τελευταία στα 200 μέτρα την πρώτη μέρα του επτάθλου, υποχωρώντας στην 35η θέση. Ωστόσο στη συνέχεια η θέση της βελτιώθηκε, και ανέβηκε στην 32η θέσημ μετά την ολοκλήρωση του μήκους, με άλμα στα 5.81 μέτρα.

Αργότερα,  η Σοφία Υφαντίδου… απογείωσε το ακόντιο της στα 56.96μ πραγματοποιώντας την καλύτερη επίδοση στο συγκεκριμένο αγώνισμα του επτάθλου, στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.
Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε η Σοφία Υφαντίδου στον ακοντισμό του Επτάθλου, κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, έστειλε το ακόντιο της στα 56 μέτρα και 96 εκατοστά, επίδοση που είναι η κορυφαία του αγωνίσματος στην Ιστορία της διοργάνωσης.

Η Υφαντίδου πήρε την πρώτη θέση στο αγώνισμα και πρόσθεσε 995 βαθμούς στην συνολική βαθμολογία, ανεβαίνοντας στην 25η θέση.

Η ελληνίδα αθλήτρια άφησε πολύ πίσω τις υπόλοιπες διαγωνιζόμενες στο ακόντιο του επτάθλου και ευελπιστεί σε μία καλή εμφάνιση στα 800μ. σήμερα το βράδυ ώστε να ανέβει ακόμα περισσότερα στην συνολική καταταξη.

Στον στίβο τώρα, όπου η Ηρώ Λεδάκη έφτασε μια ανάσα από τον τελικό του άλματος επί κοντώ, αλλά τελικά έμεινε στη 13η θέση. Από νωρίς, αποκλείστηκαν επίσης, οι Νικόλ Κυριακοπούλου και Κατερίνα Στεφανίδη, που έμειναν εκτός, με τρεις αποτυχημένες προσπάθειες αμφότερες.