Αυτοί που γνωρίζουν ευγνωμονούν την Ελλάδα!

Για ανάγκη πολιτικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες μιλώντας αποκλειστικά στον δημοσιογράφο του Μega Αντώνη Φουρλή, λίγες μόλις ώρες πριν την επίσκεψή του στην Ελλάδα.

 «Πρέπει να επιτύχουμε συμφωνία με χώρες του μεγέθους μας. Δεν είμαστε μεγάλα κράτη αλλά έχουμε μεγάλη ιστορία και πρέπει να συνεργαστούμε. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με την Ελλάδα αλλά έχουμε κοινούς στόχους. Θεωρούμε φίλη την Ελλάδα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πέρες και συμπλήρωσε πως υπήρχε ήδη σύνδεση με ιστορικούς και πραγματικούς όρους μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ και πλέον «πρέπει να υπάρξει και με πολιτικούς».
Μάλιστα, στη συνέχεια, αφού αναφέρθηκε και στη συνεργασία με την Κύπρο, ο Σιμόν Πέρες τόνισε χαρακτηριστικά: «Έχουμε πολλά κοινά. Αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα, αντιμετωπίζουμε τις ίδιες απειλές και ατενίζουμε το ίδιο μέλλον».
Ωστόσο, αυτό που εντυπωσίασε περισσότερο στη συνέντευξη ήταν μια προσωπική ιστορία του Προέδρου του Ισραήλ ο οποίος δήλωσε ευγνώμων στην Ελλάδα που έσωσε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου τον πατέρα του από τους ναζί.
«Εγώ προσωπικά έχω ιδιαίτερους λόγους να είμαι ευγνώμων στην Ελλάδα. Ο πατέρας μου ήταν αιχμάλωτος πολέμου κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως αξιωματικός του βρετανικού στρατού και ένα ελληνικό μοναστήρι τον έκρυβε επί έναν χρόνο από τους Ναζί, κρατώντας τον έτσι ζωντανό» εξομολογήθηκε ο Πρόεδρος του Ισραήλ.
«Οι Γερμανοί τον συνέλαβαν εκ νέου και ελευθερώθηκε μετά από πέντε χρόνια» συμπλήρωσε ο Σιμόν Πέρες, προσθέτοντας στη συνέχεια ότι ο πατέρας του έμαθε στα παιδιά του Σιμόν Πέρες και εγγόνια του ίδιου ελληνική γλώσσα και ελληνικά τραγούδια!
«Όταν επέστρεψε σπίτι, έμαθε στα παιδιά μου ελληνικά τραγούδια και μας μιλούσε ελληνικά. Επομένως όλη μου η οικογένεια παραμένει πάντα ευαίσθητη σε αυτή την εμπειρία και τις αναμνήσεις» κατέληξε ο ισραηλινός πρόεδρος.
Διεθνής αποκλειστικότητα του mega.gr