Οι ελληνικές συμμετοχές της Πέμπτης

Οι προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών θα ξεκινήσουν στις 11:30 με την Αντωνία Στεργίου να διεκδικεί μέσω των προκριματικών μία θέση στον τελικό του ύψους των γυναικών. Το 1.96μ. είναι το όριο πρόκρισης.  Η 27χρονη πρωταθλήτρια του ΑΟ Κούρου Πατρών, που γυμνάζεται με τον Γιώργο Παπανδρεόπουλο, έχει υπερβεί φέτος το 1.90μ, σε μια σεζόν η οποία αγωνιστικά δεν της πήγε όπως θα ήθελε, ενώ το ατομικό της ρεκόρ είναι 1.97μ.

Τη… σκυτάλη θα πάρει στις 14:00 η Μαριάννα Λυμπερτά. Με «προίκα» το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε πέρυσι, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σανγκάης στα 5χλμ ανοιχτής θάλασσας, η 33χρονη κολυμβήτρια (στην τέταρτη Ολυμπιακή συμμετοχή της) θα συμμετάσχει στον τελικό των 10χλμ ανοικτής θάλασσας που θα πραγματοποιηθεί στο Hyde Park.

Στις 15:00 θα ξεκινήσεις τις προσπάθειές της στην κατηγορία των 55 κιλών ελευθέρας πάλης η Μαρία Πρεβολαράκη. Η 21χρονη αθλήτρια του Εθνικού ΓΣ, με σημαντικές επιτυχίες στις μικρές ηλικίες, έχει να αντιπαλέψει -εκτός από τις σπουδαίες αντιπάλους της- και τη δική της απειρία, όμως αν αποβάλλει το άγχος του πρωτάρη μπορεί να έχει μία καλή παρουσία.

Έναρξη και για τα κορίτσια του ανσάμπλ στη ρυθμική γυμναστική. Οι Βούλα Σαμαρά, Μαριάνθη Ζαφειρίου, Ελένη Δόικα, Βασιλεία Ζάχου, Ευδοκία Λουγκάγκου και Αλεξία Κυριαζή θα συμμετάσχουν στα προκριματικά που ξεκινούν στις 16:50 στην «Γουέμπλεϊ Αρίνα». Οι Ελληνίδες γυμνάστριες θα παρουσιάσουν (όγδοες κατά σειρά) το πρόγραμμα με τις πέντε μπάλες και την Παρασκευή, οπότε και ολοκληρώνεται ο προκριματικός, το πρόγραμμα με τρεις κορδέλες και δύο στεφάνια. Στον αγώνα συμμετέχουν συνολικά 12 ομάδες και την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής θα πάρουν οι πρώτες οκτώ.

Η ημέρα θα κλείσει όπως ξεκίνησε, με στίβο. Στις 21:00 η Ελένη Φιλάνδρα θα τρέξει στα ημιτελικά των 800μ. των γυναικών με σκοπό να εξασφαλίσει μία από τις οκτώ θέσεις που δίνουν το «εισιτήριο» για τον τελικό του αγωνίσματος. Μια προσπάθεια αρκετά δύσκολη, αφού στη σειρά της έχει την 6η καλύτερη επίδοση με 2.00.44, με κορυφαία αθλήτρια την κάτοχο του Ολυμπιακού τίτλου, Πάμελα Τζελίμο (Κένυα). Στον τελικό περνούν οι δύο πρώτες αθλήτριες από κάθε σειρά (γίνονται 3) και οι δύο με τον καλύτερο χρόνο.