Πύρινη λαίλαπα σε Αρκαδία και στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Όρους

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στο Ανεμοδούρι Αρκαδίας, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε την Τρίτη. Στην περιοχή επιχειρούν 153 πυροσβέστες με 65 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 58 ατόμων, 21 στρατιώτες, 25 οχήματα Δήμων, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Από νωρίς το πρωί η κατάσταση έχει βελτιωθεί.

Με την κατηγορία για εμπρισμό από αμέλεια συνελήφθη ένας 45χρονος και οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα. Ο 45χρονος, που έχει εξοχικό στην περιοχή, φέρεται να πέταξε αναμμένο τσιγάρο σε ξερά χόρτα, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί η πυρκαγιά. Ο ίδιος προσπάθησε να τη σκεπάσει με χώμα, αλλά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα η φωτιά να πάρει διαστάσεις λόγω και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Από τη φωτιά τραυματίστηκαν έξι άτομα. Ένας από τους τραυματίες νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα στο ΚΑΤ, ενώ μία γυναίκα νοσηλεύεται με εγκαύματα στο Παν αρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Με αναπνευστικά προβλήματα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Τρίπολης, ο περιφερειάρχης πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Αθανάσιος Ρούμπος και τρεις πυροσβέστες.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται και η ευρύτερη περιοχή του Αγίου Όρους, λόγω της πύρινης λαίλαπας που ξέσπασε χθες το μεσημέρι, στην περιοχή Μονοξυλίτης, κοντά στη Μονή Χιλανδαρίου. Το μέτωπο της φωτιάς φτάνει τα 25 χιλιόμετρα και ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής καταβάλλουν προσπάθειες με επίγεια και εναέρια μέσα να περιορίσουν τις φλόγες. Ο οικισμός της Ουρανούπολης δεν φαίνεται να κινδυνεύει, προς το παρόν, αν και εκκενώθηκαν αρκετά σπίτια και ξενοδοχεία. Ηλικιωμένοι και παιδιά, όπως επίσης και όσοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα έφυγαν από τον οικισμό λόγω του πυκνού καπνού.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας απευθύνει έκκληση στους κατοίκους να μην υπάρξει πανικός και για προληπτικούς λόγους να κατευθύνονται προς την παραλία της Ιερισσού και εμφανίζεται καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά τους εκδρομείς και τους τουρίστες.