Φρόντιζε για την ηρωϊνη τους…

“Ήμουν εθισμένος στην ηρωίνη. Τη χρειαζόμουν κάθε μέρα. Τώρα είχα να φροντίζω και για την ηρωίνη του Τζον και της Γιόκο. Κάθε μέρα έπαιρνα το τρένο και πήγαινα στο Λονδίνο για να βρω για εμένα και για εκείνος” γράφει στο βιβλίο του “The dream is over” ο άνθρωπος που έζησε με τον Τζον Λένον και τη Γιόκο Όνο για τέσσερα χρόνια, ο Νταν Ρίχτερ, αποκαλύπτοντας πολλές άγνωστες πτυχές από τη ζωή του θρυλικού ζευγαριού.

Ηταν ο οικονόμος τους. Ο άνθρωπος που φρόντιζε να ικανοποιεί τις επιθυμίες τους. Από τις απλές, όσες είχαν σχέση με τα θέματα του σπιτιού, μέχρι και την ανάγκη τους για ναρκωτικά.

“Έζησα με τη Γιόκο και τον Λένον για τέσσερα χρόνια. Ήμουν μάρτυρας του μεγάλου έρωτά τους και της διάλυσης των Beatles. Τους περιτριγύριζαν αστέρες, τσαρλατάνοι, πολιτικοί, συκοφάντες, δικηγόροι και χίπις. Ήταν ο καιρός της απόλυτης ελευθερίας. Όλα άλλαζαν. Ο κόσμος γύριζε ανάποδα και πάλι απ’ την αρχή και όλα αυτά στο ρυθμό του rock n’ roll” γράφει και συνεχίζει για το ρόλο που έπαιξε η Όνο στη διάλυση του θρυλικού συγκροτήματος:

“Τα ΜΜΕ κατηγόρησαν τη Γιόκο για τη διάλυση των Beatles, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι δύο ήταν πολύ ερωτευμένοι. Ο Τζον κρεμόταν από κάθε της λέξη. Εκείνος ήθελε να γίνει ένας καλλιτέχνης με την έννοια του όρου. Εκείνη ήθελε να γίνει αστέρι της ροκ και αυτό έφερε πολλά προβλήματα. Οι Beatles ήδη είχαν προβλήματα. Ήταν σε αποσύνθεση. Ο Τζον και ο Πολ απομακρύνονταν και πολλοί βρήκαν στη Γιόκο τον άνθρωπο που θα έσκαβε πιο βαθιά το λάκκο”…

Πηγή: Espresso