Με χαμόγελα στη νέα εποχή

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις της Εθνικής Ελλάδας μετά τη νίκη με 3-2 στην έδρα της Νορβηγίας. Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος παρουσίασαν ένα διαφορετικό, πιο επιθετικό πρόσωπο, κόντρα στους Σκανδιναβούς και έστειλαν αισιόδοξα μηνύματα εν όψει των επίσημων υποχρεώσεων για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Οι διεθνείς κατάφεραν να ελέγξουν το ματς, έχοντας εξαιρετική ανάπτυξη και κατάφεραν να δημιουργήσουν φάσεις στην εστία του Γιάρστεϊν. Μάλιστα, όπως δήλωσε και ο προπονητής των γηπεδούχων Έγκιλ Όλσεν, η «γαλανόλευκη» θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα τέρματα.

Ο Φερνάντο Σάντος θέλησε να τσεκάρει αν «δένουν» στην επίθεση ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με τον Γιώργο Σαμαρά σε σύστημα 4-4-2. Η τετράδα στο χώρο της μεσαίας γραμμής έδειξε ιδιαίτερα απειλητική και από αυτή ξεχώρισε ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος κερδίζει την εμπιστοσύνη του ομοσπονδιακού τεχνικού εν όψει των αγώνων για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αντίθετα, δεν ισχύει το ίδιο για την αμυντική λειτουργία της «γαλανόλευκης», αφού είχε αρκετά κακά διαστήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μην ξεχνάμε ότι η άμυνα είναι το σήμα κατατεθέν της Εθνικής, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα στη συνεργασία του Σωκράτη Παπασταθόπουλου και του Κυριάκου Παπαδόπουλο.

Στα «συν» του χθεσινού ματς το παρθενικό τέρμα του Κώστα Μήτρογλου με το εθνόσημο στο στήθος, αφού χρειάστηκε να περάσουν δεκαπέντε ματς για να πετύχει το πρώτο του γκολ στην Ανδρών.

Πλέον στην Εθνική Ελλάδας κρατούν τα θετικά και τα αρνητικά από τη χθεσινή αναμέτρηση με τη Νορβηγία. Σε λιγότερο από έναν μήνα αρχίζουν οι επίσημες υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για τους αγώνες της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ. Συγκεκριμένα, η «γαλανόλευκη» φιλοξενείται από την Λετονία (στις 7 Σεπτεμβρίου) και μετά ακολουθεί το παιχνίδι με τη Λιθουανία στο Καραϊσκάκη (στις 11 του ίδιου μήνα).

Όσον αφορά τους παίκτες που θα καλέσει ο Σάντος στην επόμενη αποστολή, όλα δείχνουν ότι εκτός θα παραμείνουν ο Γιώργος Καραγκούνης και ο Μιχάλης Σηφάκης. Οι δύο ποδοσφαιριστές δεν έχουν βρει ακόμα ομάδα και ο Πορτογάλος έχει τονίσει ότι όποιος παίκτης δεν προπονείται σε κάποιον σύλλογο, τότε δεν θα καλείται στην Εθνική. Αντίθετα, πιθανότατα ο 57χρονος προπονητής θα καλέσει τους Γκέκα και Τζαβέλλα, οι οποίοι ανήκουν πλέον στη Λεβάντε και την Μονακό αντίστοιχα.

πηγή: sportfm.gr