Η Μελβούρνη “σκέφτεται” να διεκδικήσει εκ νέου τους Ολυμπιακούς

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου «άνοιξαν την όρεξη» των ιθυνόντων της Μελβούρνης να φιλοξενήσει η πόλη και πάλι τους Ολυμπιακούς Αγώνες.Μιλούν, βέβαια, για τους αγώνες του 2024 ή του 2028. Κάπου επτά δεκαετίες μετά τους ιστορικούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Μελβούρνης του 1956, που συνέπεσαν και με το μεγάλο μεταναστευτικό κύμα των Ελλήνων μεταναστών.

Εκείνος που ενθουσιάστηκε πρώτος και εξέφρασε σοβαρά την ιδέα η Μελβούρνη να γίνει ξανά το κέντρο του κόσμου για δύο εβδομάδες, το λιγότερο, είναι ο πρώην άρχων των μεγάλων συμβάντων της Μελβούρνης και πρώην δήμαρχος Ρον Γουόκερ.Πρώτα θα πει ότι «είμαστε σχεδόν έτοιμοι» και για να κλείσει τον κύκλο των αμφιβολιών των αμφισβητιών, θα προσθέσει «και αν δεν είμαστε έχουμε όλο τον καιρό μπροστά μας να ετοιμαστούμε».

Την ιδέα υποστηρίζει και ο σημερινός γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Κυπέλλου Κρίκετ που θα γίνει το 2015 στη Μελβούρνη, Τζον Χάρντεν, τονίζοντας ότι η Μελβούρνη έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει την υποψηφιότητα των Ολυμπιακών Αγώνων, δεδομένου ότι έχει τις κατάλληλες υποδομές.

πηγή: amna.gr