Στην Ύδρα “επαναστάτησαν” υπέρ των παρανόμων και κατά του ΣΔΟΕ!

Αντιμέτωποι με την οργή (!) κατοίκων ήρθαν οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας που πραγματοποιούσαν ελέγχους σε επιχειρήσεις της Ύδρας.

Το όλο περιστατικό ξεκίνησε την Παρασκευή, όταν οι άνδρες της οικονομικής αστυνομίας συνέλαβαν ιδιοκτήτρια επιχείρησης, για φορολογικές παραβάσεις.

Κάτοικοι καταδίωξαν και εγκλώβισαν όλη νύχτα, μέσα στο αστυνομικό τμήμα, υπαλλήλους της οικονομικής αστυνομίας! Τους έκοψαν, μάλιστα, το ρεύμα και το νερό, με αποτέλεσμα να πάνε στο νησί, το πρωί, δυνάμεις των ΜΑΤ για να τους απεγκλωβίσουν.

Οι υπάλληλοι της οικονομικής αστυνομίας παρακολουθούσαν επί ώρα την ιδιοκτήτρια της ταβέρνας και το γιό της να μην κόβουν αποδείξεις στους πελάτες και αποφάσισαν να τους συλλάβουν την 11η φορά που το έκαναν. Το αδίκημα ήταν αυτόφωρο και τους μετέφεραν στο πλοίο για να τους πάνε στην Αθήνα. Η γυναίκα λιποθύμησε στο δρόμο και την άφησαν ελεύθερη.

Οι εξαγριωμένοι κάτοικοι κυνήγησαν τους υπαλλήλους, αλλά και μέλη του πληρώματος του πλοίου, και εκείνοι για να σωθούν κατέφυγαν στο αστυνομικό τμήμα.

Μετά από αυτό, η  πλοιοκτήτρια εταιρεία Hellenic Seaways δια του αρχιλογιστή, κατέθεσε μήνυση στο Λιμεναρχείο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να διακόψει τα δρομολόγια από και προς την Ύδρα, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.