Μπάταρε το πλοίο αριστερά! Συνεχίζει κανονικά τον πλου-Σε εξέλιξη το ταξίδι από Κρήτη

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε πριν από λίγη ώρα σε πλοίο που είχε φύγει από το λιμάνι του Ηρακλείου με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και επικοινωνία που είχαν επιβάτες του πλοίο με συγγενικά τους πρόσωπα στην πόλη του Ηρακλείου, το πλοίο πήρε κλίση προς τα αριστερά προκαλώντας πανικό και αναστάτωση στους επιβάτες. Το περιστατικό σημειώθηκε στο ύψος της Μήλου.

Το πλοίο με 2.462 επιβάτες είχε αναχωρήσει στις 11.00 το πρωί. Σύμφωνα με το flashnews.gr, λίγο πριν τις 16.00 το απόγευμα και ενώ το πλοίο βρίσκονταν στα ανοιχτά, ένα μεγάλο αντικείμενο που βρέθηκε στη διαδρομή του, έκανε τον πλοίαρχο να στρίψει απότομα δεξιά με αποτέλεσμα αφενός να προκληθεί πανικός στους επιβάτες και αφετέρου το πλοίο να λάβει για λίγη ώρα κλίση προς τα αριστερά

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι επιβάτες συγκεντρώθηκαν αναστατωμένοι στα καταστρώματα του πλοίου χωρίς να έχουν, όπως είπαν, καμία ενημέρωση αρχικά για αυτή την εξαιρετικά ανησυχητική κατάσταση. Με αυτά τα δεδομένα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έχοντας σήμα στο κινητό τους τηλέφωνο κάλεσαν συγγενικά τους πρόσωπα στο Ηράκλειο και τα ενημέρωσαν για την κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα έγιναν στην προσπάθεια του καπετάνιου να αποφύγει ένα σταθερό αντικείμενο που βρισκόταν στη θάλασσα, έκανε έναν ελιγμό που αναστάτωσε τους επιβάτες. Για το περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί ο θάλαμος επιχειρήσεων ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί τι ήταν εκείνο το αντικείμενο που ανάγκασε τον καπετάνιο σε ελιγμό αναστατώνοντας τον κόσμο.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν επιβάτες του πλοίου, πριν από λίγο βγήκε και σχετική ανακοίνωση από τα μεγάφωνα του βαποριού που ενημέρωνε τους επιβάτες ότι το πλοίο πήρε μία μικρή κλίση προς τα αριστερά στην προσπάθεια του να αποφύγει σταθερό αντικείμενο. Το ταξίδι συνεχίζεται κανονικά και δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα και για κανέναν επιβάτη.

Πηγή:prismanews.gr