Μία νέα εικαστική ενέργεια φιλοξενείται στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

BikeArt Is In The Air

(Από 1/9/2012 – 31/12/2012

Ένα πρωτότυπο εικαστικό πανόραμα από δημιουργίες και δράσεις με θέμα το ποδήλατο, έρχεται να καλωσορίσει τους επιβάτες και τους επισκέπτες του αεροδρομίου της Αθήνας από 1η  Σεπτεμβρίου έως και 31 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της νέας έκθεσης με τίτλο «BikeArt Is In The Air», που διοργανώνουν ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εικαστική ομάδα Carpe Diem.

 Τριάντα δύο art ποδήλατα διάσπαρτα στις αφίξεις και στις αναχωρήσεις του αεροδρομίου, μία έκθεση με 12 έργα σχεδιασμένα από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες καθώς και μία μεγάλη τοιχογραφία που θα δημιουργηθεί «ζωντανά» για τους φίλους του ποδηλάτου, αποτελούν τα 3 τμήματα / δράσεις της νέας  εικαστικής ενέργειας, που στόχο έχει να προσφέρει μια ξεχωριστή οπτική για το ποδήλατο και να δώσει την ευκαιρία στον καθένα μας, μέσα από την τέχνη και την ποδηλασία, να οραματισθεί και να υιοθετήσει έναν υγιεινό και διαφορετικό τρόπο ζωής!

 Η νέα έκθεση του αεροδρομίου κινείται στον άξονα «Περιβάλλον / Οικολογικός Τρόπος ζωής / Τέχνη» και εντάσσεται στο πλαίσιο των ευρύτερων πολιτιστικών ενεργειών με αντίστοιχο περιεχόμενο στις οποίες δίνει ιδιαίτερη έμφαση ο ΔΑΑ. Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται την έκθεση καθημερινά -καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου- στο χώρο «Τέχνη & Περιβάλλον» (Αναχωρήσεις / Είσοδος 3), ενώ τα 32 ειδικά φιλοτεχνημένα ποδήλατα θα εκτίθενται στο κοινό σε διάφορα σημεία του τερματικού σταθμού.

 

Οι 3 δράσεις και οι συντελεστές της έκθεσης

–   Στην αίθουσα «Τέχνη & Περιβάλλον» παρουσιάζονται δώδεκα πρωτότυπα έργα, ειδικά σχεδιασμένα για την έκθεση, από 6 Έλληνες και 6 ξένους καλλιτέχνες, τους KEZ, NADE, NASTWO, POSTER, PUPET, SAME84 & DOUG ROSS, ELIOT BROWN, KO MASUDA, PETER LOCKE & RUBENS CANTUNI.

–   Την παγκόσμια «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» (22 Σεπτεμβρίου) θα παρουσιαστεί «ζωντανά» η δημιουργία μιας τοιχογραφίας μπροστά στο κοινό από τέσσερις  Έλληνες καλλιτέχνες, τους KEZ, POSTER, PUPET & SAME84.

–   Στο επίπεδο Αναχωρήσεων θα εκτίθενται είκοσι δύο art ποδήλατα και δέκα παιδικά, ζωγραφισμένα από δεκατρείς  Έλληνες καλλιτέχνες από το χώρο της Urbanart σκηνής της Ελλάδας, τους APSET, A. VASMOULAKIS, KEZ, KROKO, LIVE2, NADE, NASTWO, NERS, POSTER, PUPET, SAME84, STUPID GREG & TAXIS.