Ο Κυπριακός τύπος σήμερα,28 Αυγούστου 2012

Οι αποκαλύψεις για την κινηματογράφηση/φωτογράφιση προσώπων από την Αστυνομία, η έναρξη της δίκης για το Μαρί και η εναρκτήρια δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα, τα αποτελέσματα για τις θέσεις στα ελληνικά πανεπιστήμια, οι εξελίξεις στην οικονομία και τις Κυπριακές Αερογραμμές και οι νέες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα είναι τα βασικότερα θέματα τα οποία προβάλλει στις πρώτες του σελίδες ο σημερινός Τύπος.

«Μαζικό φακέλωμα!…» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Αλήθεια» που αναφέρεται σε ‘χιονοστιβάδα αποκαλύψεων’ και φιλοξενεί δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας αλλά και του Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σε σχέση με τις κινηματογραφήσεις/φωτογραφίσεις εκδηλώσεων, διαδηλώσεων και πορειών από την Αστυνομία. Σύμφωνα με την «Α» στις 14/5/2011 έγινε εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Προεδρικό από μέλη του Συνδέσμου Αστυνομίας και η ΚΥΠ κατέγραφε κάθε κίνηση των συναδέλφων της. Αλλού αναφέρεται στις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την οικονομία και την εκτόξευση του δημοσιονομικού ελλείμματος. Επίσης στην «Α» γίνεται πρωτοσέλιδη αναφορά στην έναρξη της δίκης για το Μαρί και στις δηλώσεις του Εισαγγελέα για ποινικές και διοικητικές ευθύνες, όπως αναφέρεται, των έξι κατηγορουμένων.

Η «Σημερινή» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα με τίτλο «Οι Ευθύνες των Εξι για την έκρηξη στο Μαρί» και κάνει αναφορά στην δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα για τις ευθύνες των κατηγορουμένων για την φονική έκρηξη. Αλλού η «Σ» αναφέρει ότι οι πολιτικοί και κυρίως οι αξιωματούχοι του ΑΚΕΛ κα του ΔΗΣΥ επέστρεψαν από τις διακοπές τους ετοιμοπόλεμοι και ότι ξέσπασε αντιπαράθεση κιόλας με αφορμή κυρίως τα μέτρα της Τρόικας. Η εφημερίδα επίσης προβάλλει πρωτοσέλιδα τους κινδύνους που απειλούν το δάσος Τροόδους και τα μέτρα που λαμβάνει το κράτος  και φιλοξενούνται δηλώσεις εκπροσώπου του Τμήματος Δασών, του Επιτρόπου Περιβάλλοντος αλλά και του Εκπροσώπου της αστυνομίας που καλεί το κοινό να καταγγέλλει οτιδήποτε το ύποπτο σε σχέση με πυρκαγιές.

Με τίτλο «Ξεσκονίζουν δάνειο Ηλιάδη» ο «Φιλελεύθερος» στο πρωτοσέλιδό του γράφει ότι διεξάγεται έρευνα από εσωτερικό ελεγκτή για δάνειο 2 εκατομμυρίων που εξασφάλισε ο τέως διευθύνων σύμβουλος Ανδρέας Ηλιάδης με επιτόκιο 2,6%. Το δάνειο αναφέρει το δημοσίευμα παραχωρήθηκε από την Τράπεζα στην Ελλάδα με έγκριση του ΔΣ αλλά σε έκθεση του ελεγκτή αναφέρεται ότι το δάνειο παραχωρήθηκε ως στεγαστικό με ευνοϊκό επιτόκιο. Φιλοξενούνται για το θέμα και δηλώσεις του κ. Ηλιάδη. Αλλού ο «Φ» αναφέρεται στις δηλώσεις του Εισαγγελέα για τους έξι κατηγορούμενους για την φονική έκρηξη στο Μαρί. Επίσης η εφημερίδα γράφει ότι η Triple Five φαίνεται να βάζει φρένο για εξαγορά των ΚΑ και ότι οι μελέτες που έγιναν για το θέμα είναι απαισιόδοξες.

«Τα κροκοδείλια δάκρυα του Νίκου Αναστασιάδη» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Χαραυγής» που γράφει ότι το ΑΚΕΛ ξεσκέπασε την υποκρισία του Προέδρου του ΔΗΣΥ για δηλώσεις του που αφορούσαν την οικονομία. Φιλοξενούνται οι τοποθετήσεις του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι συνεδριάζει σήμερα το ΔΣ της Λαϊκής και επί τάπητος τίθεται το σχέδιο αναδιάρθρωσης ενώ η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εξαμηνίας μετατίθεται για τις 31 Αυγούστου. Στο πρωτοσέλιδό της η «Χ» αναφέρεται επίσης στις χθεσινές δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για το δημοσιονομικό έλλειμμα.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» έχει τίτλο «Η επόμενη αύξηση της ΑΗΚ:Η πίστωση ρύπων» και αναφέρει ότι οι τιμές αναμένεται να αυξηθούν τον Ιανουάριο εξαιτίας της εφαρμογής νέου κοινοτικού σχεδίου για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Φιλοξενούνται δηλώσεις εκπροσώπων της Αρχής που διαψεύδουν ότι η αύξηση θα είναι της τάξης του 4.74 τοις εκατό ωστόσο δεν ήταν σε θέση να δώσει ακριβές ποσοστό. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στην έναρξη της δίκης για το Μαρί και τις δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα. Επίσης στην εφημερίδα πρωτοσέλιδα γίνεται αναφορά στο αποψινό παιχνίδι ΑΕΛ-Αντερλεχτ στο Βέλγιο.