Α.Σαμαράς:”Να παραμείνουμε ενωμένοι “

Ως η πρώτη εσωκομματική αναμέτρηση για τη ΝΔ χαρακτηρίζεται η σημερινή εκλογή του νέου γενικού γραμματέα.”Πρέπει να αποφύγουμε την επιστροφή στην δραχμή”, είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος και προσέθεσε ότι αντίπαλος της χώρας και της παράταξης είναι το λόμπυ της δραχμής.

Τόνισε την ανάγκη να ληφθούν τα επώδυνα μέτρα των 11,5 δισ., υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι «αυτό το πακέτο θα είναι το τελευταίο». Δήλωσε ότι είναι απαραίτητο για να πάρει η Ελλάδα την επόμενη δόση του δανείου που θα πάει όλο στο εσωτερικό της χώρας για να κινηθεί η οικονομία και έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Μιλώντας για το πρόσφατο ταξίδι σε Βερολίνο και Παρίσι είπε: «Αλλάξαμε το κλίμα στην Ευρώπη που είναι η πρώτη προϋπόθεση για να παραμείνουμε στο ευρώ. Αν θέλουμε να υπάρξει ανάκαμψη πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ και να υπάρξει ρευστότητα στην οικονομία. Η αξιοπιστία μας έχει πέσει στο μηδέν. Ανακτήσαμε ένα μέρος της αξιοπιστίας μας και είπαμε στην ηγεσία της Ευρώπης ότι χρειαζόμαστε ανάκαμψη. Ζητήσαμε να σταματήσουν οι τοξικές δηλώσεις εναντίον της χώρας μας».

Ο κ. Σαμαράς, μίλησε και για την ανάγκη κομματικής ανασυγκρότησης, τονίζοντας: «Οφείλουμε να μην ξεχνάμε την πολιτική δύναμη που μας έδωσε τη νίκη και είναι το κόμμα μας. Δεν πρέπει να χάσουμε την επαφή με την κοινωνία και γι’ αυτό χρειαζόμαστε το κόμμα. Πρέπει να το αναδιοργανώσουμε, να εκλέξουμε το νέο γραμματέα και να αναδιατάξουμε τις δυνάμεις μας, αφού άλλαξαν τα καθήκοντα και οι προτεραιότητές μας. Χρειαζόμαστε νέο γραμματέα που θα αναδιατάξει τις κομματικές οργανώσεις και θα προετοιμάσει το κόμμα για το συνέδριο που θα είναι μεγίστης σημασίας».

Μόλις βγούμε από τον κυκεώνα της κρίσης πρέπει να κάνουμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις ανέφερε ο κ. Σαμαράς.Σημειώνεται πως στο εσωτερικό της ΝΔ  έχουν διαμορφωθεί δύο κυρίαρχες τάσεις που εκφράζονται από τους κ.κ. Νικήτα Κακλαμάνη και Εμμανουήλ Κεφαλογιάννη.

πηγή:amna.gr