Συνεχίζονται οι επιθέσεις μουσουλμάνων κατά Δυτικών

 Επιθέσεις και σε άλλες πρεσβείες σε όλο τον αραβικό κόσμο
– Έβαλαν φωτιά σε μεγάλη αλυσίδα γρήγορου φαγητού αμερικανικών συμφερόντων στην Τρίπολη
– Independent: Ηξεραν για την επίθεση στην πρεσβεία στην Βεγγάζη ένα 48ωρο πριν!
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Οργισμένοι με εκείνους που σατίρισαν τον προφήτη Μωάμεθ χιλιάδες μουσουλμάνοι επιτίθενται από το πρωί σε πρεσβείες σε όλο τον αραβικό κόσμο. Η Μέση ανατολή και η Βόρεια Αφρική φλέγονται. Ήδη στην Τρίπολη της Λιβύης υπάρχει ένας νεκρός και 2 τραυματίες.

Πάνω από 5.000 άνθρωποι κατάφεραν τελικά να εισβάλλουν στην Γερμανική πρεσβεία στο Χαρτούμ. Έσκισαν την γερμανική σημαία και έβαλαν φωτιά στο κτίριο.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο πρακτορείο Ρόιτερς ανέφερε ότι οι διαδηλωτές εκτόξευσαν και πέτρες στις δύο πρεσβείες, που βρίσκονται η μία δίπλα στην άλλη, και κατόπιν προσπάθησαν να παραβιάσουν τις κεντρικές πύλες τους.

Καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Δαμασκό –η οποία έχει κλείσει εδώ και πολλούς μήνες– οργάνωσαν εξάλλου σήμερα το μεσημέρι περίπου 200 άνθρωποι. Οι διαδηλωτές κρατούσαν συριακές σημαίες, πορτρέτα του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ και πλακάτ με συνθήματα εναντίον της ταινίας που θεωρούν ότι προσβάλει τον προφήτη Μωάμεθ. “Ο Θεός και ο Μωάμεθ αγαπούν τη Δαμασκό” και “Αυτός που προσβάλλει τον Μωάμεθ δεν μπορεί να διαδίδει τη δημοκρατία” έγραφαν στα πανώ τους.

Το βράδυ της Πέμπτης στο ίδιο σημείο είχε πραγματοποιηθεί διαδήλωση από δεκάδες νέους οι οποίοι κατηγορούν την αμερικανική κυβέρνηση ότι ενέκρινε την παραγωγή της ταινίας. “Πρόκειται για μια ιμπεριαλιστική σιωνιστική συνωμοσία”, δήλωσε ένας από αυτούς.

Στο Κάϊρο, η αστυνομία επέτρεψε εισβολή στην αμερικανική πρεσβεία με την χρήση χημικών.

Συγκρούσεις έγιναν και σήμερα στην Υεμένη.