ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ‘ΕΘΝΙΚΑ ΑΛΒΑΝΟΙ’

ΑΛΒΑΝΟΙ  ΚΑΙ ‘ΕΘΝΙΚΑ   ΑΛΒΑΝΟΙ’

 ( ΔΥΟ  ΜΕΤΡΑ – ΔΥΟ  ΣΤΑΘΜΑ)

ΘΩΜΑ’Ι’Σ  ΠΑΡΙΑΝΟΥ

Για την PHP

        Διευκρινίζοντας τον τίτλο του άρθρου, σας λέμε ότι με την λέξη ‘Αλβανοί – Albanians’ εννοούμε τους Αλβανούς μέσα στην Αλβανία και λέγοντας ‘Εθνικά Αλβανοί – Ethnic Albanians’ εννοούμε τους Αλβανούς εκτός (των Αλβανικών) συνόρων, που θα έλεγε και ο κ.Θ.Πάγκαλος. Οι όροι αυτοί είναι σχετικά καινούργιοι και τους βρίσκουμε στον ξένο Τύπο γιατί, όπως γνωρίζετε, στην Ελλάδα, λέξεις όπως ‘Έθνος’, ‘Εθνικός’ κλπ είναι ‘ξορκισμένες με τον απήγανο’. Ας δούμε, λοιπόν, κάποιες συμπεριφορές και  πολιτικές των Αλβανών απέναντι στους Έλληνες Βορειοηπειρώτες (οι οποίοι, σύμφωνα με τους παραπάνω όρους, είναι ‘Εθνικά Έλληνες’, αλλά ποιος τολμάει να το πει) και των ‘Εθνικά Αλβανών’ που ζουν στις γύρω από την Αλβανία περιοχές, και της ‘Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης. Kαι όπως είναι γνωστό, όλοι αυτοί μαζί αποτελούν εν δυνάμει, την ‘μαγιά’ της Μεγάλης / Φυσικής Αλβανίας.

 Α) ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ

– ΑΛΒΑΝΙΑ :    Όπως γνωρίζουμε, στην Αλβανία του Χότζα, κρατικοποιήθηκαν οι περιουσίες όλων των πολιτών, στα πλαίσια της ‘κομμουνιστικής ιδεολογίας’. Όταν έπεσε ο κομμουνισμός και ήλθε η ‘δημοκρατία’, έγιναν νόμοι και επιτροπές για την επιστροφή των περιουσιών στους ιδιοκτήτες τους, που  βασιζόταν αποκλειστικά σε αληθείς ή ψευδείς μαρτυρίες και στοιχεία των φερόμενων ως ιδιοκτητών. Εννοείται όλα αυτά σε σύμπνοια με τους παντός είδους εμπλεκόμενους ‘αρμόδιους’ και ‘αναρμόδιους’, με αποτέλεσμα να υφαρπάζεται, κανονικά και με τον (Αλβανικό) νόμο η περιουσία των Βορειοηπειρωτών.

– ΕΛΛΑΔΑ : Το θέμα των ‘Τσάμηδων’, μας είναι λίγο πολύ γνωστό. Οι εν λόγω ‘κύριοι’ είναι πρώην κάτοικοι Θεσπρωτίας (κατ’αυτούς ‘Τσαμουριάς’), μουσουλμάνοι το θρήσκευμα , με Τουρκοαλβανική συνείδηση και άσβεστο ανθελληνικό μίσος. Κατά την περίοδο της Ιταλογερμανικής Κατοχής, υπήρξαν συνεργάτες και συνεργοί των κατακτητών, και διέπραξαν  φρικτά εγκλήματα εναντίον των Ελλήνων. Όταν έληξε η Κατοχή, οι ΄Τσλαμηδες’, φοβούμενοι τις συνέπειες, ΑΠΕΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ από την Ελλάδα, μαζί με τα στρατεύματα κατοχής, προς την Αλβανία. Ο ίδιος ο Ενβέρ Χότζα, στην αρχή, ΔΕΝ ΤΟΥΣ  ΗΘΕΛΕ, ως άτομα ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ  ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ, πράγμα που ερχόταν σε αντίθεση με την ιδεολογία του δικού του καθεστώτος (ας μην το σχολιάσουμε!!!)

Σήμερα, οι tale quale απόγονοι των ‘κυρίων’ αυτών και ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΦΟΡΑ διεκδικούν επιστροφή περιουσιών και διπλή (Αλβανική και Ελληνική) υπηκοότητα. Είναι δε τόση η ξεδιαντροπιά τους που παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως ΘΥΜΑΤΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ από τους ΕΛΛΗΝΕΣ και απαιτούν να στηθεί μνημείο στο «Παραμύθι» (έτσι ονομάζουν την Παραμυθιά), όπου έγινε ΚΑΘ’ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥΣ η σφαγή των 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς από τους Γερμανούς στις 29-9-1943. [* ΕΙΚΟΝΑ 1]

Οι σημερινοί ‘Τσάμηδες’ έχουν κάνει δικό τους κόμμα στην Αλβανική Βουλή, με τους Σπετίμ Ιντρίζι και Ντασαμίρ Ταχίρι, το οποίο ονομάζεται ‘Κόμμα για την Δικαιοσύνη και Ενότητα’, με αρχικά PDIU. Κατά δήλωση Σπ.Ιντρίζι, το κόμμα έχει  ως βασικό θέμα τη λύση του ‘τσάμικου ζητήματος’, το οποίο «είναι το μεγαλύτερο θέμα που παραμένει άλυτο από τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις». Η αλβανική βουλή έχει κηρύξει την 25 Ιουνίου ημέρα μνήμης της…«γενοκτονίας των αλβανοτσάμηδων» από τον ελληνικό τακτικό στρατό και στις 25/6/2010, ζητήθηκε από τους βουλευτές να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή. Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Ευάγγελος Ντούλες δεν υπάκουσε και αυτό προκάλεσε
την οργή του Ντασαμίρ Ταχίρι, που εκτόξευσε εναντίον του ύβρεις και απειλές.

Ιστορική Μελέτη

 Β) ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ

ΣΚΟΠΙΑ : Ας μην νομισθεί ότι η απαίτηση για μνημείο  στους εγκληματίες πολέμου είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Στο κρατίδιο των Σκοπίων, οι ‘Εθνικά Αλβανοί’, (οι οποίοι  συμμετέχουν στην Κυβέρνηση) έχουν στήσει μνημείο στο Slupcane, ένα χωριό κοντά στο Κουμάνοβο, προς τιμήν των πεσόντων UCKάδων, κατά την σύγκρουση Σκοπιανών – Αλβανών το 2001, στον πόλεμο  της πρώην Γιουγκοσλαβίας . Στο μνημείο αυτό επέλεξε,  πριν 20 περίπου μέρες, να καταθέσει στεφάνι ο  Αλβανός Υπουργός Άμυνας Fatmir Besimi, συνοδευόμενος από άλλους ομοεθνείς του υπουργούς και άτομα ντυμένα με στρατιωτικές στολές. Αυτό προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, με αποτέλεσμα σήμερα να κινδυνεύει η συγκυβέρνηση Σκοπιανών – Αλβανών και το κρατίδιο να εξετάζει την πιθανότητα νέων εκλογών.

Όμως οι ίδιοι ‘Εθνικά Αλβανοί’ (οι οποίοι είναι Μουσουλμάνοι τω θρήσκευμα, σε αντίθεση  με τους Σκοπιανούς, που είναι Χριστιανοί) κάνουν διαδηλώσεις στην πόλη Gostivar, όπου επικρατεί το Αλβανικό στοιχείο ενάντια στην αναβολή της δίκης του Σκοπιανού Jakim Trifunovski, 39 ετών.. Ο Trifunovski είναι αστυνομικός από την Gostivar, ο οποίος σκότωσε 2 Αλβανούς, ενώ ήταν εκτός υπηρεσίας, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Αυτό πυροδότησε διαμαρτυρίες και επεισόδια σε όλη την χώρα και την έφερε στα πρόθυρα νέου εμφυλίου πολέμου.  Ο Trifunovski κρατείται στις φυλακές της πόλης  Prilep, όπου η υπεράσπισή του ζητά να δικασθεί, αντί για την  Gostivar.  [* εικόνα 2]

ΑΛΒΑΝΙΑ  Στα μέσα Αυγούστου του 2010, δολοφονείται στην Χειμάρρα, ο Αριστοτέλης Γκούμας, επειδή μιλούσε Ελληνικά, σε σκηνοθετημένο τροχαίο. Συγκεκραμένα, τρεις Αλβανοί ενοχλήθηκαν επειδή ο Αρ. Γκούμας μιλούσε Ελληνικά, του επετέθησαν και τον χτύπησαν. Αργότερα τον εντόπισαν να κινείται με μηχανή μεγάλου κυβισμού και τον τραυμάτισαν θανάσιμα με το αυτοκίνητό τους. Οι δράστες συνελήφθηκαν και η Αλβανική δικαιοσύνη έβγαλε το πόρισμά της :

“ο Αριστοτέλης Γκούμας πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα που προκάλεσε ο ίδιος». [*εικόνα 3]

Αριστοτέλης Γκούμας

Γ) ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΣΚΟΠΙΑ: Το Αλβανικό Κόμμα των Σκοπίων DUI , συγκυβερνάει στα Σκόπια, μαζί με το κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρουέφσκι, κάνοντάς του την ζωή δύσκολη. Κάνει ό,τι θέλει και απαιτεί ό,τι …του καπνίσει, πάντα με την απειλή της αποχώρησης από την κυβέρνηση. Εκτός από το επεισόδιο που προαναφέραμε, απαιτούν και αλλαγές των ονομασιών των οδών, για να δώσουν ονόματα ΑΛΒΑΝΩΝ, που υπήρξαν κακοποιά στοιχεία ακόμα και σφαγείς των Σκοπιανών, πράγμα που έχει προκαλέσει αγανάκτηση στους μη-Αλβανούς,  αλλά αυτοί … πέρα βρέχει!!!

ΑΛΒΑΝΙΑ  Ο πρώην Δήμαρχος Χειμάρρας Βασίλης Μπολάνος διώχθηκε ποινικά επειδή κατέβασε, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του, τις αλβανόγλωσσες πινακίδες στην περιοχή του. Ο Εισαγγελέας Αυλώνας ζήτησε απ’ το Δικαστήριο την καταδίκη του κ. Β. Μπολάνου με 1 χρόνο φυλάκιση και την επιβολή χρηματικής ποινής 500.000 λεκ (γύρω στις 4.000 ευρώ). Αλλά ας δούμε τι λέει και το State Department, σε παλαιότερη έκθεσή του :

Αρνητική για την Αλβανία ήταν η έκθεση που δημοσίευσε το State Department για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στην έκθεση γίνεται λεπτομερής αναφορά στις παραβάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των βορειοηπειρωτών στην Αλβανία, όπου επισημαίνεται

-Α) Η καταδίκη του προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και (πρώην) δημάρχου Χειμάρρας Βασίλη Μπολάνου,

-Β) Η μη χρησιμοποίηση της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης από κρατικούς φορείς σε περιοχές όπου διαμένουν Έλληνες ομογενείς,

-Γ) Η μη τοποθέτηση Ελλήνων ομογενών σε κρατικές υπηρεσίες και δομές

-Δ) Η μη διενέργεια απογραφής με αναφορά στο θρήσκευμα και στην εθνικότητα

    [ Έγινε μία απογραφή πληθυσμού (1 – 20 Οκτωβρίου 2011), αλλά κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, μποϊκοταρίστηκε από μία μεγάλη μερίδα Βορειοηπειρωτών και τα αποτελέσματά της δεν έχουν, μέχρι στιγμής, ανακοινωθεί].

-Ε) Η μη αναγραφή ελληνικών χαρακτήρων στις πινακίδες όπου ζει ο ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου